Ciorba cu coada de vita (acrita cu zeama de varza)


Ciorba cu coada de vita, reteta de ciorba cu carne si legume

Ciorba cu coada de vita detaliu

Ciorba cu coada de vita reteta pas cu pas. Ciorba cu legume si coada de vita ingrediente si mod de preparare. Reteta de ciorba taraneasca cu legume si carne de vita.

Nici nu va spun cat de fericita am fost cand zilele trecute, la macelaria noastra, am gasit aceasta minune de coada de vita. De ani de zile nu am mai gatit aceasta gustoasa bucata de carne, asa ca va dati seama ca nu am stat pe ganduri si am cumparat-o. Am avut ceva emotii pentru ca inaintea mea era o persoana care parea foarte interesata de coada de vita, dar pana la umra am avut noroc si nu a cumparat-o. Cristi adora ciorba acra cu coada de vita, adevarul e ca si mie imi place foarte mult, chiar daca nu sunt mare fan supe si ciorbe.

Este atat de frageda si moale carnea de pe coada! Daca aveti si un pic de zeama de varza murata, o sa obtineti cea mai buna ciorba cu carne de vita! Noi am mancat-o cu ardei iute, vai cat a fost de buna aceasta ciorbita cu legume si carne.

Mi-a amintit de copilarie, cand bunica ne facea aceasta ciorba. Uneori, cand coada de manzat nu era de gasit, o inlocuia cu carne de vita, taiata in bucatele potrivite. Iesea si asa minunata, dar cu coada era altceva. Mie imi placea mult carnea, devenea atat de moale dupa fierberea indelungata, se desfacea in fasii. Acum mananc cu drag atat carnea si legumele, cat si zeama acra. Daca nu aveti zeama acra de varza murata, puteti sa o inlocuiti cu bors, dar sigur mai aveti inca ceva varza murata in butoi si deci si zeama.

Ciorba cu coada de vita – Ingrediente (5 l ciorba)

  • 1 coada de vita (1,5 kg)
  • 1 ceapa medie
  • 1 ardei gras mare (galben, rosu sau verde sau mix)
  • 3 morcovi medii
  • 2 felii radacina telina
  • 1 pastarnac
  • 150 ml suc de rosii
  • 2-3 linguri patrunjel tocat
  • 500 ml zeama de varza murata
  • sare

Reteta de ciorba cu coada de vita – Preparare pas cu pas

Pregatire coada de vita pentru ciorba

  • Coada mea de vita era superba, asa cum v-am spus, dar era imbracata intr-un strat de grasime destul de gros.

coada de vita detaliu

  • Indepartam grasimea in exces (nu eliminam chiar toata grasimea, ci doar daca este prea multa) si, daca macelarul nu a taiat coada, o taiem noi in bucati potrivite.

coada de vita detaliu

Legume pentru ciorba din coada de vita – cum le tocam

  • Curatam morcovii, telina, pastarnacul si ardeiul gras si le tocam in cubulete potrivite.
  • Curatam ceapa si o o tocam marunt.
  • Spalam patrunjelul, il stergem bine si il tocam si pe el marunt.

coada de vita detaliu

Cum fierbem ciorba cu coada de vita?

  • Umplem o oala cu 5 l apa si adaugam bucatile de coada de vita. Fierbem coada la foc mic, avand grija sa adunam spuma formata la suprafata, pentru cca 1h30m.
  • Dupa aceea adagam legumele tocate si putina sare (eu am pus 1 lingurita de sare pentru ca zeama de varza a fost destul de sarata si nu am vrut sa am o ciorba potroaca) si mai fierbem ciorba inca 20 de minute.

coada de vita detaliu

  • Adaugam acum sucul de rosii si zeama de varza, amestecam si mai fierbem ciorbita de vita inca 10 minute. O puteti gusta si, daca mai are nevoie de sare, mai adaugati.
  • Stingem focul, adaugam patrunjelul tocat si acoperim ciorba cu capac. O lasam sa se odihneasca 10-15 minute, apoi o servim cu pofta.
  • Noi am mancat-o cu ardei iute murat si cu paine sau mamaliga rece. De data asta am avut niste mamaliga rece ramasa de la cina si a mers perfect cu aceasta ciorba.
  • Daca v-am facut pofta, va invit sa o incercati.

ciorba cu coada de vita detaliu

Pofta buna!

AICI GASITI MAI MULTE RETETE DE CIORBE

 

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Ciorba cu coada de vita (acrita cu zeama de varza)
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
4.51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

3 comentarii la “Ciorba cu coada de vita (acrita cu zeama de varza)

  1. Popescu Alina spune:

    Voi incerca sa fac si eu de Anul Nou. Am coada de vita si cred ca este un moment potrivit,
    Multumesc pentru reteta scrisa in detaliu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor