Supa crema de rosii cu busuioc si parmezan


Supa de rosii cu busuioc si parmezan, reteta italiana pentru un pranz rapid

Supa crema de rosii cu busuioc si parmezan
Supa pasata de rosii cu busuioc si parmezan – Laura Adamache

Astazi va propun o reteta delicioasa si rapida de supa crema de rosii cu busuioc si parmezan.

Recunosc ca am fost destul de sceptica cand am gustat prima data aceasta supa. Nu din cauza rosiilor si nici a busuiocului, ci datorita cojii de parmezan care este introdusa in supa in timpul fierberii.

Nu va spun ce gust divin capata supa si cu cate pofta am mancat-o! Vara fac aceasta supa cu rosii proaspete, dar cand nu gasim in piata sau magazine rosii cu gust sau daca nu avem mult timp de stat in bucatarie, va recomand o conserva de rosii intregi de la Sun Food, dulci si gata decojite, numai bune de adaugat in supa sau mancare.

Mai multe retete supa crema mai jos:

Supa crema de rosii cu busuioc si parmezan – Ingrediente (4 persoane)

  • 1 conserva rosii intregi decojite Sun Food (400 g)
  • 1 ceapa mica
  • 1 tulpina telina apio (10 cm)
  • 2 catei usturoi
  • 1 coaja de parmezan (4-5 cm lungime)
  • 1/2 lingurita rasa zahar
  • 800 ml supa de legume/apa
  • 7-8 frunze busuioc
  • 2 linguri ulei de masline + 25 g unt
  • sare
  • piper

Supa crema de rosii cu busuioc si rozmarin- Mod de preparare

  • Tocam marunt ceapa, telina apio si usturoiul.
  • Punem uleiul de masline si untul intr-o oala antiaderenta si cand untul s-a topit, adaugam legumele tocate. Le sotam 1-2 minute, la foc mic spre mediu, sau pana cand ceapa devine translucida.

Supa crema de rosii sunfood cu busuioc si parmezan preparare

  • Adaugam conserva de rosii, zaharul si frunzele intregi de busuioc si amestecam pe foc mic inca 2-3 minute.

Supa crema de rosii cu busuioc si parmezan preparare

  • Adaugam coaja de parmezan si supa de legume si acoperim oala cu un capac.

Supa crema de rosii cu busuioc si parmezan preparare

  • Fierbem supa de rosii cca 35 de minute, iar inainte de a stinge focul adaugam sare si piper dupa gust. Stingem focul si eliminam coaja de parmezan.
  • Pasam supa cu blenderul vertical si o servim cu crutoane sau cu parmezan ras si un strop de ulei de masline. Este delicioasa!

Supa crema de rosii cu busuioc si parmezan detaliu

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Supa crema de rosii cu busuioc si parmezan
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
4.51star1star1star1star1star Based on 42 Review(s)

20 comentarii la “Supa crema de rosii cu busuioc si parmezan

    • Laura Adamache spune:

      Draga mea, 400 g de pulpa de rosii proaspete. Le oparesti cateva secunde in apa clocotita, cureti coaja, elimini semintele si apa de vegetatie si cantaresti pulpa obtinuta.
      Nu stiu exact cate rosii intra, aproximativ 7-8 rosii medii.

  1. Stefana spune:

    Iubesc supa asta si o fac aproape saptamanal. De data aceasta, nu am telina apio, am doar normala. O pot folosi pe aceasta? Multumesc

  2. Mihaela T. spune:

    Buna, Laura. Am facut aceasta supa de nenumarate ori. Este favorita mea. 🙂
    Voiam sa-ti multumesc pentru reteta ! In plus, ma pot lauda ca doar asa pot manca si eu apio. 🙂

  3. Ramona spune:

    Am facut supa asta incepand de acum 2 ani cand am gasit reteta ta. Am dat pe spate multi pretentiosi cu ea, pentru ca intr-adevar, este absolut minunata.

    Nu stiu daca e pe placul tuturor, dar noi introducem patratele de mozarella la final, iar combinatia este delicioasa.

    Multumesc pentru reteta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor