Biscuiti De Cofetarie


Biscuiti de cofetarie, atat de deliciosi incat se topesc in gura.

Biscuiti de cofetarie asezati pe un platou
Acesti biscuiti de cofetarie sunt absolut deliciosi si deloc greu de facut. I-am numit asa, deoarece seamana foarte mult la gust si consistenta cu biscuitii de cofetarie. Cu aceasta reteta obtinem niste biscuiti extraordinar de fragezi si aromati.
Se conserva cam 2 saptamani inchisi intr-o cutie de metal cu capac ermetic.

Ingrediente – Biscuiti De Cofetarie

  • 150 g unt (temperatura camerei)
  • 75 g zahar praf
  • 1 ou mare
  • 225 g faina
  • 3 g praf de copt
  • 1 varf cutit sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • ciocolata bobite decor (sau alune, nuci, cirese, visine, etc)
  • ciocolata pt glazura (100 gr)

Mod de preparare – Biscuiti de cofetarie

  • Amestecam untul cu zaharul (initial cu o lingura de lemn) apoi cu mixerul pana rezulta o crema compacta si fina.
  • Adaugam oul si aromele si mixam pana la omogenizare.
  • Amestecam faina cu praful de copt, il adaugam in compozitia precedenta si amestecam cu o lingura sau chiar cu mixerul pana la omogenizarea completa.
Etape de pregatire a aluatului pentru biscuitii de cofetarie
  • Initial trebuia sa-i fac cu spritul dar nu am observat ca am saculetul crapat, asa ca m-am apucat sa-i fac manual.
  • In cazul in care doriti sa modelati biscuitii de cofetarie cu mana, lasati aluatul 1 ora la frigider inainte de modelare. Acest tip de aluat este foarte moale. La frigider untul din compozitie se va intari, iar aluatul va deveni compact si usor modelabil.
  • Formam bilute cat o nuca si le asezam intr-o tava tapetata doar cu hartie de copt. Presam usor fiecare biluta cu furculita si punem ca mot o bobita de ciocolata sau o visina din visinata sau ce doriti voi:
  • Coacem deliciosii biscuiti de cofetarie in cuptorul incins la 200°C, pentru 10 minute maxim. Ii lasam sa se raceasca in tava, apoi ii asezam pe un gratar.

Mod de preparare – Glazura ciocolata

  • Topim ciocolata la bain marie, luam pe rand cate un biscuit si il inmuiem pe o parte in ciocolata (vasul cu ciocolata sa fie in permananta cu fundul in apa clocotiata).Ii reasezam pe gratar.
  • Dupa ce am inmuiat toti biscuitii in ciocolata incepem si ii trecem prin nuca de cocos.
  • Ii punem inapoi pe gratar si ii lasam pana cand se intareste ciocolata, dupa care ii mutam pe un platou.

Etape de glazurare a biscuitilor de cofetarie

  • Sunt deliciosi si foarte simplu de facut!
Biscuiti de cofetarie asezati pe un gratar
Pofta buna!
Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Biscuiti de cofetarie
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
41star1star1star1stargray Based on 19 Review(s)

49 comentarii la “Biscuiti De Cofetarie

  1. Raluca spune:

    Buna, Laura; te-am descoperit de curand, si au dreptate celelalte fete cu bloguri, chiar ai o gramada de retete interesante, si esti tare draguta ca le impartasesti cu noi. eu sunt mare amatoare de fursecuri cu unt, asa ca asta e prima reteta pe care am facut-o, si sigur o s-o repet curand si sub alte forme, sa-mi distrez copiii, ca mi s-au parut extrem de usor de facut, si super gustosi. multumim mult, si weekend placut.

  2. Laura spune:

    Raluca draga bine ai venit si multumesc din suflet ca ai incercat biscuiteii astia!! Sunt tare simpli si buni si se pot conserva 2-3 saptamani intr-o cutie inchisa ermetic. Te pup si o saptamana minunata iti doresc!!

  3. spune:

    Laura felicitari pt. retetele tale minunate am facut acesti biscuitei minunati si au iesit extraordinari am incercat chiar si pizza margherita si a iesit la fel de buna cu toate ca am asteptat cam nerabdatoare aluatul sa creasca 3 ore dar au iesit toate f. f. bune.Fetita mea era plina de bucurie cand se uita in cuptor si astepta se faca biscuiteii iar mirosul mmmmm bun.Bravo sunt incepatoare in prajituri si ma bucut ca am gasit blogul tau pentru ca retetele nu sunt grele de facut o mare parte dintre ele. multumesc din suflet. monica si vanessa te pupa dulce. apropo e minunat unde locuiesti gradina si casuta ta … frumos

  4. Laura spune:

    Monica draga mea bine ai venit!! Ma bucur mult ca ai incercat biscuiteii si mai ales ca i-au placut fetitei tale! Asta e cel mai important lucru!!cat despre pizza margherita stiu ca si eu astept cu nerabdare sa creasca aluatul dar e asa de buna incat merita sa astept de cate ori o fac. Pupicei tie si Vanessei si te mai astept cu mare drag pe la mine!!

  5. YukiAme spune:

    salut,

    eu am o problema: cuptorul meu e clasic, nu-i pot regla temperatura; cat trebuie sa lasi biscutii la cuptor in cazul asta?

  6. Laura spune:

    Felicitari Anonim ca la o varsta atat de frageda te pasioneaza bucataria. Ma bucur enorm sa aflu ca mai exista astfel de preocupari in rndul tinerilor. Tine-o tot asa!!

  7. Laura spune:

    Buna Yuki,

    Tare mi-as dori sa iti pot da un raspuns exact la intrebarea ta numai ca nu am gatit niciodata la un cuptor pe gaz. La cuptoarele pe gaz creste timpul de coacere cu vreo 10 minute in general asa ca sfatul meu este ca dupa 10-15 minute sa scoti unul si sa il gusti. Inainte de a-i coace lasa cuptorul vreo 10 minute sa se incinga foarte bine dupa care reduci flacara si ii bagi in cuptor. te pup si daca ii incerci sa imi spui cum ti-au iesit!!

  8. YukiAme spune:

    gata, i-am facut,au iesit, buni buni, uite poze 😀 ; i-am lasat cam 25 de min cu cuptorul incins bine inainte 😉

  9. Laura spune:

    Yuki draga mea sunt atat de frumosi biscuitii tai!! Imi plac tare tare mult. Te pupic si iti multumesc mult ca i-ai incercat.

  10. WithinMyDreams spune:

    i-am incercat si eu,2 portii si am facut combinatii diferite: am pus in ei umplutura de nutella sau pe ei gem de visine.Am facut si varianta ta cu ciocolata si cocos.In toate variantele au iesit absolut minunati,crocanti si deliciosi.Iti multumesc ca ne-ai impartasit reteta ta! Eu fiind incepatoare in ale gatitului am avut emotii,dar au iesit super.Thank you!:)

  11. Laura spune:

    WithinMyDreams tare ma bucur ca i-ai incercat si mai ales ca ti-au placut. Am sa-i mai fac si eu neaparat pentru ca stiu ca mi-ai placut fooooarte mult. Te pup si spor la bucatarit!!

  12. Anonymous spune:

    Buna! vreau sa fac si eu acesti biscuiti dar as vrea sa ii tai cu o forma de bradut pt. fursecuri…insa nu stiu ce consistenta are aluatul, daca se poate intinde. felicitari pentru toate retetele, am incercat multe din ele si au iesit delicioase. multumesc, Roxana

  13. Laura spune:

    Roxana draga mea, din pacate acest aluat nu se poate intinde in foaie. Poti face diverse forme daca dispui de un pistol special pentru biscuiti, sau le poti da forma manual.
    Te pup si iti multumesc ca iti plac retetele mele!!

  14. Violeta spune:

    Laura, tin sa-ti spun ca am facut acesti biscuiti a doua oara.Prima data o portie care intr-o ora i-a batut vantul si a doua zi am facut portie dubla -nu i-am dat prin ciocolata si i-am lasat simpli.Sunt o nebunie si-ti multumesc pentru aceasta reteta care are cantitatile exacte si explicata foarte corect.Am sa incerc si alte retete acum de sarbatori-ma gandesc sa fac cozonacul tau, dar framantat in masina de paine.Eu sunt anti talent la facut cozonaci si mi se pare un chin.Dar……..Pupici si-ti voi comunica daca mi-au reusit cozonacii(o sa-i fac cand sunt singura acasa,daca nu ies direct la topogan fara sa ma vada cineva,ha)Violeta

  15. mada spune:

    Buna Laura,

    Am incercat de 2 ori aceasta reteta si ies din ce in ce mai bine..
    Merg foarte bine intr-adevar dimineata cu o cana cu lapte caldut.
    Ai numai retete gustoase, simplu de facut (unele dintre ele :D), ilustrate extraordinar si explicate pe inteles.
    Te consult frecvent pt retete 🙂
    Merci

  16. MIRELA AMARIEI spune:

    Buna Laura
    Eu am o problema cu aluaturile din cate se pare!!
    SI aluatul ptr biscutii astia mi-a iesit fff moale si ff greu de modelat. Pana la urma i-am modelat cu mana uda, dar……sunt curioasa cum o sa iasa.
    Unde am gresit de a iesit aluatul atat de moale si lipicios?

  17. Laura spune:

    Mirela draga mea, tipul asta de aluat trebuie sa iasa fffff moale pentru ca este special pentru spritz. Eu i-am modelat cu mana pentru ca mi-a crapat saculetul si imi amintesc ca si eu m-am chinuit destul la ei.
    Daca doresti sa ii modelezi cu mana, dupa ce faci aluatul il lasi la frigider cca 1 ora, timp in care untul din compozitie se va inatri si aluatul va de veni mai compact si mai usor de modelat.

    Pupicei cu mare drag!!

    P.S Asa poti proceda cu toate aluaturile moi care au unt in compozitie. Le lasi la frigider pt 1 ora si apoi o sa vezi ce usor o sa le poti modela.

  18. Laura C spune:

    Tocmai ce am terminat de facut biscuiteii astia buni bunuti..:)
    Ziceai la inceput ca pot fi pastrati pt 2 sapt intr-o cutie inchisa ermetic:))))sunt chiar curioasa daca cineva a reusit performanta asta..la cat sunt de buni, dispar intr-o zi, mai ales ca nu ies prea multi dintr-o portie:))
    Eu am folosit in loc de ciocolata topita o glazura de ciocolata, care de altfel o folosesc destul de des cand vine vorba de "murdarit" ceva cu ciocolata.
    Ti-o scriu si tie aici in caz ca nu o stii(si in caz ca ai sa fii vre-o data in pana de ciocolata)
    1 lingura cacao, 1 lingura zahar pudra, 1 lingura ulei. Se amesteca, apoi se pune putin cate putin apa clocotita(ca la maioneza), pana se ajunge la consistenta dorita(mai grosuta sau mai lichida).

    Pupicei si sa ne auzim cu bine

  19. MIRELA AMARIEI spune:

    Buna, Laura.
    Multumesc pentru sfatul cu aluatul. A mers de minune.
    I-am facut de vreo 3 ori pana acum si e reteta de baza pentru biscutii fetitei mele. De fiecare data incerc noi arome (asta pana imi iese peste 5 luni esenta de vanilie naturala) si de fiecare dat au succes.
    Se fac asa de rapid incat….mi-e mai usor sa ii fac decat sa ii cumpar!!

  20. Alice spune:

    Eu am avut o problema cu temperatura de coacere.I-am lasat 10 minute la temperatura de 220 grade, dar aprope mi i-a ars.Noroc ca eram pe langa ei.A doua tura am copt-o la 180.
    Poate se incalzeste cuptorul meu mult prea tare.
    In rest, fini si gustosi.

    • Laura spune:

      :))))))))))) Viorel, pai stai cu extinctorul langa ea dar las-o sa-i termine. O sa vezi ce fericita o sa fie cand o sa vada ca i-au reusit!
      Pofta buna sa aveti!

  21. Cristina spune:

    Buna,Laura!Cand vine vorba de dulciuri sunt un dezastru in bucatarie;tocmai am terminat de facut biscuitii tai si au iesit deliciosi;inca nu-mi vine sa cred!Multumesc!Acum caut ceva bun de mancare pt maine….

  22. Cristina spune:

    Am gasit!!mancare de pui sub capac de paine!wow!cum arata!!incerc maine de dimineata cu carnita de vita…sa tineti pumnii stransi..pup si eu

  23. Madeleine spune:

    Am incercat reteta ta de fursecuri din nou, nu o mai facusem de mult si cand m-am uitat in cuptor erau arsi complet pe fund. Nu am avut alta solutie decat sa-i arunc direct in cos 🙁 Eu printasem reteta chiar cand ai publicat-o si am facut astazi dupa reteta aceea… Ma gandeam cu ce am gresit… Cand am verificat si reteta de pe site, am vazut ca difera temperatura… Atunci scria ca se dau 3 minute la 250 de grade, dupa care inca 10 minute la 220. Am incurcat eu „borcanele” sau ce s-a intamplat oare?

    • Laura spune:

      Madeleine, draga mea, imi pare foarte foarte rau ca s-au ars biscuiteii. Cand i-am facut prima data, aveam un cuptor destul de dificil si timpul de coacere era destul de lung. Pentru ca fiecare cuptor coace in mod diferit, biscuitii se coc intr-un timp mai scurt sau mai lung decat cel trecut in reteta. Cand observi ca s-au colorat foarte discret pe fund, trebuie sa-i scoti si sa-i lasi sa se raceasca in tava si apoi sa ii papi.
      Pup cu drag!!

  24. Gogan spune:

    Extraordinari biscuitii, multumesc frumos de reteta! Eu i-am servit langa o cana de ciocolata calda tot una din retetele tale minunate. Grozavi si copiii.. au fost incantati 🙂 Baiatul meu, de 3 ani, a zis ca ii adora 🙂

  25. Ana-Maria Bordeianu spune:

    Buna! Am incercat ieri reteta dar cu untura (de porc) si pe post de „mot” merisoare confiate. Totul a iesit delicios, noroc ca am facut cantitate dubla 🙂 Oricum, cu untura facut aluatul am putut sa modelez cu mana foarte usor biscuitii, probabil untul are ceva apa in el sau alta textura de ziceti ca fara sa stea la rece e mai dificil de lucrat. Multumim, eu si baietii mei!!

  26. Alina spune:

    Am facut bicuitii. Am modificat ff putin reteta, adica am pus 100g zahar in loc de 75g (imi plac putin mai dulci). Am pus 3-4 picaturi de esenta de vanilie si un vf de cutit de coaja de lamaie rasa. Nu am pus glazura. AU IESIT PERFECTI EXACT ACELASI GUST CU BISCUITII CU UNT DE LA SUPERMARKET (CEI CARE SUNT IN CUTII ROTUNDE METALICE DESTUL DE SCUMPI). In conditia in care am luat untul 82% cu 4 lei pachetul de 250g de la Lidl chiar au iesit mult mai ieftini decat cei pe care-i cumparam si la fel de gustosi. Chiar recomand reteta asta care se face ff usor. Atentie la cuptor, in 10 min la 180 grade se fac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor