Sandvis cu spanac si crema de macrou


Sandvisuri cu spanac si crema de macrou, o gustare simpla si rapida

Sandvis cu spanac si macrou detaliu
Sandvis cu spanac si pasta de macrou, gustare simpla cu peste

Daca va place macroul, va recomand cu cel mai mare drag aceste sandvisuri cu spanac, crema de macrou si rosii. Sunt perfecte pentru micul dejun, picnic, pachetelul de scoala sau de serviciu, intr-un cuvant, pentru orice varsta si orice moment al zilei.

Eu am ales chiflele pufoase pentru burgeri (daca vreti sa le faceti in casa, aveti aici reteta pas cu pas pentru burgeri pufosi), dar puteti sa folositi paine integrala, paine alba sau orice  alt tip de chifle.

Starul acestei retete de sandvisuri a fost conserva de file de macrou Lotka in ulei de masline, are un gust minunat, plus ca nu contine E-uri si nici conservanti.

Sandvis cu spanac si crema de macrou – Ingrediente (4 persoane)

  • 4 chifle pentru burger
  • 1 conserva Lotka file de macrou in ulei de masline (115 g)
  • 1 ceapa verde medie
  • 2 linguri masline negre fara samburi
  • 5-6 rosii cherry
  • 100 g spanac baby
  • ½ lingurita mica coaja de lamaie rasa
  • 50 g unt moale
  • 1 lingura mascarpone/crema de branza
  • sare
  • piper

Ingrediente Sandvis cu spanac si macrou

Sandvis cu spanac si crema de macrou – Mod de preparare

  • Curatam ceapa, eliminam codita verde, si o tocam potrivit. Punem ceapa curatata in robot, adaugam untul moale, maslinele, coaja de lamaie rasa (nu este obligatoriu sa puneti coaja de lamaie, dar aceasta ii da cremei de macrou un gust cu totul si cu totul special), mascarpone, macroul file scurs, sare si piper dupa gust.

Preparare Sandvis cu spanac si macrou

  • Actionam robotul pana cand obtinem o crema omogena, dar nu foarte fina. Mie imi place sa vad bucatele mici de masline si de ceapa in crema.

Sandvis cu spanac si crema de macrou detaliu

  • Taiem chiflele in doua bucati, le asezam pe partea taiata pe un gratar foarte bina incalzit si le prajim cca 1 minut.

Sandvis cu spanac si crema de macrou detaliu

  • Dupa ce chiflele s-au racit, ungem ambele bucati cu crema de macrou. Eu am uns partea de jos cu mai multa crema decat pe cea superioara, dar, desigur, puteti folosi aceeasi cantitate pe ambele bucati ale chiflei.
  • Peste crema adaugam cateva frunze de spanac baby si cateva felii de rosii cherry.

Chifle pentru Sandvis cu spanac si crema de macrou detaliu

  • Servim sandvisurile imediat dupa preparare. Sunt minunate!

Detaliu pentru Sandvis cu spanac si crema de macrou

Crema de macrou se poate conserva in frigider, intr-un recipient inchis ermetic, cca 24 ore. Sandvisurile se formeaza doar in momentul in care decidem sa le servim.

Daca nu va este frica de calorii, va spun ca merg de minune impreuna cu cartofi prajiti sau, daca nu va atrage aceasta combinatie, le puteti servi ca atare sau cu o salata de sezon.

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Sandvis cu spanac si crema de macrou
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor