Torturi: Retete culinare Laura Adamache

Retete de torturi, mod de preparare pas cu pas

Ce este tortul?

Tortul este un produs fin de patiserie, format din mai multe straturi, de obicei de pandispan, si crema.
Forma clasica a tortului este rotunda, dar aceasta poate fi si patrata, dreptunghiulara etc. Suprafata si marginile tortului sunt de obicei decorate cu crema, frisca, glazura, pasta de zahar sau martipan.

Cum ar arata aniversarile, nuntile sau orice alt eveniment festiv fara un minunat tort pe masa?

Torturile ne incanta nu doar prin gust ci si prin aspect, iar ingredientele de calitate sunt piesa de baza pentru un tort cu adevarat reusit.
Un tort pentru fiecare ocazie
Exista nenumarate combinatii delicioase, capabile sa satisfaca chiar si cele mai exigente gusturi, iar in aceasta categorie va propun cateva idei de tort care sigur va vor fi pe plac.

Torturile de ciocolata se numara printre preferatele mele cand pregatesc un tort aniversar. Tortul rapid de ciocolata, mini torturile de ciocolata cu crema ganache si martipan sunt unele dintre cele mai accesate si apreciate retete de torturi de pe blog.
Cei care prefera retete de torturi cu fructe, pot incerca Tortul cu mousse de zmeura si panna cotta sau Cheesecake cu lamaie si mure, o reteta inedita si plina de savoare.

Pentru Dragobete sau Valentines Day, aceste doua zile magice in care sarbatorim dragostea, putem alege Tortul cu inimi de ciocolata,  o reteta de tort care va aduce un plus de gust acestor sarbatori.
Pe langa cozonacii de Craciun, putem incerca sa facem si un tort. De ce nu? Tortul de Craciun cu mousse de ciocolata alba are un gust delicat, perfect pentru sarbatorile de iarna.
Va astept cu drag sa incercati toate aceste retete!

Tort De Frisca Cu Fructe

Tort simplu de frisca cu fructe, o reteta ideala pentru incepatori Tortul cu frisca si [...]

17 Comentarii

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor