Moscardino in Sos Mediteranean

9 comentarii

Moscardino in sos mediteranean,  mancare delicioasa italiana, ideala pentru un pranz lejer

Moscardino in sos mediteranean

Ador moscardino gatit in acest minunat sos mediteranean! Moscardino este o molusca cefalopoda care seamana cu caracatita numai ca are doar un sir de ventuze pe fiecare tentacul. Sosul mediteranean, cu rosii si foi de dafin, este foarte parfumat, iar daca nu aveti la dispozitie un frumos moscardino, puteti folosi caracatita sau chiar un mix fructe de mare, proaspete sau congelate.

Ingrediente – Moscardino in sos mediteranean

  • 1 kg moscardino
  • 1 lingura otet alb
  • 1 frunza dafin
  • boabe piper rosu/negru
  • 1 ceapa medie
  • 1 catel usturoi
  • salvie
  • rozmarin
  • patrunjel
  • telina frunze
  • 10-13 rosii mici
  • sare
  • ulei masline

Mod de preparare – Moscardino in sos mediteranean

  • Umplem o oala incapatoare cu apa, adaugam 1 foaie de dafin, 1 lingurita de otet si boabele de piper si o punem pe foc.
  • Cand apa incepe sa fiarba, adaugam moscardino. Ca sa fiarba mai repede, inainte de a-l adauga in apa, batem fiecare tentacul cu un ciocan de batut snitelele.
Moscardino in sos mediteranean
  • Acoperim oala si lasam sa fiarba la foc mic 30-45 minute sau pana cand se inmoaie suficient pentru a fi strapunsa cu o furculita.
  • Dupa ce a fiert, clatim moscardino sub jet de apa rece si ii curatam tentaculele de pielita rosiatica.
  • Dupa ce l-am curatat, il taiem in fasiute si le punem intr-un vas pe care-l acoperim cu un capac.
Moscardino in sos mediteranean

 Mod de preparare sos mediteranean

  • Tocam ceapa, usturoiul si verdeata cat de marunt putem. Rosiile le taiem in doua jumatati.
  • Punem la calit, in doua linguri ulei masline, ceapa si usturoiul si dupa vreo 5 minute adugam si rosiile.
Moscardino in sos mediteranean
  • Le calim, pe foc potrivit, pentru cca 6-8 minute, apoi adaugam bucatile de moscardino si verdeata.
Moscardino in sos mediteranean
  • Adaugam sarea si piperul si mai lasam mancarea pe foc mic, cca 30 de minute.
  • Intre timp prajim doua sau mai multe felii de paine pe gratar, cam 3 minute pe fiecare parte, le frecam cu usturoi dupa ce le-am luat de pe gratar si turnam pe fiecare felie 2 linguri din sosul format in tigaie.
Moscardino in sos mediteranean
  • Servim moscardino in sos mediteranean, alaturi de feliile de paine prajita.

Moscardino in sos mediteranean

Pofta buna!

9 Comentarii

  1. Ce sa mai comentez?
    Salivez ca un caine flamand.
    Esti pe blogul meu la favorite.

  2. Draga Cristina multumesc mult ca-ti place reteta!!e tare simpla si fff gustoasa!!

  3. Anonymous

    imi pare rau sa te dezamagesc dar ceea ce ai gatit tu nu sunt moscardini ci o sepie de toate zile!

  4. Draga Anonim si mie imi pare rau la randu-mi sa te dezamagesc dar din moment ce pe ambalaj scria clar moscardini tare ma indoiesc ca erau de fapt “sepii de toata zilele” care oricum sunt mult mai scumpe decat moscardini. Nu cred ca cineva are vreun interes sa vanda ceva la un pret mult mai mic decat in realitate.
    Tare mult te-as ruga sa vizitezi wikipedia unde sunt descrise amanuntit si sepiile si moscardini!

    P.S: Tare mult mi-ar place sa stiu cu cine vorbesc…
    Te salut Anonim si in caz ca mai vreo nelamurire iti raspund intotdeauna cu cea mai mare placere!!

  5. tudoroiuj

    Hei buna, te rgo trimite-mi un mail.. vreau sa iti propun ceva.
    Mersic Adi

    office@gatesteinteligent.ro

  6. gabimihaela

    Buna,
    I fiecare vineri imi fac planurile pentru weekend, drept care explorez tot ce-mi cade in mana in materie de arta culinara. Sa fiu sincere, este prima data cind gasesc o reteta cu caractita (moscardini sau sepie are mai putina importanta) pe un site in limba Romana. Sa fiu sincera nu numai ca am gatit nici o data asa ceva, dar m-am ferit sa incerc sa maninc (desi dupa pste si shrimpi sint inebunita)! Dar cureteta ta mai convins sa incerc.
    O zi buna!

  7. Gabi draga mea te asigur ca si caracattita si moscardini si sepia sunt extrem de bune si fffff sanatoase iar mancarica asta este delicioasa. Foarte usoara ca gust si ca executie. Te pup si sper sa o incerci pentru ca merita!!

  8. Ciao! Este facuta destul de bine reteta… mai putin partea cu batutul si curatatul tentaculelor. Unde ai vazut tu asa ceva?

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.