Salata cu ton, rosii si castraveti


Salata de vara cu ton, rosii si castraveti

salata cu ton, rosii si castraveti, detaliu

Salata cu ton, rosii si castraveti, reteta cu legume proaspete de vara, o salata sanatoasa pentru intreaga familie.

Iata ca a venit si vara, perioada din an cea mai bogata in fructe si legume pline de gust. Noi vara mancam foarte multe salate, combinate in zeci de feluri, cu sosuri lejere si delicioase care imbogatesc gustul salatelor de vara.

Astazi va propun sa incercati una dintre salatele mele preferate! Salata cu ton, rosii, castraveti, ceapa verde, porumb si un sos frantuzesc dulce-acrisor. In zilele calde de vara nimic nu este mai gustos decat o salata cu multe legume si ton.

Piesa de rezistenta a acestei salate a fost conserva de ton file Lotka,  in ulei de masline! Produsele Lotka nu contin E-uri, nici conservanti si sunt bogate in vitamine, minerale si Omega 3, putand fi folosite in diverse preparate (salate, sandvisuri, retete cu paste etc).

Salata cu ton, rosii si castraveti – Ingrediente (2 persoane)

  • 200 g salata verde/mix salata
  • 1 conserva ton file Lotka, in ulei de masline (200 g)
  • 4 rosii medii
  • 1 castravete proaspat
  • 1 ceapa rosie medie
  • 4 linguri boabe fierte de porumb
  • 10 masline negre fara samburi
  • 5-6 frunze proaspete busuioc

Sos frantuzesc pentru salate – Ingrediente

  • 2 linguri otet de vin alb
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1 lingurita mica miere
  • 1 lingurita mustar clasic
  • 4 linguri ulei de masline din conserva de file de ton Lotka
  • 1 lingurita mica sare

Salata de ton – Mod de preparare pas cu pas

  • Eu am folosit un mix de salata deja ambalat si spalat. Daca vreti sa foloiti salata verde, o spalam, o uscam foarte bine si o rupem in bucati potrivite. Eu nu toc salata, o rup in bucati.

salata cu ton, rosii si castraveti, preparare

  • Punem salata intr-un vas, adaugam rosiile taiate in 4, catravetele taiat in feliute potrivite (nu foarte subtiri), ceapa taiata julienne (in feliute subtiri), masline negre taiate in felii sau jumatati si boabele de porumb.

salata ton si legume preparare

  • Scurgem tonul file intr-un vas (pastram uleiul pentru sos) si il desfacem in bucati potrivite.
  • Adaugam tonul in vasul cu salata si amestecam.

salata ton si legume preparare

Sos frantuzesc pentru salata – Preparare pas cu pas

  • Punem uleiul din conserva intr-un vas, adaugam otetul, sucul de lamaie, mierea, mustarul si sare dupa gust.
  • Amestecam sosul cu o furculita pana la omogenizare.

sos frantuszesc salata de ton

Daca doriti sa folositi acest sos pentru alte salate, fara peste, folositi ulei de masline sau chiar si ulei de floarea soarelui.

  • Adaugam sosul peste salata, frunzele de busuioc si amestecam.

Sosul se adauga exact in momentul in care dorim sa servim salata. In acest fel, legumele vor ramane crocante.

  • Servim salata imediat. Noi am mancat-o cu lipii usor fripte pe gratar. A fost divina! Pofta buna!

salata cu ton, rosii si castraveti detaliu

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Salata cu ton, rosii si castraveti
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
3.51star1star1star1stargray Based on 13 Review(s)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor