Prajitura cu mere

77 comentarii

Prajitura cu mere – Retete culinare Prajituri

Prajitura-cu-mere-felie

Prajitura cu mere si placinta cu dovleac sunt doua delicioase retete de prajituri cu fructe pe care le fac in fiecare toamna.

Nici nu stiu care imi place mai mult, dar stiu ca atat parfumul merelor, cat si cel al dovleacului, ma fac sa simt ca a venit toamna.

Bunica mea facea una dintre cele mai bune prajituri cu mere pe care am mancat-o vreodata. In fiecare toamna, culegeam merele din gradina si primul lucru pe care ni-l facea era aceasta prajitura pufoasa. Eu eram prima care o gusta cu nesta, fratele meu nu avea nicio sansa sa ajunga inaintea mea la tava.

Anii s-au scurs, dar gustul prajiturii pufoase cu mere mi-a ramas intiparit in memorie. Din pacate nu am apucat sa ii cer reteta, dar aceasta prajitura seamana foarte mult cu cea a bunicii mele.

Cu ingredientele din aceasta reteta veti obtine o prajitura destul de mare. Eu am copt-o intr-o forma de cca 26X32 cm si a crescut foarte bine.

Prajitura cu mere – Ingrediente

  • 4 oua
  • 15 linguri pline bine zahar (250 g)
  • 250 g unt topit
  • coaja rasa de la 1 lamaie sau 1 portocala
  • 20 linguri pline cu faina (400 g)
  • 150 ml lapte
  • 1 plic praf copt
  • 3 mere taiate feliute subtiri

 Prajitura cu mere – Mod de preparare 

  • Intr-un vas, amestecam ouale cu zaharul (nu trebuie sa folosim mixerul, ci o lingura, si sa amestecam doar pana se omogenizeaza). Adaugam coaja de lamaie si treptat untul topit in prealabil si rece.
  • Adaugam faina amestecata cu praful de copt, laptele si amestecam bine (aluatul are o consistenta mai solida).
Prajitura-cu-mere-preparare
  • Adaugam merele taiate in feliute subtiri sau cubulete,
Prajitura-cu-mere-preparare-aluat
  • Coacem prajitura, in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru aproape 45 minute sau pana cand suprafata se rumeneste frumos si uniform.
  • Lasam prajitura sa se raceasca in tava, apoi o taiem, o pudram cu zahar si o servim.
Prajitura cu mere preparare in tava
  • Aceasta prajitura este foarte pufoasa si parfumata. Pofta buna!

Prajitura cu mere - detaliu final

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Prajitura cu mere
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi
31star1star1stargraygray Based on 76 Review(s)

77 Comentarii

  1. Uite:Laura si pe asta o fac!si mai gasesc eu!Scrie-mi daca nu pot cunva sa scot la imprimanta retetele tale cind am rapid nevoie de ele!te pup!

  2. Draga Mariana ma bucur mult ca ai ales prajitura asta si ca ti-a placut!! te pup si daca ai probleme pe viitor cu printatul retetelor te rog sa ma anunti ca sa rezolvam cumva!!

  3. Hallo Laura si bine te-am regasit!
    Uite am cautat la tine ceva dulce si rapid ca in ultimul timp tot fac eu ,dar uneori ma lasa imaginatia si mai ales pofta.
    Iar daca pofta nu ai si imaginatia lipseste.
    Ori cum, iti multumesc de pe acum pt. acesta reteta si nu numai!
    Mii de pupicei si o primavara cu mult soare care sa-ti incalzeasca inima si sufletelul!
    Cu drag
    Laura S.

  4. Buna draga mea Lauraaaa!!! Cat ma bucur sa te revad. Asa e draga mea, cand dispare pofta dispar si ideile. Mi s-a intamplat si mie si atunci aleg sa fac retete simple si fara batai de cap. Te pup Laura draga si o primavara calda si plina de bucurii si dragoste iti doresc.

  5. Anonymous

    Laura draga,

    pana acum am fost o adimiratoare a blog-ului tau si, implicit a ta, din umbra. Am incercat retele tale si mi-au iesit intotdeauna. Cred ca nici nu ar avea cum altcumva pentru ca sunt foarte clar explicate si deosebite, ca intreg blog-ul. Cred ca este bine sa stii asta si de asta am zis sa iti scriu…
    Astept niste musafiri si chiar nu stiam ce sa fac rapid si uite ca, in mai putin de 30 de minute am pus la cuptor prajiturica de mai sus 🙂
    Multumim frumos, Laura, pentru tot. Numai bine.
    cristina delia

  6. Cristina draga mea tare ma bucur ca mi-ai scris! Iti multumesc mult ca iti plac retetele mele si ca le-ai incercat. Cat despre parajiturica asta, este tare simpla si buna si chiar o voi reface si eu pentru ca am intotdeauna am mere care nu se prea mananca. Te pupic si te mai astept cu mare drag pe la mine!!

  7. Anonymous

    Am facut si eu aceasta prajitura de care sunt foarte incantata si vreau sa-ti spun ca si bebelusul meu de 2 ani care nu mananca nici un tip de prajituri aceasta a savurato!Ieri am facut-o si azi o sa fac alta ca am deja terminat-o.Iti multumesc foarte mult.

  8. Anonymous

    buna Laura.azi am facut doua din prajiturile tale aceasta prajitura cu mere si negresa cu inima de cocos si au iesit exceptional de bune.iti urmaresc blogul aproape zilnic.esti o adevarata artista in bucatarie.numai bine in continuare iti doresc si iti multumesc pentru retelele minunate pe care le postezi.pentru noi cei fara idei:) aceste retete sunt o binecuvantare.te pup si numai bine.Lumy(Germania)

  9. Anonim ma bucur enorm sa aud ca i-a placut prajitura bebelusului tau. Te pupic si iti multumesc mult ca ai incercat-o!!

  10. Lumy draga mea iti multumesc mult de tot ca ma urmaresti si ca iti plac retetele mele. Iti doresc numai bine si te mai astept cu mare drag pe la mine!! Te pup!!

  11. Anonymous

    Laura, draga mea,

    Incerc din nou o prajitura de a ta, acum e la cuptor, compozitia e asa buna:P sunt sigura ca si coapta e o minunatie!

    As dori sa vorbesc ceva cu tine, cum as putea sa te contactez?:) Daca ai o adresa publica te rog sa ma indrumi.

    Cu mult drag, Andreea H

  12. Andreea draga mea ma bucur mult ca iti place prajiturica asta. Adresa mea de email o gasesti in meniul de sub header unde scrie CONTACT. Astept cu nerabdare sa vorbim. Te pup!!

  13. Buna prajitura, buna foc! Eu am pus si scortisoara macinata in compozitie. 🙂

  14. Chicin multumesc tare mult ca ai incercat-o si ca ti-a placut!! Cu putina scortisoara este divina!!

  15. Azi am sa o fac iar. Sper sa nu te superi, dar as dori sa pun reteta si pe blogul meu. E delicioasa! Multumesc! 🙂

  16. Cum sa ma supar draga mea Aurora?? ma bucur tare mult ca iti place si abia astept sa o vad la tine!! Pupicei!!

  17. Anonymous

    Foarte buna prajitura, azi am facut-o si a iesit super. Multumesc de reteta.

  18. Anonymous

    foarte buna

  19. oanadreams

    Draga Laura, deja sunt, dupa cum observi, dependenta de retetele tale! Azi am facut aceasta prajiturica care a iesit bunuta, bunuta!!!!!Adio dat kilograme jos!!!!

  20. Anonim ma bucur mult ca ai incercat-o!!

  21. Anonim ma bucur ca iti place.

  22. Oana scumpa ma bucur tare mult sa aud ca retetele mele ti-au creat dependenta. Cat despre kilograme lasa ca vine primavara si le dam noi jos. Te pupic si ma bucur mult ca ti-a placut prajiturica!!

  23. Anonymous

    ma bucur k postati si retete cu prajituri si mai ales k au si poze pt k suntem multe fete incepatoare in ale bucatariei si ne prind foarte bine aceste retete….iubitului meu i-a placut f mult prajitura…multumesc mult

  24. Ma bucur foarte mult Anonim ca ai incercat prajitura si ca v-a placut. Te mai astept pe la mine!!

  25. Anonymous

    Am facut aceasta prajitura de doua ori , iar ultima data am pus si scortisoara si intr-adevar e deosebita. De cand am descoperit retetele tale, m-am convins(pe mine si pe ceilalti:D) ca pot realiza si eu ceva dulce fara sa stric ingredientele. Multumesc si numai bine.

  26. Anonymous

    Cat de mult ma bucur cand gasesc retete care sa-mi placa … pe toate le-as incerca ; felicitari doamnelor/domnisoarelor ptr munca voastra .

  27. Am sa incerc reteta asta ca blat de tort. Dupa cite vad e facuta in tava deptunghiulara mare. Imi ajung ingredientele sau trebuie sa dublez cantitatile? multumesc. Pandispanul tau l-am facut de zeci de ori si a fost perfect mereu, dar vroiam sa incerc si altceva.

  28. Am facut reteta ta si a iesit ok, cind termin tortul iti arat poze. Multumesc!

  29. Anonymous

    as vrea sa incerc aceasta reteta,dar fiind o novice in ale gatitului,sunt inca nesigura de unele lucruri. nu e nevoie sa tapetez tava cu faina inainte de a pune compozitia pt copt?

  30. Anonim tava pentru prajitura se tapeteaza cu unt si faina. Am sa merg sa scriu si in reteta. Te pup si sa imi spui cum ti-a iesit daca o incerci!

  31. Anonymous

    Am facut prajitura de doua ori. Prima data am pus laptele rece din frigider si s-a cam taiat compozitia (sunt incepatoare la capitolul prajituri). In ciuda acestei erori tehnice, a iesit tare gustoasa. A doua incercare a fost un succes deplin.

  32. Anonymous

    Draga Laura,

    am facut prajitura asta de cateva ori si a iesit foarte gustoasa. Acum e printre retelele mele favorite. O pudrez cu zahar vanilat amestecat cu scortisoara. Azi o fac din nou si o sa ii pun si bucatele de lamaie.

    In curand incerc si reteta de muffins cu ricotta (sa vad de unde fac rost de fructe de padure).

    Multumesc!

    Miruna

  33. Laura, tin sa precizez ca sunt de mult timp fanul tau si cititul blog-ului tau a devenit un hobby si o adevarata delectare pentru mine. Sper sa continui sa ne impartasesti din experientele tale culinare multi ani de acum inainte! Nu de alta, dar eu sunt incepatoare in ale bucatariei si toate retetele tale imi sunt de mare ajutor.

    Referitor la aceasta prajitura cu mere, am o nelamurire vis-a-vis de cantitatea de lapte pe care trebuia sa o pun. Eu am pus 150ml si am constatat ca nu "incape" toata faina (ar fi iesit prea tare), asa ca am lasat cateva linguri de faina deoparte.

    Oricum, din prajitura s-a mancat jumatate de tava in primele 10 minute!!! A iesit incredibil de pufoasa, simteam cum se topeste in gura! Deci iti multumesc foarte mult pentru reteta.

    Te pup si spor la scris, ca la gatit stiu ca ai!

  34. Buna ziua,

    Am acasa o fetita de 1 an jumatate, cam mofturoasa la mancare… Fructe, de exemplu, nu mananca de loc, sub nicio forma. Azi am reusit! A mancat aceasta prajitura si a mai cerut! A, in plus, este prima data in ultimul an cand imi creste si mie o prajitura fara ca ulterior sa se lase. Multumesc frumos!

    • Suzana, draga mea, ma bucur enorm ca micuta ta a papat prajiturica cu pofta!! Va pup pe amandoua cu mare drag!!

  35. Draga Laura, mai intai vreau sa-ti multumesc pentru toate retetele minunate, pe care ai ales sa le impartasesti cu noi.
    Studiez de ceva vreme blogul tau, te felicit pentru perfectiunea retetelor, pozelor, postarilor.
    Am inceput seria ‘procesarilor’ mele cu aceasta prajitura rapida, pe care eu am facut-o cu piersici, a iesit minunata, a crescut f frumos, iar de remarcat sunt pufosenia si gustul!
    Am in plan muuulte din retetele tale, am sa vin sa spun ce si cum, dar pana atunci …. multumiri, inca o data!
    Cu drag.

    • Ligia, draga mea, ma bucur tare mult ca iti plac retetele si pozele mele.
      Pupicei cu drag si iti multumesc ca ti-a placut prajiturica!

  36. Salut Laura!

    Am incercat si eu reteta ta, dar nu mi a iesit.. tind sa dau vina pe unt..
    cat la suta grasime are cel pe care l ai folosit tu? orasul in care locuiesc eu nu se gaseste unt cu mai putin de 80% grasime; crezi ca as putea sa pun in cazul asta doar 125 g unt sau chiar mai putin?

    • Lavinia, draga mea, este excelent untul cu 80% grasime. Nu trebuie sa reduci cantitatea untului.
      Spune-mi, te rog, ce anume nu a mers cum trebuie la prajitura ta ca sa pot sa iti dau un raspuns exact.
      Pup cu drag!

  37. alina c-ta

    buna. sunt incepatoare asa ca am zis sa incerc o reteta nu foarte complexa si am ales-o pe a ta! acum vin si cer ajutor: nu pot sa-mi dau seama din ce cauza nu a crescut; nu a iesit pufoasa deloc! ce marime are tava folosita de tine? ma gandesc ca am folosit eu una prea mare si s-a “imprastiat” compozitia prea mult si din cauza asta nu a iesit pufoasa. prajiturica mea e inalta de 1 deget! si, cred ca am adaugat untul caldut, n-am mai avut rabdare sa se raceasca de tot, poate influenta si asta cresterea ? …nu a crescut, insa e fff gustosa! :)))

    • Alina, draga mea, tare rau imi pare ca nu ti-a crescut. Am sa editez reteta si o sa scriu dimensiunea tavii. La retetele mai vechi nu este trecuta dimensiunea dar, din pacate, am atata de putin timp liber la dispozitie, incat nu reusesc deloc sa editez retetele vechi.
      Am folosit o tava de cca 26X32 dar se poate folosi si o tava mai mica (24×28 ar fi perfecta). Asigura-te ca praful de copt era inca in termen de garantie si ca pliculetul folosit nu era deshis de mai mult timp. Untul trebuie lasat sa se raceasca bine inainte de a-l adauga in prajiturica.
      Pup dulce dulce!

  38. daaaaa …ma facut aceasta prajitura si este foarte buna

  39. O prajitura delicioasa. Sotul si fiul meu iti multumesc indirect pt.ea, iar nu mai zic nimic deoarece a trecut toata 🙂

  40. O prajitura delicioasa. Sotul si fiul meu iti multumesc indirect pt.ea, iar eu nu mai zic nimic deoarece a trecut toata 🙂

  41. Draga Laura,iti urmaresc retetele de f.putin timp, dar azi m-am hotarat sa le pun in practica. Am inceput cu aceasta prajitura minunata . Este f.usor de facut, foarte rapida si delicioasa. M-as risca data viitoare sa pun visine, deoarece sunt mai acrisoare. Iti multumesc ca impartasesti cu noi experienta ta si asteptam noi provocari!

    • Mihaela, draga mea, tare ma mult ma bucur ca ti-a placut prajiturica si te astept sa mai incerci si altele.
      Pup cu mare drag!

  42. Andreea G

    Super buna prajiturica asta, nu ma asteptam la asa un gust.

  43. Am facut si eu , foarte buna a fost , reteta super .

  44. vreau sa o fac si eu dar nu am inteles ceva dupa ce amestecam oulale cu zaharul cu lingura in etapele urmatoare folosim mixerul?

    • Cerasela, draga mea, poti folosi mixerul de la inceput pana la sfarsitul prepararii, important este sa nu mixezi oaule cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare, ci doar pana cand se omogenizeaza. Poti face acest lucru si cu lingura si cu mixerul.
      Te pup!

  45. E foarte buna prajitura cu mere, azi am incercat o si eu. Multumesc de reteta !

  46. Laura ,draga… am tot cautat si tot cautat … si incercat MULTE variante a prajiturei tale cu mere pt fetita mea de 1 jumate. Sincer , a ta este simpla, gustoasa, perfect gatita, usor de facut si nu in ultimul rand ai nota 10 de la fetita mea Sofia :)) care rade cu gura pana la urechi si chicoteste de cate ori vede ca ii aduc desert :)) Am facut-o deja a doua oara iar de data asta am adugat si affine (preferatele fetitei) a iesit SUPER!!!
    Felicitari pt site, ai niste retete delicioase si perfect explicate si cantarite 😉 Multumim si mult success!

  47. Buna Laura,

    oare daca inlocuiesc laptele cu iaurt, merge?
    Ce parere ai ?

    Multumesc mult.

  48. Buna, Laura,

    Ai un blog minunat, iar asta o spune o persoana care n-are nici pe departe o pasiune pentru gatit.
    Insa avand acum un baietel mofturos la mancare, am inceput sa iau treaba asta mai in serios.
    Am descoperit blogul tau si mi-a placut din prima mai ales datorita fotografiilor (asta e o chestie care ma pasioneaza mai mult decat gatitul) si acum tot intru din cand in cand si ma uit cu pofta, mai ales la dulciuri, unde trebuie neaparat sa invat, dar nu ma incumet sa incerc prea multe, fiindca la capitolul asta sunt dezastru. Am incercat insa checul cu portocale si minichecurile cu cacao si mi-au iesit.
    As vrea sa incerc si reteta asta, insa am o intrebare. Am impresia ca as fi citit o data prin comentariile de la o reteta de-a ta ca gramajul plicurilor de praf de copt folosite de tine ar fi mai mare (nu cele de 10 gr). Asa este sau fac eu vreo confuzie?
    Multumesc mult si mult succes in tot ceea ce-ti propui, fiindca cred e minunat sa faci ceea ce-ti place,
    cu pasiune, iar asta se vede.

    • Draga mea, iti multumesc pentru aprecieri!
      Da, este adevarat ca un plic de praf de copt italian cantareste cu 4 g in plus fat de unul romanesc, dar au aceeasi putere de actiune. Praful de copt de aici este vanilat si este mai “slab” decat cel din tara, deci, daca locuiesti in romania, foloseste 1 plic de praf de copt intreg, nu mai mult.

  49. Cea mai buna prajitura cu mere! Multumim pentru retetele minunate!

  50. Anna Barbulescu

    Tocmai am scos-o din cuptor. Am dat in jumatate toate ingredientele dar se pare ca nu aveam destula faina (170g in loc de 200g) asa ca am pus mai putin unt si lapte. Dupa 30 de minute s-a ars partea de sus asa ca am scos-o si am facut testul scobitorii si se pare ca e coapta. Am pus si foarte putina scortisoara peste mere si le-am scurs de apa pe care au lasat-o. Nu am mai facut niciodata chec cu mere, acum am lasat prajitura cu mere la racit, sper sa fie buna 🙂

  51. imi place f.mult prăjitura, gătesc de cîte ori am ocazia, totdeauna imi reușește și pentru asta îți milțumesc mult!

  52. Maria Dobre

    SUPER!!! E prima oara cand fac si am schimbat umpic reteta, in loc de mere am pus nectarine . E delicioasa . Cu siguranta o voi mai face si cu mere. Simpla, rapida si gustoasa. Deja este trecuta in carnetelul cu retete ! Multumesc frumos!

  53. Cea mai buna prajitura cu mere pe care am mancat-o vreodata.Felicitari, draga Laura, toate retetele tale mi-au iesit perfect!!! :* :* :* Multumim din suflet….:)

  54. Excelenta este prajitura. Am avut niste mere care trebuiau sa ajunga intr-o prajitura si ma gandeam la reteta de briose dar nu prea imi place sa pun ulei in prajituri asa ca aceasta prajitura am ales sa o incerc. Pufoasa, gustoasa, minunata…maine va fi prea putina…

  55. Bellasnejca

    Multumesc mult de rețetă! Mia iesit foarte gustoasă ??

  56. Draga Laura,
    Am facut prajitura ta in seara asta si am pus 20 linguri de faina masurate cu lingura masura. Total insuficienta cantitatea de faina. Am vazut ulterior cantitatea de faina data de tine in grame dar era prea tarziu , prajitura arata ca o clatita grasa cu mere….
    Altfel cred ca f buna prajitura.

    • Draga Niki, imi pare rau ca nu ti-a iesit prajitura. Lingurile nu sunt toate la fel, din aceasta cauza am trecut gramajul exact in paranteza.

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.