Carpaccio de dovlecei, un aperitiv de vara gustos
Carpaccio de dovlecei zucchini, salata cu dovlecei marinati, o garnitura delicioasa pentru friptura sau peste. Reteta pas cu pas de carpaccio cu legume.
Carpaccio de dovlecei este o garnitura simpla și delicioasa care poate fi servita ca aperitiv sau alaturi de carne, peste sau cu bruschette. Este un fel de mancare care se bazează pe două tehnici de gatit: tăierea feliilor foarte subțiri de dovlecei și marinarea lor.
Important pentru aceasta reteta cu dovlecei
Taiem dovleceii foarte foarte subtiri. Puteti sa folositi un curatator pentru cartofi ca sa obtineti felii subtiri si egale. Alegeti dovlecei mici pentru ca cei mari au multi samburi si pot fi amari.
Timpul de marinare trebuie sa fie de cel putin 1 ora. Eu am lasat dovleceii la marinat in jur de 2 ore.
Vedeti aici cum se face si carpaccio de caracatita
Carpaccio de dovlecei – Ingrediente 2 persoane
- 500 g dovlecei zucchini mici
- 50 g aschii de parmezan
- 50 g samburi de pin
- patrunjel (optional)
Ingrediente marinada pentru carpaccio de dovlecei
- 8 linguri ulei de masline
- 1 lamaie medie (doar sucul)
- sare dupa gust
- 1-2 catei de usturoi
Salata de dovlecei marinati – Preparare pas cu pas
- Modul de prepare este foarte simplu si rapid, perfect potrivit pentru o zi fierbinte de vara.
- Pentru inceput, prajim semintele de pin intr-o tigaie antiaderenta, neunsa, pentru circa 2-3 minute.
Mare atentie cand prajiti semintele. Stati langa tigaie, amestecati continuu si imediat dupa ce stingeti focul, le scoateti din tigaie pe o farfurie. Daca le lasati in tigaie, aceasta fiind incinsa, se vor praji foarte mult. Le lasam sa se raceasca.
- Spalam dovleceii, ii stergem si le taiem capetele. Cu un curatator de cartofi taiem fasii foarte subtiri pe lungime. Neaparat feliile sa nu aiba mai mult de 2mm grosime. Punem feliile de carpaccio intr-un vas.
- Pentru marinada, amestecam uleiul de masline, sucul de lamaie, sare dupa gust (eu am pus cca un sfert de lingurita mica de sare) si unul sau doi catei de usturoi curatati si zdrobiti.
- Daca doriti, puteti adauga si o lingura de patrunjel tocat. Eu nu am avut patrunjel de data aceasta, dar carpaccio de dovlecei este minunat cu patrunjel.
- Punem marinada peste feliile de dovlecei, amestecam bine si punem vasul, acoperit, in frigider, unde il lasam minim o ora. Eu i-am lasat la marinat in jur de 2 ore, au iesit foarte gustosi.
- Dupa ce dovleceii nostri s-au marinat, ii scurgem de lichid si ii asezam pe un platou. Adaugam parmezanul si samburii de pin si, daca doriti, inca 1-2 linguri de ulei de masline.
- Aceasta salata se serveste imediat, dar se poate conserva in frigider pentru maxim 12 ore.
- Pofta buna si o vara racoroasa!
