Muffins fara oua, dar cu ciocolata


Retete culinare muffins – Muffins fara oua

Muffins fara oua - detaliu muffins copt

Cand m-am apucat sa fac acesti muffins, nu aveam nici macar umbra unui ou in frigider, asa ca am readaptat o reteta de muffins cu oua si am transformat-o intr-o reteta de muffins fara oua, dar… nu m-am abtinut si am pus in compozitie si cateva cubulete de ciocolata alba si neagra care plangeau de singuratate prin dulap. Rezultatul: excelente! Mai ales dupa ce se racesc, sunt un vis. Raman moi si 3 zile. Si se fac atat de usor. Daca eliminam ciocolata, vom obtine niste muffins de post deliciosi.

Ingrediente – Muffins fara oua

  • 200 g faina
  • 50 g amidon
  • 150 g zahar
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 varf cutit bicarbonat
  • 250 ml lapte/lapte de soia
  • 2 linguri rase cacao
  • 30 ml ulei
  • 50 g ciocolata alba (optional)
  • 50 g ciocolata neagra (optional)

Mod de preparare – Muffins fara oua

  • Amestecam intr-un vas faina, amidonul, zaharul, praful de copt, bicarbonatul si cacaua.

Muffins fara oua - amestec solid

  • In alt vas amestecam uleiul si laptele. Adaugam amestecul lichid peste cel solid si amestecam pana la omogenizare, nu mai mult.

Muffins fara oua amestec lichid

  • Punem aluatul in formele de muffins tapetate cu unt si faina, iar in centrul fiecarui muffins punem cateva bucati de cicolata mai maricele.

Muffins fara oua preparare

  • Le coacem la 180°C, cuptor preincalzit, pentru 20-25 minute. Dupa ce le scoatem din cuptor, le lasam sa se raceasca cateva minute, apoi le extargem din forme, le pudram cu zahar pudra si le servim.

Muffins fara oua

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Muffins fara oua, dar cu ciocolata
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
3.51star1star1star1stargray Based on 27 Review(s)

47 comentarii la “Muffins fara oua, dar cu ciocolata

  1. strumfa spune:

    Mmm… foarte frumos si banuiesc gustos. Imi plac muffinsii, dar am o problema cu ei. Cei mai multi dintre ei se lasa, dupa ce ii scot din cuptor. In cuptor sunt asa mari si frumosi, iar dupa ce i-am scos se pleostesc. Ar trebui sa respect ceva anume?

  2. Alina Stefanescu spune:

    Arata foarte bine si cred ca sunt deliciosi. Eu mi-am propus sa ii incerc diseara pentru surioara mea cea mica, care vine in vizita, dar sa vedem daca reusesc pentru ca sunt foarte racita. Oricum, se pare ca se fac foarte usor si gustul cred ca e grozav. Felicitari pentru retetele din revista femeia de luna aceasta. Cumpar revista in fiecare luna si o daruiesc bunicii mele, care o primeste cu mare drag de fiecare data si iti incearca retetele. Week-end placut iti doresc si toate cele bune.

    Alina

  3. Anonymous spune:

    Am facut si eu muffins cu whisky sunt superrrrr,azi vreau sa fac Triunghiuri cu branza dar in loc de branza am sa pun urada cu marar(am cumparat o urda super din piata azi.

  4. Elena Toma spune:

    Grozava idee, Laura! Niste ciocolata dark ar fi minunata pe langa cea alba. Imaginile frumoase cu care ne rasplatesti spun totul despre ceva simplu si gustos.

  5. Laura spune:

    Strumfa draga mea sunt trei cauze care duc la niste muffinsi care se lasa. In primul rand nu trebuie niciodata deschis cuptorul in primele 15 minute din momentul in care ii bagi la cuptor. Al doilea motiv ar fi cantitatea prafului de copt care nu trebuie depasita. Daca intr-o reteta ne trebuiesc 10 grame de praf de copt, 10 grame punem. In nici un caz mai mult pentru ca se vor dezumfla cu siguranta. Si la aluaturile care cer drojdie respectam ad litteram cantitatea pentru ca un exces de drojdie va face aluatul sa se umfle initial dar spre final sa se dezumfle.
    Un al treilea motiv ar fi temperatura cuptorului. Nu intotdeauna cuptoarele arata temperatura corecta. Unele incing mai mult decat arata. Deci te sfatuiesc sa incerci sa le coci la o temperatura mai mica decat cea folosita de obicei.
    Te pupic cu mare drag si sper sa te ajute sfaturile mele.

    P.S Sfaturile astea sunt valabile pentru orice tip de prajitura, nu numai pt muffins.

  6. Laura spune:

    Alina scumpa mea multa multa sanatate iti doresc!! Si pe mine m-a incercat o mica raceala zilele trecute dar mi-am revenit rapid. Iti multumesc din tot sufletul ca iti plac retetele mele din revista si transmite-i un pupic mare mare si mii de multumiri bunicutei tale dragi din partea mea!!
    Te pup draga mea si fa-te bine repede de tot!!

  7. Laura spune:

    Draga mea unicasiirepetabila sigur ca poți pune zahar brun. Vor căpăta cu siguranță o aroma și mai savuroasa. Te pup!!!

  8. Laura spune:

    Anonim ma bucur mult ca ți-au plăcut!! Ce n-as da și eu pentru o bucățica mica mica de urda adevărată. Mi-ai făcut pofta asa ca te rog sa mănânci un triunghi și pentru mine!!

  9. Laura spune:

    Elena scumpa mea am pus si ciocolata amara pe lângă cea alba si au avut un gust divin. Te pupic cu mare drag si mulțumesc mult ca iți plac!!

  10. Geta spune:

    Buna Laura draga! Saptamana trecuta am facut si eu reteta, este economica intr-adevar si mi-au iesit tare bune, eu am pus deasupra ceva bombonele de ciocolata alba si neagra, au mers si asa. Am o intrebare, eu la dulciuri sunt ff atenta la reteta, nu cumva sa gresesc ceva:))), nu am inteles unde si cum adaug cantitatea de zahar. La mine, zaharul l-am lasat sa se topeasca putin in lapte, am facut rau?? Te rog lamureste-ma!!! Multe pupicuri si multumim pentru ceea ce ne oferi!!!!

  11. Anonymous spune:

    Draga Laura,
    am facut si eu astazi briosele tale dietetice. Mi-au iesit super bune, nu s-au lasat, super in ciuda aventurilor… adica am uitat initial sa pun zaharul, care nu este mentionat in descrierea pasilor pentru pregatire. Evident, m-am lins pe degete si asa am constatat ca amestecul meu era amar..
    Le-am facut fara adaos de cicolata si sa stii ca sunt bune si asa, mai light.
    Pupici, Dany

  12. Laura spune:

    Geta draga mea ai mare dreptate!! Am uitat sa scriu unde se adauga zaharul dar am corectat acum. Zaharul se amesteca cu celelalte ingrediente solide dar nu se intampla nimic daca l-ai dizolvat in lapte. Ma bucur mult ca le-ai incercat si ca ti-au iesit!!
    Pupicei si multumesc ca mi-ai atras atentia asupra zaharului!!

  13. Laura spune:

    Dany draga mea, mii descuze ca am uitat sa scriu unde se adauga zaharul si multumesc mult ca mi-ai atras atentia.Am corectat acum. Tare ma bucur ca ti-au placut!!
    Te pupic cu drag!!

  14. Laura spune:

    Mihaela draga mea le-am facut de cel putin 3 ori in varianta de post, cu lapte de soia. O data le-am incercat cu lapte de soia vanilat si au iesit extraordinar de bune.

    Te pup!

  15. El recetario de Falina spune:

    Laura draga mea…
    Am facut si eu o greseala la aceasta reteta… acum ma rad dar mi-a parut rau cand le-am vazut in cuptor cu gara… A fost vina mea dar am sa le refac chiar acum sau maine sigur… Am pus cred mai mult praf de copt decat trebuia. ai putea sa-mi spui cat de cat2 lingurite rase sau cu varf de praf de copt. ar fi mai bine daca ai putea scrie in grame… eu cantaresc totul la grame…m-am incurcat cand am copiat reteta si s-a dus chiocolata la fund si a ramas cu gaura in mijloc… am sa-ti trimit o poza ca sa o vezi… hahahaha… Poate chocolata mea alba (Milka) nu este buna pentru a se topi in prajituri…
    Te pupic dulce si am sa-ti mai povestesc aventurile mele…

  16. Adriana M spune:

    Draga Laura, devenim dependenti!
    Am respectat reteta intocmai si am pozat rezultatul inainte sa dispara :)). Acum stau cu bebe in brate si incercam sa decidem ce minunatii facem maine. Cred ca e timpul sa trecem la retetele sarate 😉 De preferat ceva crocant, ca unii se lupta cu aparitia dintilor. Apreciem sugestiile, te pupam si iti uram o seara buna.

  17. Ligia spune:

    Draga Laura, pe masa mea stau la loc de cinste muffins-urile cu ciocolata dark si portocale, bucatele micute.
    In primul rand sa-ti multumesc! Este primul post, in care mananc dulciuri adevarate!
    In cel de-al doilea….. am gustat asta seara una, nu m-am putut abtine, din cauza mirosului, gustul este exploziv, il pot compara cu lava unui vulcan, ciocolata impletita cu ciocolata!
    Sunt in extaz! Pentru ca iubesc toate dulciurile cu ciocolata.
    Muffi mei au crescut ca ‘nebunii’ fara sa se ‘lase’ la final. De ai putea vedea pozele…
    Am folosit o cutie de 200ml de lapte de cocos si am completat cu 50 gr de apa, dar gustul de cocos este inghitit de ciocolata dark.
    Mii de multumiri.

  18. Indhira spune:

    Draga mea draga,
    Aceste briose/ muffins m-au incantat la maxim ( aaaahhh ne-au incantat pe toti). Am facut o portie si s-au terminat in jumatate de ora. Nu se voiau de post dar urasc gustul pronuntat de oua, mai ales in muffins. Iti foarte multumesc de reteta. Moiiiii, pufoase, gustoase si frumoase.
    Pup!

    • Laura spune:

      Indhira mea draga, ma bucur tare tare ca ti-au placut!!
      Sper ca ai papat unul si pentru mine, da??:))
      Pup dulce! Sa-ti fie de bine!

  19. ana spune:

    As avea o intrebare in loc de amidon ce se poate folosi?sau se gaseste in Italia?e prima data cand as vreas sa incerc sa fac muffins….mai trebuie sa cumpar si tava si vad ca nu e foarte grea reteta…multumesc

    • Laura spune:

      Ana, draga mea, poti inlocui amidonul cu aceeasi cantitate de faina. Amidon se gaseste in Italia, in orice magazin, si se numeste maizena.
      Pup cu drag!

  20. mariana spune:

    Buna Laura, super bune briosele.Te rog sa ne mai dai retete de dulciuri si mincaruri pt. un copil de 2 ani alergic la lapte , oua si ciocolata, multumesc

  21. Ioana Nicuta spune:

    Sti cumva si retete de muffins dukan? sau cum se poate inlocui faina in asa fel incat sa pot adapta o reteta normala pentru dukan?

  22. Raluca spune:

    Hello, vreau sa stiu ce ciocolata ai folosit? Am incercat si eu reteta si ciocolata sa topit prea tare si a ramas briosa cleoasa inauntru…. nicidecum curgand asa ca in poza ta…

    • Laura spune:

      Raluca, am folosit ciocolata de menaj amara si alba, ambele cumparate din Italia. Daca vrei sa-ti ramana bucatelele de ciocolata intregi in muffins, trebuie sa le tai mai mari. Cu cat sunt mai mari, cu atat isi pastreaza forma dupa coacere. Daca toci marunt ciocolata, aceasta se va topi.

    • Laura spune:

      Raluca, draga mea, am folosit o ciocolata de menaj italiana. Ciocolata curge daca tai muffins-ul fierbinte, imediat dupa ce l-ai scos din cuptor. Dupa ce se raceste un pic, ciocolata devine cremoasa.
      Te pup!

  23. Fely spune:

    Buna . Zaharul se poate inlocui cu sirop de agave ? Ma intereseaza acest lucru si pentru aluaturile dospite. Nu folosesc zahar si sunt putin limitata din aceasta cauza sa incerc multe retete 🙁

    • Laura spune:

      Fely, nu le-am incercat cu sirop de agave. In principiu, da, se poate, dar trebuie sa maresti cantitatea de faina pentru un aluat cu o consistenta potrivita. Nu iti pot da o cantitate exacta pentru ca nu stiu cat sirop de agve vrei sa folosesti in reteta.

  24. Anca spune:

    Buna laura

    Am făcut dimineata aceste muffins si au ieșit delicioase. Foarte ușor de făcut, eu am pus doar 100 fr zahar pentru ca ne plac dulciurile „mai puțin dulci” iar in loc de ciocolata ( de care nu aveam) am folosit merisor din abundenta. Au mers perfect la cafea!

    Le recomand mai ales celor cu mai putina experienta in bucătărie. Urmând pașii rețetei, vor ieși garantat!

  25. Danyella spune:

    Bună ziua,Laura! Acum am descoperit rețeta ta ai vroiam sa te întreb dacă se poate fara bicarbonat de sodiu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor