Tarta cu caise si amaretti


Tarta cu caise si amaretti, reteta desert de vara cu fructe

Tarta cu caise si amaretti detaliu
Tarta cu caise si amaretti, reteta de vara cu fructe si biscuiti amaretti

An mai calduros si mai secetos ca acesta nu am mai intalnit pana acum. Ultima ploaie pe care mi-o amintesc a fost undeva prin martie, de atunci doar soare, cer albastru si caldura sufocanta. Cu toate ca mi-am promis sa stau putin mai departe de cuptor in aceasta perioada, fac ce fac si ma trezesc ca ii dau drumul si nu oricand, ci la orele cele mai calduroase ale zilei. Tot asa am patit si cu aceasta minunata tarta cu caise si amaretti. Am primit caisele cu o zi inainte si m-am tot gandit la retete rapide, fara foc, dar pana la urma am ajuns in bucatarie, am deschis cuptorul si am copt aceasta minunatie de tarta cu caise. Sa o incercati si voi, este foarte foarte buna.

Tarta cu caise si amaretti – Ingrediente (tarta 26 cm Ø)

Aluat fraged tarta cu caise – Ingrediente

  • 250 g faina
  • 180 g unt
  • 1 ou mediu
  • 3 g praf de copt
  • 50 g zahar
  • 1 varf cutit sare

Umplutura tarta cu caise si amaretti – Ingrediente

  • 350 g ricotta/urda
  • 3 oua medii
  • 30 g amaretti sfaramati
  • 125 g zahar
  • 5 caise + 11 amaretti mici (pentru ornat tarta)
  • un varf cutit sare

Aluat fraged tarta – Mod de preparare

  • Punem in robot faina amestecata cu praful de copt, untul rece taiat in cubulete, sarea, zaharul si oul.
  • Actionam robotul, iar cand aluatul s-a compactat, il scoatem din robot si il lucram cateva secunde pe planul de lucru usor pudrat cu faina. Invelim aluatul in folie de plastic alimentara si il punem in frigider pentru 60 de minute.

Umplutura tarta cu caise – Mod de preparare

  • Punem o craticioara plina cu apa pe foc mediu. Cand apa incepe sa fiarba, adaugam caisele intregi si le oparim 30 de secunde.
  • Le scoatem din craticioara, le trecem printr-un jet de apa rece si le curatam coaja. Taiem caisele in jumatati, le indepartam samburele si le punem intr-o sita.
  • Separam galbenusurile de albusuri. Adaugam un varf de cutit de sare peste albusuri si le mixam pana cand nu mai cad de pe paletele mixerului.
  • Intr-un vas separat, punem galbenusurile, adaugam zaharul si le mixam pana cand isi dubleaza volumul. Adaugam ricotta bine scursa si mixam pana la omogenizare. Adaugam la sfarsit 30 g amaretti sfaramati (6-7 amaretti si amestecam cu un tel.

Tarta cu caise si amaretti preparare

  • Peste amestecul de galbenusuri, punem treptat albusurile mixate si le incorporam cu grija, cu un tel, cu miscari lente, de jos in sus.

Tarta cu caise si amaretti preparare umplutura

Asamblare tarta cu caise si amaretti 

  • Intindem aluatul fraged pe planul de lucru tapetat cu faina, intr-o foaie de 6-7 mm grosime.
  • Asezam aluatul in forma de tarta tapetata cu unt si faina si decupam marginile in exces.
  • Adaugam umplutura de ricotta si o nivelam cu grija. Pe deasupra umpluturii punem jumatatile de caise si biscuitii amaretti.

Tarta cu caise si amaretti asamblare

  • Coacem tarta cu caise si amaretti in cuptorul preincalzit la 180°C pentru cca 35-40 de minute.
  • Daca biscuitii amaretti se rumenesc prea mult, acoperim tarta cu folie de aluminiu si continuam coacerea.
  • Scoatem tarta din cuptor, o lasam sa se raceasca in forma cca 10 minute, apoi o extragem cu grija si o asezam pe un gratar. Cand s-a racit complet, o pudram cu zahar pudra vanilat si o servim. Este delicioasa!

Tarta cu caise si amaretti felie

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Tarta cu caise si amaretti
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
51star1star1star1star1star Based on 19 Review(s)

11 comentarii la “Tarta cu caise si amaretti

    • Laura Adamache spune:

      Elena, poti sa folosesti jumatati de caise la conserva, foarte bine scurse inainte de a le adauga peste umplutura.
      Cu mult drag!

  1. Dana spune:

    Laura draga mea atât e de frumoasa Tarta asta ca nu știu de as fi putut sa o tai! 😍 Nu am caise, bineinteles, piersici poate găsesc dar nu știu cum merge ca sunt mult mai suculente. Am mere! Merge? 😂 Acum eu zic ca o Tarta cu ricotta și mere ar merge bine dar nu cu amaretti. Care e alta problema. Nu am amaretti. Care e rolul lor in afara de aroma? Ca sa știu cam ce sa pun in loc. Niște migdale măcinate? As vrea sa fac minunăția asta dar știu ca va trebui sa modific una alta pana când am din nou caise, adică peste vreo 9-10 luni, și pana ajung pe la un magazin unde găsesc amaretti. Acum e frig, sunt vreo 3 grade Celsius, ploua cu găleata, o ploaie rece aproape înghețată și constrastez aia cu vremea de care ai povestit tu mai sus. Dar na, viața in Northern Michigan. Cred ca mă duc sa fac niște pascute ca am tot ce îmi trebuie. Te pup și te imbratisez. Știu ca nu ți-am scris de mult timp dar de vizitat te-am vizitat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor