Tarta sarata cu ton si dovlecei


Tarta sarata cu ton si dovlecei, un aperitiv delicios cu aluat fraged semi-integral

Tarta sarata cu ton si dovlecei detaliu
Tarta sarata cu ton si dovlecei – Retete culinare Laura Adamache

Tarta sarata cu ton si dovlecei este deosebit de gustoasa, plus ca nu se face absolut deloc greu. Aluatul fraged, partial integral, ii da acestei tarte un gust rustic, minunat. Se poate manca atat calda cat si rece. Eu am facut-o ieri si astazi la micul dejun am mancat o felie rece de tarta. Printre ingredientele de baza ale acestei retete de tarta sarata se numara tonul bucati in suc propriu de la Lotka. Conservele Lotka de ton bucati sunt singurele din Romania prevazute cu capac transparent. Va recomand sa incercati aceasta reteta, sunt sigura ca o sa va placa.

Tarta sarata cu ton si dovlecei – Ingrediente (forma tarta 26 cm diametru)

Ingrediente aluat fraged

  • 180 g faina alba de grau
  • 80 g faina integrala
  • 80 g unt
  • 70-80 ml apa foarte rece
  • 1/2 lingurita sare

Ingrediente umplutura tarta sarata cu ton si dovlecei

  • 1 conserva ton bucati in suc propriu Lotka (160 g)
  • 250 g dovlecei zucchini rasi
  • 40 g parmezan ras
  • 200 ml smantana de gatit
  • 2 oua medii
  • 1 praz mic tocat marunt (doar partea alba)
  • 1 lingura patrunjel tocat
  • sare dupa gust
  • piper proaspat macinat dupa gust

Aluat fraged tarta sarata – Mod de preparare

  • Punem ambele tipuri de faina in robot, adaugam sarea, untul rece de la frigider taiat in cubulete mici, si actionam robotul la viteza medie.
  • Treptat adaugam apa rece, iar cand aluatul s-a compactat, stingem robotul.
  • Mutam aluatul pe masa de lucru usor pudrata cu faina si il framantam cca 1 minut, pana la omogenizare.
  • Invelim aluatul in folie de plastic si il punem in frigider pentru cca 30-45 minute.

Umplutura pentru tarta sarata – Mod de preparare

  • Amestecam intr-un vas ouale si parmezanul ras. Adaugam dovleceii rasi si storsi bine (dovleceii zucchini nu se curata de coaja, se taie doar capetele si se dau prin razatoare), tonul scurs bine si sfaramat in bucatele mai micute, prazul tocat marunt si patrunjelul.
  • Amestecam pana la omogenizare, apoi adaugam smantana si amestecam din nou.

Tarta sarata cu ton si dovlecei detaliu preparare

  • Adaugam sare si piper dupa gust.

Asamblare Tarta sarata cu ton si dovlecei

  • Intindem aluatul fraged, pe masa usor pudrata cu faina, intr-o foaie rotunda de cca 4-5 mm grosime. Il asezam in forma tapetata cu unt si faina si decupam marginile in exces.
  • Adaugam umplutura peste aluat si o nivelam frumos.
  • Coacem tarta sarata in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 35-40 de minute sau pana cand suprafata tartei este rumenita uniform.

Tarta sarata cu ton si dovlecei detaliu coacere

  • Scoatem forma din cuptor, lasam tarta sarata cu dovlecei si ton sa se raceasca partial in forma, apoi o extragem cu grija si o asezam pe un gratar.
  • Se poate servi calda sau rece, este absolut minunata in ambele variante.

Tarta sarata cu ton Lotka si dovlecei detaliu

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Tarta sarata cu ton si dovlecei
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
51star1star1star1star1star Based on 23 Review(s)

13 comentarii la “Tarta sarata cu ton si dovlecei

  1. Sidy spune:

    O minunatie trebuie sa fie aceasta tarta. Se face foarte usor si de abia astept sa-ti pun in practica reteta , draga Laura.
    Multumesc mult de tot de idee…

  2. alina spune:

    Buna Laura, felicitari pentru tot ceea ce faci, ne esti de mare ajutor! Rugamintea mea este daca ar putea colegii tai sa modifice forma de print intr-o varianta mai scurta a retetelor, fara comentarii, reclame etc, intrucat mie imi apar 13 pag la aceast areteta de ex. daca nu, ma descurc eu ca si pana acum 🙂
    numai bine!

    • Laura Adamache spune:

      Draga Alina, din pacate acest lucru tine strict de pluginul pe care il folosesc pentru print. Ai incercat cumva sa selectezi doar reteta? In mod normal ar trebui sa poti elimina textul care nu te intereseaza.

  3. Ana spune:

    Iti multumesc tare mult pentru aceasta reteta, care a intrat demult in meniul nostru curent, doar ca pana acum nu m-am invrednicit sa-ti scriu.
    Acum, este din nou la cuptor si deja miroase minunat 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor