Placinta cu ton si cartofi


Placinta cu aluat foietaj si ton, o reteta simpla si rapida, cu un gust desavarsit

Placinta cu ton si cartofi detaliu

Propunerea mea de astazi este aceasta minunata placinta cu ton si cartofi. Este o reteta deosebita, simpla si rapida, pe care o putem savura alaturi de cei dragi. Tonul bucati in ulei de masline de la prietenii de la Lotka, i-a dat acestei placinte un gust minunat. Aroma care mi-a invadat bucataria in timpul coacerii a fost de nedescris, asa ca imediat dupa ce am scos placinta cu ton si cartofi din cuptor, am lasat-o doar cateva minute sa se raceasca, apoi am taiat-o si am mancat cu pofta doua felii. Cu greu am reusit sa opresc cateva bucatele pentru micul dejun. Calda sau rece este excelenta, va recomand cu drag sa o incercati.

MAI MULTE RETETE DE PLACINTE AICI

Placinta cu ton si cartofi – Ingrediente (4 persoane)

  • 1 foaie dreptunghiulara aluat foietaj (265 g)
  • 350 g cartofi reci fierti curatati (3 cartofi medii)
  • 1 conserva Lotka ton bucati in ulei de masline 160g
  • 1 ceapa rosie medie
  • 100 g mozzarella
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 1 galbenus + 3 linguri lapte + 2 linguri mix seminte (pentru uns placinta)

Placinta cu cartofi si ton – Mod de preparare

  • Este bine daca fierbem cartofii, in coaja, cu o zi inainte de prepararea placintei cu ton. Daca nu este posibil acest lucru, fierbem cartofii, in coaja, apoi ii lasam sa se raceasca cca 3-4 ore. Dupa ce s-au racit, ii curatam si ii taiem in cubulete potrivite.
  • Incalzim uleiul de masline intr-o tigaie, adaugam ceapa taiata julienne si o sotam cca 1 minut, pe foc mediu. Dupa ce s-a inmuiat, adaugam cartofii si amestecam cu grija, pe foc mic, inca 1-2 minute. Cartofii nu trebuie sa se rumeneasca, doar sa fie incalziti si sa imprumute aroma delicioasa a cepei.
  • Stingem focul si lasam ceapa si cartofii sa se raceasca complet.

Placinta cu ton si cartofi preparare

  • Dupa ce s-au racit, adaugam tonul bine scurs, mozzarella taiata in cubulete, sare si piper dupa gust si amestecam cu grija.
  • Desfacem aluatul foietaj si il asezam in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.
  • Cu muchia unui cutit, impartim aluatul in 3 parti egale, dar nu il taiem inca, doar presam cutitul pe aluatul foietaj astfel incat sa avem aceste 3 parti bine delimitate.

Placinta cu ton si cartofi asamblare

  • Taiem marginile aluatului in fasii de 1 cm, iar in partea centrala adaugam umplutura placintei cu ton.
  • Acoperim umplutura alternand fasiile de aluat.
  • Ungem placinta cu amestecul de galbenus si lapte si o pudram cu mixul de seminte.
  • O coacem in cuptorul preincalzit la 200°C pentru cca 20-25 de minute sau pana cand se rumeneste uniform.

Placinta cu ton si cartofi coacere

  • O scoatem din cuptor, o lasam sa se raceasca cateva minute, apoi o servim cu pofta. Placinta cu ton si cartofi este la fel de buna si rece.

Placinta cu ton si cartofi detaliu

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Placinta cu ton si cartofi
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
41star1star1star1stargray Based on 27 Review(s)

6 comentarii la “Placinta cu ton si cartofi

  1. elena spune:

    „La placinte-inainte”!

    Abia astept sa o fac, fiind sigura ca va fi tare buna.Tot ce am incercat a fost bun,asa ca,nu am nici un dubiu.

    Multumesc tare mult!

  2. Angelica spune:

    cum sa o conserv?am nevoie sa o trimit cu de la Galati la Timisoara. Se strica de pe o zi pe alta intr-o masina fara frig?

    • Laura Adamache spune:

      Draga Aura, pachetele cu aluat foietaj cumparate de mine au 265 g.
      Taie foaia astfel incat sa aiba in jur de 265-270 g si congeleaza restul aluatului ramas.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor