Mancare de burta cu fasole boabe


Mancare de burta cu fasole boabe, reteta italiana incredibil de gustoasa

Mancare de burta cu fasole boabe detaliu
Mancare de burta cu fasole boabe, o reteta cu un gust desavarsit

Nu am cuvinte sa descriu gustul mancarii de burta cu fasole boabe. Chiar daca suntem obisnuiti sa vedem burta de vita intr-o ciorba (vezi reteta de ciorba de burta) sau in tuslama, combinatia dintre fasole si burta este mai mult decat delicioasa.

Duminica a fost o zi racoroasa la noi, perfecta pentru aceasta mancare tipic italiana.

Am facut o mamaliga si o salata de ceapa si nu va spun cu cata pofta am mancat-o. Burta de vita prefiarta este excelenta pentru aceasta mancare, la fel si fasolea boabe de la prietenii mei de la Sun Food. In cca 1 ora avem mancarea de burta si fasole gata pregatita.

Neaparat sa o savurati impreuna cu familia sau prietenii dragi. Reteta este simpla, haideti sa vedem cum se prepara aceasta minunata mancare de burta cu fasole boabe.

Mancare de burta cu fasole boabe – Ingrediente (4-6 persoane)

  • 800 g burta prefiarta
  • 1 conserva fasole boabe Sun Food
  • 500 ml suc de rosii
  • 100 g cuburi pancetta / bacon afumat cuburi
  • 150 ml supa vegetala/apa
  • 1 ceapa mare alba
  • 2 morcovi medii
  • 1 tulpina de cca 8 cm telina Apio / 2 linguri cuburi telina radacina
  • 2 catei de usturoi
  • 2 frunze de dafin
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper

Mancare de burta cu fasole boabe – Mod de preparare

  • Taiem burta in fasii potrivite, nu foarte subtiri, scurgem boabele de fasole, le spalam sub un jet de apa rece si le lasam la scurs.
  • Tocam ceapa si usturoiul, nu foarte marunt, taiem in cubulete potrivite morcovii si telina Apio.
  • Punem uleiul intr-o cratita antiaderenta si cand s-a incalzit adaugam cubuletele de pancetta. Cand grasimea devine translucida, adaugam morcovii, telina, ceapa si ustuoiul si le sotam, pe foc mediu, pana cand ceapa se inmoaie.
  • Adaugam burta si amestecam, tot pe foc mic, inca 2-3 minute.

Mancare de burta cu fasole boabe preparare

  • Adaugam sucul de rosii, supa vegetala, sare si piper dupa gust si frunzele de dafin si acoperim cratita cu capac. Nu punem prea multa sare pentru ca sosul o sa scada in timpul fierberii si nu vrem o mancare prea sarata. Spre sfarsitul prepararii, gustam mancarea si daca mai este nevoie, adaugam inca putina sare si piper.
  • Lasam mancarea de burta sa fiarba 30 de minute, pe foc mic spre mediu, apoi ridicam capacul si adaugam fasolea boabe, bine scursa.

Mancare de burta cu fasole boabe preparare

  • Amestecam cu grija si o fierbem inca cca 25-30 de minute.
  • Servim mancarica de burta cu fasole boabe, calda, cu mamaliga si salata de ceapa. Este delicioasa!

Mancare de burta cu fasole boabe prezentare

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Mancare de burta cu fasole boabe
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
2.51star1star1stargraygray Based on 6 Review(s)

11 comentarii la “Mancare de burta cu fasole boabe

  1. Florin Ionas spune:

    Revin la comentariul de mai sus. Dupa parerea mea, o cutie cu boabe Sun Food este extrem de putin. Intr-o cutie abia daca este o mana de boabe.Este adevarat ca continutul este deosebit de bon.

    • Laura Adamache spune:

      Florin, poti folosi mai multa fasole daca doresti, dar pentru un gust echilibrat, eu zic ca este suficienta o singura conserva.

  2. Robert spune:

    Am degustat-o in seara aceasta in italia si a fost nespus de buna. Gustul extrem de echilibrat.
    O foarte buna alternativa la ciorba de burta tradiționala.
    Abia aștept sa ajung acasă și o gătesc conform rețetei tale.

    Robert

  3. Dranca Mariana spune:

    Am mâncat in Italia acest fel de mâncare, pot sa spun ca mi-a placut extraordinar de mult.Acum ca am descoperit rețeta o sa o fac cu siguranta .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor