Salata de orez cu dovlecei si ton


Salata de vara cu orez, dovlecei si ton, reteta pas cu pas

Salata de orez cu dovlecei si ton detaliu
Salata de orez cu dovlecei si ton, reteta simpla si rapida

Printre preparatele mele preferate de vara se afla si salata de orez. Este o reteta simpla, gustoasa si sanatoasa, perfecta pentru masa de pranz sau cina. Cand eram mica, mami ne facea foarte des salate sarate de orez cu legume, dar nici eu, nici fratele meu, nu ne inghesuiam sa le mancam. De o mie de ori mai mult preferam orezul cu lapte si scortisoara, cel mai bun desert din copilaria noastra.

Iata ca o data cu trecerea timpului, gatesc mult mai des salate de orez cu legume, peste, carne. Imi plac la nebunie si, asa cum va spuneam mai sus, sunt o idee grozava pentru mese sanatoase si rapide.

Pentru salata de orez de astazi am folosit foarte putine ingrediente, orez pentru salate parboiled, dovlecei, branza mozzarella si deliciosul ton bucati Lotka in ulei de floarea soarelui. Toate produsele Lotka sunt versatile si pot fi utilizate in diverse combinatii: cu legume, pentru salate, sandvisuri sau alte mancaruri.

Salata de orez cu dovlecei si ton – Ingrediente (4-6 persoane)

Ingrediente salata de orez

  • 350 g orez pentru salate parboiled
  • 3 dovlecei medii + 2 linguri ulei de masline
  • 2 conserve ton bucati Lotka in ulei de floarea soarelui (1 conserva/160g)
  • 150 g branza mozzarella
  • 50 ml apa/vin alb sec
  • 4-5 linguri ulei de masline
  • 2 linguri otet de mere
  • 1 lingurita rasa sare
  • ½ lingurita mica piper macinat (optional)

Cum se face salata cu ton, orez si mozzarella – Mod de preparare

  • Umplem o cratita cu apa si o punem pe foc. In momentul in care incepe sa fiarba, adaugam o lingurita de sare si orezul. Fierbem orezul 14 minute, apoi il scurgem, il trecem printr-un jet de apa rece, il punem intr-o sita si il lasam sa se raceasca.

Orez parboiled pentru salata

  • Cat timp fierbe orezul, incalzim 2 linguri de ulei de masline intr-o tigaie antiaderenta si adaugam dovleceii taiati in cubulete mici.

dovlecei-cuburi-salata

  • Ii sotam 1 minut, apoi adaugam apa sau, daca nu gusta si cei mici din aceasta salata, vinul alb.
  • Condimentam dovleceii cu putina sare si piper proaspat macinat, amestecam, iar dupa ce lichidul s-a evaporat, stingem focul si ii lasam sa se raceasca intr-o sita. Nu uitati, dovleceii trebuie sa fie usor crocanti cand stingem focul, deci nu ii gatiti in exces.

dovlecei-sotati

  • Punem orezul fiert si racit intr-un vas, adaugam cubuletele reci de dovlecel, tonul bucati Lotka, scurs de uleiul din conserva, mozzarella taiata in cubulete mici si amestecam.

Condiment salata de orez

  • Separat, intr-un vas micut, amestecam otetul cu 4-5 linguri de ulei de masline. Adaugam sosul format in vasul cu salata de orez si amestecam cu grija.
  • La sfarsit, gustam salata de orez si, daca mai este nevoie, mai putem adauga sare. Pofta buna!

Salata cu orez si peste in vas

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Salata de orez cu dovlecei si ton
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor