Mini tarte cu ton si porumb


Mini tarte cu ton si porumb – Retete culinare Laura Adamache

Mini tarte cu ton si porumb detaliu
Mini tarte cu ton si porumb, aperitiv cu peste pentru masa de Pasti

Imi plac atat de mult mini tartele incat nu imi lipsesc de la nicio masa festiva. Pentru Paste, voi face aceste gustoase mini tarte cu ton bucati Lotka in ulei de masline si porumb. Daca nu va place porumbul, puteti sa il inlocuiti cu ciuperci champignon proaspete, aceeasi cantitate, taiate in feliute foarte subtiri. Mini tartele cu ton si porumb se fac foarte rapid, sunt bune calde sau reci, sigur vor face senzatie pe masa de Paste.

Mini tarte cu ton si porumb – Ingrediente (6 tarte – 10 cm diametru)

  • 1 foaie dreptunghiulara aluat foietaj (265 g)
  • 1 conserva Lotka ton bucati in ulei de masline (160 g)
  • 1 ceapa rosie medie
  • 50 g porumb conservat
  • 150 g smantana 20% grasime
  • 50 g parmezan ras
  • 2 oua medii
  • sare
  • piper
  • 1 lingura patrunjel tocat
  • 2 linguri ulei floarea soarelui/ulei de masline

Mini tarte cu ton si porumb – Mod de preparare

  • Decupam cercuri din foaia de aluat foietaj, putin mai mari decat formele in care vom coace mini tartele. Le asezam in forme (formele nu se ung, aluatul foietaj contine suficienta grasime) si le intepam din loc in loc cu o furculita.
  • Introducem formele de mini tarte in frigider pentru 30 minute.
  • Punem uleiul intr-o tigaie antiaderenta si adaugam ceapa taiata in feliute subtiri. O sotam 1-2 minute la foc mediu, apoi adaugam porumbul scurs, amestecam bine, si le mai lasam pe foc mic spre mediu inca 1-2 minute.
  • Punem amestecul de ceapa si porumb pe o farfurie intinsa tapetata cu hartie absorbanta de bucatarie. Il lasam sa se raceasca complet.
  • Punem smantana intr-un vas, adaugam parmezanul ras, ouale intregi si amestecam pana la omogenizare. Adaugam mixul rece de ceapa si porumb, patrunjelul tocat, tonul bucati Lotka scurs bine, sare si piper dupa gust si amestecam bine.

  • Scoatem formele din frigider si le umplem pe trei sferturi cu umplutura.
  • Coacem mini tartele cu ton si porumb in cuptorul preincalzit la 200°C pentru cca 20-25 minute sau pana cand suprafata se rumeneste uniform.

  • Pofta buna!

Paste fericit alaturi de cei dragi!

 

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Mini tarte cu ton si porumb
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
4.51star1star1star1star1star Based on 9 Review(s)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor