Pizza cu masline, ciuperci si prosciutto cotto


Pizza cu masline, ciuperci si prociutto cotto detaliu
Pizza cu masline, ciuperci si prosciutto cotto, aluat cu faina albe si faina integrala

Pizza cu masline, ciuperci si prosciutto cotto este una dintre retetele mele preferate de pizza. Chiar daca ador aluatul de pizza cu faina de grau alba, in ultima perioada am facut foarte des acest aluat in care am combinat faina alba cu faina integrala. Are un gust minunat si este potrivit pentru orice topping, important este sa nu incarcam foarte mult aluatul.

La invitatia LaDoiPasi, am facut pizza cu masline, ciuperci champignon, prosciutto cotto si mozzarella. Am copt 3 pizze din ingredientele de mai jos, doua cu ciuperci si una cu salam picant si mozzarella. S-au dus ca vantul, abia am reusit sa mananc si eu o mica felie, dar nu ma plang, imi pare bine ca a fost apreciata de invitatii nostri.

Pentru blatul de pizza am folosit 2 tipuri de faina care m-au surprins foarte placut, faina alba si faina integrala FineLife (le gasiti in magazinele LaDoiPasi din toata tara).

Faina La doi Pasi pentru pizza

Sfaturi pentru o pizza crocanta reusita

Imi place foarte mult pizza cu blat subtire crocant, mult mai mult decat pizza pufoasa. Asadar, daca va doriti o pizza crocanta, aluatul se intinde intr-o foaie subtire de cca 5-6 mm. Eu nu folosesc facaletul niciodata, asez pizza in tava de cuptor usor unsa cu ulei de masline si o intind cu mana pana cand obtin grosimea mentionata mai sus. Pizza mea crocanta a avut cca 26 cm diametru.

Daca va place totusi mai mult pizza pufoasa, cu blat mai gros, pteti folosi tot aluatul. Aluatul se intinde in tava de cuptor, unsa usor cu ulei de masline, intr-o foaie dreptunghiulara groasa de cca 1 cm.

Ciupercile champignon se folosesc crude, dar, ca sa se coaca uniform, trebuie sa le taiem in feliute foarte foarte subtiri (va recomand sa folositi mandolina pentru legume ca sa obtineti felli subtiri, uniforme).

Pizza cu masline, ciuperci si prosciutto cotto – Ingrediente (3 pizza de 26 cm diametru)

aluat pizza cu masline si ciuperci

  • 300 g faina integrala FineLife
  • 200 g faina alba de grau FineLife
  • 280-290 ml apa calduta
  • 15 g drojdie proaspata + ¼ lingurita de zahar
  • 30 ml ulei de masline
  • 8 g sare

Topping pentru pizza crocanta cu faina integrala – Ingrediente pentru 3 pizza

  • 300 g sos de rosii
  • 400 g mozzarella de bivolita
  • 150 g ciuperci champignon
  • 300 g prosciutto cotto
  • 100 g masline negre fara samburi

Va invit pe site-ul LaDoiPasi pentru modul de preparare, pas cu pas, al retetei de pizza cu masline, ciuperci si prosciutto cotto.

CLICK AICI pentru reteta completa

felie pizza cu masline, ciuperci si prosciutto cotto

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Pizza cu masline, ciuperci si prosciutto cotto
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
41star1star1star1stargray Based on 5 Review(s)

4 comentarii la “Pizza cu masline, ciuperci si prosciutto cotto

  1. Daniela spune:

    Multumim, Laura! S-a strecurat o mica greseala la cantitatea de faina alba pe site-ul LaDoiPasi (300g in loc de 200 cat scrie pe site-ul clasic). Mi s-a parut cam tare aluatul, apoi am vazut problema *.* Toate cele bune!

    • Laura Adamache spune:

      Draga Daniela, multumesc pentru atentionare. O sa spun celor de LaDoiPasi sa corecteze reteta de pe site-ul lor.
      Te imbratisez cu drag!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor