Bulete de cascaval


Bulete de cascaval – o reteta simpla de gustare, la indemana tuturor

Bulete de cascaval detaliu

Bulete de cascaval cu doar doua ingrediente! Reteta pas cu pas de crochete cu cascaval, aperitiv sarat pentru toata familia.

Mai aveam niste cascaval adus de acasa asa ca am facut cateva bulete absolut delicioase si simple foc. Avem nevoie doar de 2 ingrediente pentru a obtine aceste bilute pufoase cu cascaval. Este un aperitiv care se poate manca atat cald cat si rece, perfect potrivit pentru mesele de sarbatoare. Dintre toate gustarile pregatite de mami pentru diverse ocazii, buletele imi placeau cel mai mult. De cate ori se ducea sa mai aduca cate un preparat de pus pe masa, eu si fratele meu furam cate 2-3 bulete pufoase cu cascaval. Ne placeau atat de mult! Mami stia ca are in casa doi mici hoti, de aceea avea grija sa pregateasca mereu portie dubla de bulete.

Desi aceasta reteta de bulete nu este cea a mamei mele, imi aduce aminte foarte mult de copilarie. Avem nevoie de un cascaval foarte bun, clasic, sau cascaval afumat pentru bulete cu un gust inedit.

Daca aveti cascaval mai mult prin frigider si nu stitit ce sa faceti cu el, va recomand sa incercati Tarta crocanta umpluta cu sunca si cascaval. Este atat de buna, toti prietenii care au incercat-o au fost incantati de gustul ei.

Ingrediente – Bulete de cascaval 

  • 3 albusuri
  • 200 g cascaval clasic
  • 1 l ulei de floarea soarelui/arahide

Mod de preparare – Bulete pufoase de cascaval

  • Mixam foarte bine cele 3 albusuri, la temperatura camerei, amestecate cu un varf de sare.

Bulete de cascaval preparare

  • Razuim cascavalul prin razatoarea cu gauri medii.

bulete de cascaval (3)

  • Apoi adaugam treptat cascavalul albusurilor mixate si amestecam cu grija, de jos in sus, cu o paleta.

Bulete de cascaval preparare

  • Aluatul buletelor cu cascaval va fi moale, dar compact.

Bulete de cascaval aluat

  • Rupem bucatele din aluat si le dam o forma sferica. Buletele de cascaval trebuie sa fie mari cat o nuca.

Bulete de cascaval modelare

  • Punem uleiul de floarea soarelui/arahide intr-o cratita antiaderenta, pe foc mic. Cand se incinge uleiul, adaugam in cratita cate 4-5 crochete de cascaval deodata si le prajim cca 2-3 minute sau pana cand se rumenesc uniform. Crochetele de cascaval sunt gata cand se ridica la suprafata si au o frumoasa culoare aurie.

Nu adaugam toate buletele in cratita pentru ca se pot lipi intre ele. Incercati sa folositi o cratita antiaderenta ca sa evitati lipirea buletelor de fundul cratitei.

  • Dupa ce se prajesc, scoatem buletele pufoase  pe o farfurie tapetata cu hartie absorbanta de bucatarie si le lasam sa se scurga. Se servesc calde sau reci.

Bulete de cascaval pe farfurie

  • Si o sectiune pufoasa si delicioasa

Bulete de cascaval sectiune

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Bulete de cascaval
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
51star1star1star1star1star Based on 9 Review(s)

29 comentarii la “Bulete de cascaval

  1. Ioana spune:

    Merci pt reteta. Mi-o trebuia de revel dar buna si acum. De rev am luat de alea congelate…nu sunt bune de nimic! Ca sa nu mai spun ca uleiul se facuse oarecum mai verde.
    Felicitari pt niste bulete super!
    Te pup.

    P.s. A ramas si linkul meu vechi la bloguri, poate il stergi ca da eroare la clickul pe „De la mine adunate.” Bye bye.

  2. Laura spune:

    Cu placere Ioana draga!!Si eu am cumparat acum cativa ani buni bulete congelate dar nu le-am putut manca de nici o culoare. Astea sunt extrem de simple si rapide si crocantele bine.
    Te pup si ma bucuyr muult ca iti plac.
    Am sters linkul de la vechiul blogulet al tau.
    O zi minunata iti doresc!!!

  3. Fluturas spune:

    Super! am si eu o rola de cascaval si … ne-am cam saturat de cascaval 😀

    Mai ai si un pachet de telemea nesarata. Cu asta ce-as putea sa fac 🙂

  4. ina spune:

    MINUNATE! Vai cat imi placeau mie crochetele de cascaval. Avea mama o prietena care le facea exact asa: erau pliiine de gaurele si f gustoase. Dar eu le faceam in mod traditional: cu faina si ou insa mi se inmuiau f tare. Ale tale ce mai…sunt bestiale!!! Te pup!

  5. Laura spune:

    Fluturas draga multumesc ca iti plac. Sunt tare bune si rapide. Din telemea m-am gandit ca poti face bastonasele cu parmezan numai ca in loc de parmezan poti pune telemea. Uite aici reteta:

    Te pup si te mai astept pe la mine!!

  6. Laura spune:

    Multumesc surioara mica si frumoasa ca iti plac. Sunt tare tare rapide si bunute foc. Astea isi pastreaza crusta crocanta iar interiorul e plin de gaurele si tare pufos.
    Pup pup scumpa mica!!

  7. Laura spune:

    Thank you Rafael!! I like your blog very much. It’s so interesting and the recipies are very good.
    Greetings from Germany!!

  8. Laura spune:

    Draga mea Lissa cat ma bucur sa te revad!! Se fac tare simplut iar gustul e sublim.Abia astept sa-mi spui daca ti-au placut dupa ce le vei incerca. Pupici infiniti!!

  9. BMonica spune:

    Ce ma fac? Mie nu o sa-mi ajunga un kilogram de cascaval daca ma apuc sa fac reteta asta :)) Sunt in topul preferatelor noastre. Merci, de reteta!

  10. Laura spune:

    Monica draga mea si eu sunt inebunita dupa bulete si vreau sa-ti spun ca astea s-au cam dus imediat asa ca data viitoare o sa le fac si eu din mai multa branzica ca tare bune au fost!! Te pup!!

  11. Anonymous spune:

    Arata fain!:)…inca n-am mancat bulete dar o sa fac si eu in curand. Numai o intrebare..Se serveste asa simplu?

  12. Laura spune:

    Ma bucur ca iti plac Anonim. Noi simple l-am servit dar se pot servi ca garnitura alaturi de gratar, friptura, salata.

  13. Anonymous spune:

    Buna Laura!
    Vrrau sa te intreb ceva: tie nu ti s-a intins cascavalul cand le=ai prajit? nu le-am putu gace asa, curgea cascavalul din bilute asa ca am improvizat repede dandu-le prin faina, asa au iesit super. Multumim ca impartasesti cu noi toate retetele astea minunate!

  14. Anonymous spune:

    Buna Laura…e super reteta dar am avut si eu o problema cand am incercat sa o fac….cascavalul s a intins in tigaie….tie nu ti s a intamplat la fel?sau cum ai reusit sa le faci asa?eu ca sa le pot face a trebuit sa le tavalesc prin faina:(….a si u ai batut albusurile spuma bine bine sau asa si asa?…oricum au iesit bunute dar te rog din suflet sa mi zici si mie cum ai reusit u sa le faci fara faina…cristina!

  15. Laura spune:

    Cristina draga mea in primul rand trebuie sa mixam fffff bine albusurile si apoi sa adaugam cascavalul cu mare atentie albusurilor mixate. Trebuie amestecat de jos in sus in asa fel incat albusurile sa nu piarda aerul acumulat in timpul mixarii. datorita albusurilor ies cu gaurele si aerisite ca in fotografiile mele. In al doilea rand nu trebuie sa le prajesti in tigaie ci intr-o craticioara in care intra mai mult ulei. Trebuie prajite in baie de ulei. Si in ultimul rand uleiul trebuie sa fie ffffff bine incins astfel incat bilutele, imediat puse in craticioara, sa formeze rapid o crusta care sa impiedice cascavalul sa se raspandeasca. Sper sa iti fie de folos sfaturile mele si daca le mai incerci sa imi spui daca ti-au reusit.

  16. Amariei Mirela spune:

    Am facut reteta de 3 ori de la Craciun incoace si a fost un real succes de fiecare data. Sunt extrem de gustoase. Eu am adaugat niste condimente picante, pentru ca asa ii plac sotului meu!

  17. Mimi spune:

    Ale mele au stat frumoase in tigaie insa cand le-am scos s-au piftit si aratu ca niste chiftelute.Oare de ce? Gustul este delicios.O sa mai incerc.

    • Laura spune:

      Mimi, scumpa mea, din cate am inteles din comentariul tau, le-ai prajit in tigaie. Eu te sfatuiesc sa folosesti mai degraba o carticioara mai micuta dar adanca si sa pui ulei din abundenta in ea.
      Bilutele de branza trebuie sa fie complet acoperite de ulei, deci pune ulei din belsug in craticioara. Uleiul trebuie sa fie fffff bine incins cand incepi sa prajesti bilutele.
      Pup cu drag si daca le mai incerci, sa imi spui cum au iesit.

  18. Bianca Irina spune:

    super reteta…si foarte usor de preparat, mai ales pentr-o incepatoare ca mine!
    se pot praji si-n tuci?…(in care logic se prepara mamaliga). multumesc anticipat pentru raspuns!
    si spor la treaba..!

    • Laura spune:

      Bianca, draga mea, nu am incercat sa le prajesc la tuci dar totusi ti-as recomanda o cratita teflonata sau de inox.
      Mi-e teama ca se pot prinde de fundul tuciului. Poti incerca cu o cateva boulettes si daca nu se lipesc, atunci le poti praji pe toate in tuci.
      Pup cu drag!

  19. Mirabela spune:

    Laura arata super aceste minunati pe care noi le consumam cu mare placere. eu intotdeauna am facut varianta clasica cu ou si faina care de asemenea este buna si pe aceea o stiam :), dar saptamana viitoare o sa am invitati asa ca o sa fac varianta ta. Sper sa imi iasa pentru ca eu in tara le prajeam intotdeauna in fripteuza dar aici nu am :((. Apropo de dieta dukan 🙂 eu nu tin pentru ca nu am decat 49 de kg si sunt putin sub limita dar am dat linkul tau la multe prietene de aici din Germania care vroiau sa se apuce de ea dar le era frica putin de diversitatea mancarurilor. Multi pupici :* :* :*

    • Laura spune:

      Mirabela, draga mea, sa imi spui cum au iesit in caz ca le incerci.
      Pup dulce si multumesc ca ai dat link-ul blogului meu, prietenelor tale.

  20. DCristina spune:

    Laura, dar boulettele tare de ce sunt asa rotunde si frumoase, iar ale mele sunt plate de parce le-ar fi calcat tramvaiul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor