Rosti de dovlecei cu sos de iaurt

4 comentarii

Rosti de dovlecei cu sos de iaurt, reteta de vara simpla si rapida

Rosti de dovlecei cu sos de iaurt detaliu
Rosti de dovlecei cu sos de iaurt, reteta rapida si delicioasa

Anul acesta, din cauza secetei, nu am avut prea multi dovlecei in gradina, dar cativa tot am prins pentru cateva retete delicioase pe care o sa le postez in curand. Rosti de dovlecei cu sos de iaurt sunt perfecti pentru o zi calda de vara. Se fac foarte repede si sunt foarte gustoase aceste chiftelute sau placintele de dovlecel. Chiar daca nu sunt o mare iubitoare de dovlecei, in aceasta reteta mi-au placut foarte mult, poate chiar mai mult decat reteta de rosti cu cartofi. Va astept sa imi spuneti cum vi s-au parut.

Rosti de dovlecei cu sos de iaurt – Ingrediente (6 bucati)

  • 700 g dovlecei zucchini (cantariti intregi)
  • 40 g parmezan ras/branza de capra dura rasa
  • 1 ou mare
  • 30 g faina
  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri ulei de masline

Rosti de dovlecei cu sos de iaurt – Mod de preparare

  • Spalam dovleceii, ii stergem bine, taiem capetele si ii razuim prin razatoarea cu gauri mari. Amestecam dovleceii cu 1 lingurita rasa de sare si ii punem la scurs intr-o sita pentru 30 de minute.
  • Dupa 30 de minute, ii presam cu o lingura foarte bine, eventual ii stoarcem, astfel incat sa eliminam perfect apa lasata de dovlecei. Este foarte important sa fie cat mai bine storsi.
  • Punem dovleceii storsi intr-un vas, adaugam 1 catel de usturoi zdrobit sau dat prin razatoarea cu gauri mici, oul intreg, faina, piperul si parmezanul sau branza de capra. Amestecam pana la omogenizare.
  • Incalzim uleiul intr-o tigaie antiaderenta si adaugam pentru fiecare rosti cate 2-3 linguri de compozitie. Presam compozitia cu o lingura astfel incat sa obtinem rosti de cca 1 cm grosime.
  • Ii prajim cate 4-5 minute pe fiecare parte, la foc mic spe moderat.

Rosti de dovlecei cu sos de iaurt preparare

  • Rosti de dovlecei se servesc calzi, simpli sau, in cazul nostru cu sos de iaurt grecesc. Pentru sosul de iaurt avem nevoie de : 250 g iaurt grecesc, 1 lingura ulei de masline, 1 lingura suc de lamaie proaspat, 1-2 catei mici de usturoi rasi pe razatoarea cu gauri mici, 1 lingura rasa de menta tocata marunt, sare, piper. Amestecam toate ingredientele si pastram sosul in frigider, acoperit, pana in momentul in care dorim sa-l servim.
  • Rosti de dovlecei cu sos de iaurt sunt deliciosi!

Rosti de dovlecei cu sos de iaurt farfurie

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Rosti de dovlecei cu sos de iaurt
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

4 Comentarii

  1. Tocmai i-am făcut, sunt deliciosi! Cu siguranță o să mai fac, din mai mulți dovlecei, acum am avut doar unul mare dar n-a rămas mare lucru după stors.

  2. Sunt deliciosi dar a trebuit sa prajesc mai mult de 8 minute un rosti..

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.