Drob de miel in aluat foietaj (reteta video)


Drob de miel traditional in foietaj, reteta de Pasti

Drob de miel in aluat foietaj detaliu
Drob de miel in aluat foietaj, reteta traditionala cu organe de miel si verdeata

De cate ori fac drob de miel, ma intorc cu gandul in bucataria calda a mamei mele. Nu exista Paste fara drob de miel. Mami il aseza pe masa de sarbatoare pe un platou, cu ridichi si ceapa verde alaturi, si imediat dupa ce ciocneam ouale rosii, drobul era primul aperitiv pe care il gustam cu o pofta de nedescris.

Drobul de miel al mamei mele era cel traditional, copt in prapure, multi ani l-am facut si eu asa, dar, iata ca nu gasesc mereu prapure de miel si atunci, ca sa ma apropii cat mai mult de reteta traditionala de drob din copilarie, folosesc aluatul foietaj.

Umplutura de drob cu organe fierte si tocate este cea din copilarie, din bucataria mamei, cu multe verdeturi de primavara si cu oua proaspete de tara. Ingredientele cheie pentru reteta drobului de Pasti sunt ceapa si usturoiul verde, mararul si patrunjelul de primavara. Acestea dau un gust minunat drobului si il ajuta sa isi pastreze suculenta.

Pe langa verdeturile de primavara si ouale proaspete, drobul meu are un gust inedit datorita amestecului de asezonare pentru drob Savori Romanesti de la prietenii mei de la Kotanyi si al piperului mozaic boabe tot de la ei.

Amestecul de asezonare pentru drob Kotanyi contine ingrediente naturale: sare iodata, usturoi, mustar, piper, coriandru, cimbru si ghimbir. Acest mix de condimente a dat drobului de miel un gust absolut minunat!

Fierbere organe de miel pentru drob

  • Umplem o oala cu apa si o punem la fiert. In momentul in care apa incepe sa fiarba, adaugam organele curatate si spalate si le oparim cca 2-3 minute. Aruncam apa, spalam oala si organele de miel cu apa calda.
  • Umplem din nou oala cu apa fierbinte, adaugam organele de miel si le fierbem pana cand sunt perfect patrunse. In timpul fierberii, avem grija sa eliminam constant spuma formata la suprafata.
  • Scurgem organele si le lasam sa se raceasca complet.

Drob de miel in aluat foietaj – Ingrediente

  • 800 g organe de miel fierte
  • 25 g amestec de asezonare pentru drob Kotanyi
  • piper mozaic boabe Kotanyi dupa gust
  • 50 g smantana
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 2 legaturi de usturoi verde
  • 4 oua
  • 2 legaturi patrunjel
  • 2 legaturi marar
  • 400 g aluat foietaj
  • sare dupa gust

Reteta video drob de miel in aluat foietaj (preparare pas cu pas)

Mod de preparare drob de miel in aluat foietaj – Reteta text

  • Tocam organele de miel in cubulete mici. Tocam marunt ceapa si usturoiul, patrunjelul si mararul. Punem organele tocate intr-un vas, adaugam legumele maruntite si amestecam.
  • Batem cele 4 oua intr-un vas separat, cu furculita, le adaugam peste compozitia de organe din vas si amestecam.
  • Adaugam smantana si amestecam din nou pana la omogenizare.
  • Condimentam drobul cu amestecul de asezonare pentru drob Kotanyi, sare si piper mozaic boabe Kotanyi dupa gust.
  • Ungem o forma dreptunghiulara antiaderenta, de 32 cm, cu putin ulei. Acoperim partea interna a formei cu aluat foietaj, apoi decupam marginile aluatului in exces.
  • Pudram echivalentul unei linguri de pesmet la baza aluatului, adaugam umplutura si o nivelam.
  • Acoperim umplutura cu aluatul foietaj de pe marginile formei, apoi ungem aluatul cu jumatate din amestecul obtinut dintr-un galbenus si 3 linguri de lapte.
  • Acoperim drobul cu o bucata de foietaj, de dimensiunea formei, intepat din loc in loc cu furculita.
  • Ungem drobul cu amestecul de galbenus ramas si il coacem in cuptorul preincalzit la 180°C, timp de 1 ora.

Dupa ce drobul de miel s-a racit, il scoatem din forma, il feliem si il servim cu pofta. Paste fericit va doresc!

drob-miel-aluat-foietaj-traditional

Va invit sa incercati si retetele de Drob de miel fara prapure si Drob de miel cu verdeata

Iata ca de Pasti am si o surpriza frumoasa pentru voi! Impreuna cu prietenii de la Kotanyi, va invitam la un concurs cu premii mai mult decat minunate! Daca va place culoarea rosie si sunteti fani Kitchen Aid, sigur va doriti in bucatarie un astfel de aparat electrocasnic.

Premiile constau in 3 electrocasnice Kitchen Aid + 3 cutii cu produse Kotanyi!

Premiul 1 – Mixer de bucatarie Kitchen Aid Artisan de 4,8L ( model 125), culoare rosie + un pachet condimente Kotanyi (5 plicuri Savori Romanesti: Miel, Sarmale, Chiftele, Cartofi prăjiți și 4 plicuri Amestec de asezonare fără sare Veggy: Classic, Exotic, Hot&Spicy și Sweet.

kitche-aid-finale2

Premiul 2 – Robot de bucatarie 2.1L, Empire Red + un pachet condimente Kotanyi (5 plicuri Savori Romanesti: Miel, Sarmale, Chiftele, Cartofi prăjiți și 4 plicuri Amestec de asezonare fără sare Veggy: Classic, Exotic, Hot&Spicy și Sweet.

kitche-aid-finale0

Premiul 3 – Toaster 2 sloturi 1100W, Empire Red + un pachet condimente Kotanyi (5 plicuri Savori Romanesti: Miel, Sarmale, Chiftele, Cartofi prăjiți și 4 plicuri Amestec de asezonare fără sare Veggy: Classic, Exotic, Hot&Spicy și Sweet.

kitche-aid-finale1

Ce aveti de facut pentru aceste premii minunate?

  1. Sa dati like paginilor facebook Laura Adamache si Kotanyi Romania.
  2. Sa dati like postarii de pe facebook si sa o distribuiti pe pagina personala de facebook. Cand distribuiti postarea, sa va asigurati ca este publica, astfel incat sa putem valida participarea la concurs.
  3. Lasati un comentariu pe pagina facebook Laura Adamache (Atentie! Consursul de desfasoara exclusiv pe facebook, nu pe blog) in care sa imi raspundeti la intrebarea: Ce condiment am folosit pentru aceasta reteta de drob de miel in foietaj.

Perioada desfasurare concurs Kotanyi si Laura Adamache

  • Concursul se desfasoara intre 21-27 aprilie 2019., exclusiv pe pagina facebook Laura Adamache. Comentariile lasate la aceasta postare nu vor fi luate in considerare.
  • Cei trei castigatori vor fi extrasi random si  vor fi anuntati pe data de 29 aprilie, pe pagina facebook Laura Adamache si in cadrul acestei postari.
  • Livrarea premiilor se va face doar pe teritioriul Romaniei.

Regulamentul complet si oficial al concursului se poate consulta AICI.

Va doresc mult succes si va astept cu drag sa participati la acest frumos concurs!


Hristos a Inviat! Dragilor, sper ca ati petrecut sarbatorile in liniste si belsug. Astazi am extras fericitii castigatori ai concursului organizat impreuna cu prietenii de la @Kotanyi.
Asadar, castigatorii care vor primi in bucatarie un minunat aparat electrocasnic Kitchen Aid, sunt:

1️⃣ Dana Lazanu – Mixer de bucatarie Kitchen Aid Artisan de 4,8L (model 125), culoare rosie + un pachet condimente Kotanyi (5 plicuri Savori Romanesti: Miel, Sarmale, Chiftele, Cartofi prăjiți și 4 plicuri Amestec de asezonare fără sare Veggy: Classic, Exotic, Hot&Spicy și Sweet.

Immagine castigator robot 1

2️⃣ Tatar Simona si Romi – Robot de bucatarie 2.1L, Empire Red + un pachet condimente Kotanyi (5 plicuri Savori Romanesti: Miel, Sarmale, Chiftele, Cartofi prăjiți și 4 plicuri Amestec de asezonare fără sare Veggy: Classic, Exotic, Hot&Spicy și Sweet.

Immagine buna robot 2JPG
3️⃣ Ildi Rosca – Toaster 2 sloturi 1100W, Empire Red + un pachet condimente Kotanyi (5 plicuri Savori Romanesti: Miel, Sarmale, Chiftele, Cartofi prăjiți și 4 plicuri Amestec de asezonare fără sare Veggy: Classic, Exotic, Hot&Spicy și Sweet.

castigatorprajitor paine 1
Felicitari castigatorilor! Asteptam datele voastre (nume complet, numar de telefon si adresa de livrare) pe adresa de email:

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Drob de miel in aluat foietaj
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)

24 comentarii la “Drob de miel in aluat foietaj (reteta video)

  1. florentina avram spune:

    25 g amestec de asezonare pentru drob Kotanyi.Am incercat foarte multe din retetele tale si toate au esit exact la fel ,iti multumesc si sper sa continui!

  2. Croitoru Anca spune:

    Amestec de asezonare pentru drob Savori Romanesti de la Kotanyi si piper mozaic boabe tot de la Kotanyi. 🙂

  3. Simona spune:

    Daca nu am nici pesmet, nici gris, as putea sa fac drobul fara sa pun? Sau cu ce as putea inlocui? Multumesc si Paste Fericit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor