Salata cu couscous si ton


Salata cu couscous si ton, reteta de vara cu legume si ton

Salata cu couscous si ton detaliu
Salata cu couscous si ton, reteta de vara delicioasa

Zilele calde de vara vin intotdeauna insotite de pofta de aer liber, de lenevit undeva pe o plaja linistita sau pe un varf de munte, iar retetele rapide si delicioase, care nu au nevoie de un timp lung de preparare si pe care putem sa le luam cu noi oriunde ne poarta pasii, sunt prietenele noastre cele mai bune in aceasta perioada. Nu cu foarte mult timp in urma am descoperit salatele Insalatissime RIO Mare, dragoste la prima degustare, putin spus! Gustul perfect echilibrat, ambalajul care ne permite sa le consumam in orice moment al zilei, aroma, si mai ales faptul ca sunt complet lipsite de conservanti m-au determinat sa le cumpar in mod frecvent. Curand vom pleca in vacanta, iar in frigiderul meu deja se afla un numar considerabil de salate #Insalatissime, special cumparate pentru atat de mult asteptata perioada insorita de pauza din acest an.

Pentru ca astazi a fost putin mai racoare (doar putin, nu mult) a fost o zi perfecta pentru a raspunde provocarii primite de la RIO Mare. Asa ca am decis sa incerc o reteta de salata inspirata de cele din gama #Insalatissime. Ce am facut? Am ales cate un ingredient din delicioasele Insalatissime si rezultatul a fost ceva de vis! Incercati neaparat aceasta reteta de salata cu cous-cous, sunt sigura ca veti fi foarte incantati de rezultat.

Salata cu couscous si ton – Ingrediente (4-6 persoane)

  • 1 conserva ton RIO Mare in ulei de masline (140 g)
  • 250 g couscous
  • 300 ml apa
  • 1 lingurita mica rasa sare
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 morcov mare
  • 125 g mazare
  • 10-12 masline verzi fara samburi
  • 6-7 rosii piccadilly
  • 6-7 frunze mari busuioc proaspat
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • 1-2 feliute de ardei iute proaspat/ 1 ardei mic iute uscat (optional)

Salata cu couscous si ton preparare

Salata cu couscous si ton – Mod de preparare

  • Punem apa intr-o craticioara, adaugam sarea si o punem pe foc. Cand incepe sa fiarba, stingem focul si turnam apa fierbinte peste couscous.
  • Acoperim vasul cu un capac, lasam couscous-ul sa absoarba toata apa, (circa 5-6 minute), apoi indepartam capacul si adaugam uleiul de masline. Cu o furculita, amestecam couscous-ul pana se desface bob cu bob. Il lasam sa se raceasca complet.

Salata cu couscous si ton preparare couscous

  • Umplem o craticioara cu apa, adaugam o lingurita cu sare si cand apa incepe sa fiarba, punem mazarea boabe. O fierbem 6 -7 minute, o scurgem si o racim sub jet de apa foarte rece.
  • Fierbem morcovul, curatat si taiat in sferturi, cca 10-12 minute, in apa cu sare. Cand consistenta este al dente, scoatem morcovul cu o paleta si il racim sub jet de apa rece.
  • Taiem rosiile in jumatati, eliminam semintele si le tocam in cubulete potrivite.
  • Spalam maslinele, le tamponam cu hartie absorbanta de bucatarie si le taiem in feliute potrivite.
  • Peste couscous-ul rece, adaugam conserva de ton RIO Mare in ulei de masline, bine scursa, mazarea rece, morcovul taiat in cubulete, rosiile, maslinele, sucul de lamaie, busuiocul tocat marunt, sare si piper dupa gust si, daca dorim, ardeiul iute tocat foarte marunt.
  • Amestecam pana la omogenizare si servim salata cu couscous  si ton, cu pofta.

Salata cu couscous si ton preparare couscous

  • O putem pastra in frigider, acoperita cu folie de plastic alimentara, pentru maxim 24 ore. Pofta buna!

Salata cu couscous si ton in vas

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Salata cu couscous si ton
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
41star1star1star1stargray Based on 25 Review(s)

4 comentarii la “Salata cu couscous si ton

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor