Lasagna cu legume si macrou


Lasagna cu legume si macrou, reteta italiana simpla pentru pranz

Lasagna cu legume si macrou detaliu

Cu totii stim cat este de gustoasa lasagna, nu-i asa? Desi cea mai cunoscuta lasagna italiana este cea cu sos bolognese, astazi va invit sa incercati o reteta de lasagna cu legume si macrou. Combinatia este atat de reusita, incat nu o sa va opriti din mancat. Bineinteles ca nu lipseste nici sosul bechamel din acest preparat italian, iar mozzarella si ricotta ii dau un gust absolut minunat. Daca nu aveti ricotta, o inlocuiti cu aceeasi cantitate de urda de vaca.

Pentru reteta de lasagna am folosit una dintre conservele mele preferate de file de macrou Lotka, in ulei de floarea-soarelui.

Fileul de macrou Lotka, in ulei de floarea-soarelui imi place foarte mult deoarece nu contine E-uri si nici conservanti si mi se pare perfect pentru aceasta reteta de lasagna. Daca nu va place macroul, il puteti inlocui cu ton (Lotka are o gama variata de conserve de ton).

Gasiti aici alte retete minunate cu conservele de peste Lotka

Lasagna cu legume si macrou – Ingrediente (6 persoane)

  • 8 foi proaspete de lasagna
  • 1 conserva file de macrou Lotka, in ulei de floarea-soarelui (115g)
  • 1 vanata mica
  • 2 dovlecei zucchini
  • ½ ardei gras
  • 400 g ricotta
  • 200 g mozzarella
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi

Sos Bechamel – Ingrediente pentru lasagna cu legume

  • 700 ml lapte
  • 50 g unt
  • 60 g faina
  • sare
  • piper

Preparare sos bechamel (sos alb) pentru lasagna

  • Punem laptele intr-o craticioara, pe foc mediu. In momentul in care atinge punctul de fierbere, stingem focul si acoperim craticioara cu un capac.
  • Punem untul intr-o cratita antiaderenta, pe foc mic. Cand untul s-a topit complet, adaugam toata faina deodata si amestecam viguros, cca 1 minut, pe foc foarte mic, pana cand compozitia capata un aspect auriu.
  • Adaugam treptat laptele fierbinte, si amestecam continuu dupa fiecare portie de lapte adaugat. Eu am adaugat laptele in 4 transe, deci cate 250 ml de lapte deodata.
  • Fierbem sosul inca cca 10-12 minute, pe foc foarte mic, amestecand continuu pana cand capata o consistenta usor cremoasa. Cu 2-3 minute inainte de a stinge focul, condimentam sosul cu sare si piper proaspat macinat.

lasagna preparare sos bechamel

  • Stingem focul si acoperim imediat sosul bechamel cu folie de plastic alimentara (folia de plastic trebuie asezata in contact direct cu suprafata sosului).

Preparare legume pentru lasagna

  • Taiem vanata, dovleceii si ardeiul gras in cubulete foarte mici. Vanata si dovleceii doar se spala, nu se curata coaja. Ardeii se curata de seminte si de filamentele albe.
  • Punem uleiul intr-o tigaie antiaderenta, adaugam cei doi catei de usturoi, usor zdrobiti, si ii sotam cca 1 minut pe foc mic.
  • Eliminam usturoiul si adaugam cubuletele de legume.

legume pentru lasagna

  • Le sotam pe foc mic, cca 10 minute, acoperite cu capac, sau pana cand sunt al dente (cu o consistenta usor crocanta).
  • Stingem focul si le lasam sa se raceasca complet.

legume pentru lasagna preparare

Umplutura de legume, ricotta si macrou – Preparare

  • Punem ricotta/urda intr-un vas, adaugam legumele si amestecam bine. Adaugam si macroul file Lotka, amestecam si condimentam cu sare si piper dupa gust.

lasagna cu legume preparare

Cum facem straturile de lasagna cu legume si macrou

  • Ungem o forma ceramica (24 cmx20 cm) cu o lingura de ulei. Punem in forma o foaia de lasagna proaspata. Daca foaia nu acopera tot fundul formei, taiem o bucata din alta foaie si o asezam in prelungirea foii.

foi lasagna in tava

  • Ungem foaia cu 1-2 linguri de sos bechamel, apoi adaugam un strat de umplutura de legume si macrou si cateva felii de mozzarella.

lasagna cu legume preparare

  • Adaugam a doua foaie de lasagna si continuam cu straturile in ordinea descrisa mai sus (foaie lasagna, bechamel, umplutura legume, mozzarella).
  • Ungem suprafata ultimei foi cu sos bechamel si o pudram cu mozzarella razuiita si, daca doriti, cu 1-2 linguri de parmezan ras.

tava cu lasagna

  • Coacem lasagna in cuptorul preincazlit la 180°C, pentru 40-45 minute sau pana cand suprafata se rumeneste uniform.
  • Servim lasagna cu peste si legume imediat, fierbinte. Este delicioasa! Pofta buna!

lasagna cu legume si macrou felie

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Lasagna cu legume si macrou
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor