Rasucite cu magiun


Retete culinare aluaturi dulci – Rasucite cu magiun

Rasucite cu magiun detaliu

Astazi v-am pregatit niste rasucite cu magiun fragede si foarte foarte gustoase. Reteta se face practic singura, nu este deloc dificila, asa ca o recomand absolut tuturor. Bininteles ca daca nu aveti magiun sau daca nu va place, il puteti inlocui cu gem, crema de ciocolata sau vanilie, crema de nuci sau puteti unge aluatul cu putin unt si apoi sa il pudrati cu zahar brun si scortisoara. Daca alegeti ultima varianta de umplutura, vor semana foarte mult la gust cu cinnamon rolls.

Ingrediente – Rasucite cu magiun (10 bucati)

  • 280 g faina
  • 190 ml apa foarte rece
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 80 g unt rece de la frigider
  • 5 g praf de copt
  • un varf cutit sare
  • magiun

Mod de preparare – Rasucite cu magiun

  • Taiem untul rece in bucatele mici si il punem in robot. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, zaharul vanilat, sarea si actionam robotul la viteza medie.
  • Incepem sa adaugam treptat apa rece. Continuam sa mixam pana cand obtinem un aluat sfaramicios.
  • Rasturnam aluatul pe masa usor pudrata cu faina si il framantam pana cand devine omogen.
  • Il invelim in folie de plastic alimentara si ill bagam la congelator pentru 10 minute.
  • Dupa repaus, il intindem pe masa usor pudrata cu faina, intr-o foaie dreptunghiulara, groasa de cca 0,7 cm.
  • Ungem jumatatea inferioara a aluatului cu 2-3 linguri de magiun si aducem peste ea, jumatatea superioara neunsa a aluatului.

Rasucite cu magiun preparare

  • Presam usor marginile, apoi taiem aluatul in fasii late de cca 2 cm.

Preparare rasucite cu magiun

  • Le rasucim si le punem in tava de cuptor taetata cu hartie de copt.
  • Coacem rasucitele cu magiun in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 20 de minute sau pana cand se rumenesc usor si uniform.

Rasucite cu magiun in tava

  • Le scoatem din cuptor, le asezam pe un gratar si le pudram cu zahar vanilat.
  • Le servim cu pofta! Sunt delicioase!

Rasucite cu magiun

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Rasucite cu magiun
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
3.51star1star1star1stargray Based on 151 Review(s)

37 comentarii la “Rasucite cu magiun

  1. Alexandra spune:

    Merge „framantant” aluatul cu mana, in cazul in care nu avem robot? … ca tare le-as face si eu, mai ales ca am un borcan de magiun care asteapta cumintel in frigider, pentru ca e desfacut de ceva timp 🙂

    • Laura spune:

      Alexandra, daca vrei sa il faci cu mana, taie untul in bucatele mici, amesteca-l cu faina (ca sa il incorporezi cum trebuie, freaca untul si faina intre palme). Nu insista foarte mult cu framantatul. Dupa ce aluatul capata consistenta, baga-l in congelator si lasa-l vreo 20 minute sau pana cand se inatreste suficient pentru a fi intins cum trebuie. Spor sa ai si astept sa imi spui cum au iesit.

  2. Ileana spune:

    Le-am incercat dar am un robot de bucatarie de capacitate mica , si le-am facut partial in robot , mai mult cu mixerul si nu mi-a iesit coca … a fost foarte moale , le-am adaugat faina …. sa vad ce imi iese . Par infinit de delicioase , sper sa imi iasa 🙂 . Data viitoare le fac si eu cu mana :). Multumim pentru alternativa din comentarii.

  3. Mad Rider spune:

    Superb! Am experimentat multe aluaturi de paine si biscuiti de casa, dar niciodata nu am facut prajituri. Am sa incep cu rasucitele daca sunt asa simplu de facut precum spui 🙂

  4. Simona spune:

    Buna Laura, Te urmaresc de ceva timp si am incercat multe retete postate pe blog. Toate sunt geniale, minunate! Multumesc pentru inspiratie. Tocmai ce am scos din cuptor rasucitele acestea minunate. Sunt un deliciu! Am exagerat putin cu gemul, insa data viitoare voi pune mai putin. Seara faina!

  5. Stafii spune:

    Nu vreau sa stric dispozitia dar eu nu am mancat magiun, care e diferenta intre magiun si gem?
    Banuiesc ca nu doar numele …

    • Laura spune:

      Draga mea, diferenta consta in consistenta si in faptul ca la magiun nu folosim deloc zahar. Magiunul se fierbe la foc mic mic, traditional in ceaun, pe foc de lemn.

  6. Violeta spune:

    Eu le fac de regula cu sunca si cascaval feliate subtire la magazin, iar deasupra presar susan. Sunt delicioase si de efect.

  7. Adrian spune:

    N-am mai mancat asa ceva de cand traia saraca bunica. Dar mereu imi aduc aminte cat de bine le facea. Mancam cu lapte proaspat de la vacuta ;))

  8. cristina spune:

    buna.urmaresc de foarte mult timp blogul tau.am facut nenumarate retete postate de tine si toate mi-au iesit ca la carte.gustoase.minunate.acum, iti cer un sfat.trebuie sa imi achizitionez un robot de bucatarie, si nu ma prea pricep caci nu am avut niciodata.ce ma sfatuiesti im privinta asta?multumesc.

    • Laura spune:

      Draga mea, eu folosesc un robot Kenwood FP950. Este foarte foarte bun si, trebuie sa recunosc, imi face viata mult mai usoara.

  9. Andreea spune:

    Perfecte pt o gustare dulce. Copiilor le plac f. mult. Eu am facut varianta de post, am inlocuit untul cu margarina.

  10. Ana Maria spune:

    Buna seara, Laura,

    Urmaresc retetele tale de ceva timp si tot ce am incercat mi.a iesit, sunt pe/si pentru gustul meu.
    Asa cum sunt rasucitele cu magiun, ai mei le adora, colegii au spus ca sunt fabuloase…..sunt simplu de facut si buuuune, bune rau.
    Insa, eu am pus si nuca pisata marunt in aluat. Sunt ff.gustoase. seamana la gust si cu cornuletele.:)
    Esti o sursa f.buna de inspiratie.:)
    Seara buna si spor in bucatarie:).

  11. Adriana Grigore spune:

    Buna ziua, sunt o veche cititoare a blogului Dvs, cat si a cartilor pe care le-ati editat – sunt o sursa continua de inspiratie pentru mine, felicitari pentru tot efortul publicistic le care-l faceti. Doresc sa va adresez o intrebare legata de robotul de bucatarie pe care-l recomandati pe blog – Kenwood 950: pentru ca la magazinele online (sau fizice) cele mai populare nu reusesc sa-l gasesc, ati putea sa-mi recomandati un model asemanator dpdv al functiilor, sau un poate un magazin in care as putea sa-l gasesc si care a scapat cautarilor mele? Va multumesc.

    • Adriana Grigore spune:

      Comentariul tau asteapta aprobarea.

      Buna ziua, sunt o veche cititoare a blogului Dvs, cat si a cartilor pe care le-ati editat – sunt o sursa continua de inspiratie pentru mine, felicitari pentru tot efortul publicistic le care-l faceti. Doresc sa va adresez o intrebare legata de robotul de bucatarie pe care-l recomandati pe blog – Kenwood 950: pentru ca la magazinele online (sau fizice) cele mai populare nu reusesc sa-l gasesc, ati putea sa-mi recomandati un model asemanator dpdv al functiilor, sau un poate un magazin in care as putea sa-l gasesc si care a scapat cautarilor mele? Va multumesc.

  12. CAMELIA MURARU spune:

    BUNA ZIUA

    AM INCERCAT DE DOUA ORI SA FAC RETETA DVS. AU IESIT BUNE, DAR ALUATUL, RESPECTAND INTOCMAI CANTITATILE DIN RETETA , A IESIT FOARTE MOALE SI AM MAI ADAUGAT FAINA PENTRU A PUTEA OBTINE UN ALUAT CARE SA POATA FI INTINS.CONSISTENTA FINALA A FOST IN REGULA DAR AU IESIT FOARTE USCATE LA COPT.UNDE E GRESEALA? SUNT EXTRAORDINAR DE GUSTOASE, INSA FOARTE USCATE.
    ASTEPT CU NERABDARE SUGESTIA DVS. PENTRU A RELUA RETETA.MULTUMESC!

    • Laura Adamache spune:

      Draga Camelia, dupa ce ai framantat aluatul, l-ai lasat in congelator 10 minute? Din cate imi dau seama, ai sarit acest pas, nu?

  13. Mariana spune:

    Buna Laura,pentru mine e prea complicat sa le rasucesc.
    Le pot decupa rotund si sa le lipesc cu magiun? Stiu ca tot ce fac de la tine e bestial de delicios.
    Pupici.

  14. Tatiana Popescu spune:

    Am un cântar f neprecis; nu știu cum as putea sa masor 280g. E posibil sa adaptez rețeta? Dacă pun 300 g făina cât unt ar trebui? 100 g? Apa? Merci!

  15. Roxana J spune:

    Delicioase, „rasucitele cu magiun”! Multumim pentru reteta. Puteti sa imi spuneti cam cate ar trebui sa iasa din cantitatea de aluat? Va multumes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor