Bruschette cu pesto de fasole verde si macrou


Bruschette cu pesto de fasole verde si macrou, o gustare delicioasa de vara

Bruschette cu pesto de fasole verde si macrou detaliu
Bruschette cu pesto de fasole verde si macrou, reteta simpla de vara

Ador bruschettele! Mai ales vara, cand caldura nu ne lasa sa petrecem prea mult timp in bucatarie,  pregatesc foate des bruschette cu diverse toppinguri. Astazi va propun o combinatie inedita si delicioasa: pesto de fasole verde si o salata pe baza de macrou, oua fierte tari si rosii cherry. Mai mult decat sigur o sa va indragostiti de aceasta reteta. Eu am folosit cateva felii de paine cu parmezan si grau dur, reteta o sa vina in curand pe blog, dar pana atunci, painea rustica este perfecta pentru aceasta reteta de bruschette. Macroul in ulei de floarea soarelui, marca Lotka, a dat un gust nemaipomenit topingului. Haideti sa vedem cum se fac aceste gustoase bruschette.

Bruschette cu pesto de fasole verde si macrou – Ingrediente (6 persoane)

Pesto de fasole verde – Ingrediente

  • 200 g fasole verde fiarta al dente
  • 20 g miez de nuca/migdale/samburi pin
  • 25 g parmezan ras
  • 1 catel de usturoi
  • 40 ml ulei de masline
  • sare

Topping bruschette – Ingrediente

  • 1 conserva macrou Lotka in ulei de floarea soarelui
  • 2 oua fierte tari
  • 6-7 rosii cherry
  • 50 g fasole verde fiarta al dente
  • sare
  • piper
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • 8-10 felii de paine rustica + 1 catel usturoi

Pesto de fasole verde – Mod de preparare

  • Fierbem 300 g fasole verde curatata in apa fierbinte in care adaugam 1 lingurita de sare, pentru cca 7-8 minute sau pana cand consistenta este al dente. O scurgem, o clatim sub jet de apa rece, apoi o lasam la scurs intr-o sita.
  • Punem fasolea verde bine scursa in robot, adaugam miezul de nuca, catelul de usturoi tocat, parmezanul si uleiul de masline. Mixam pana la omogenizare, iar daca va doriti o consistenta mai lichida, mai puteti adauga ulei de masline. Gustam sosul pesto obtinut si adaugam sare dupa gust.

Bruschette cu pesto de fasole verde si macrou preparare

  • Punem sosul pesto de fasole verde intr-un vas, il acoperim cu folie de plastic alimentara si il punem in frigider pana cand preparam toppingul.

Topping bruschette – Mod de preparare

  • Spalam rosioarele, le stergem, le taiem in jumatati si le punem intr-un vas.
  • Curatam ouale fierte tari, le taiem in cubulete potrivite si le punem si pe ele in vas.
  • Adaugam in vas macroul Lotka scurs bine de uleiul de floarea soarelui si rupt in bucatele mai micute, fasolea verde taiata potrivit, sare, piper si uleiul de masline.

Bruschette cu pesto de fasole verde si macrou preparare

  • Amestecam cu grija toate ingredientele.
  • Coacem feliile de paine in cuptor si imediat dupa ce le scoatem, le frecam cu un catel de usturoi.

Bruschette cu pesto de fasole verde si macrou preparare

  • Dupa ce s-au racit, formam pe fiecare bruscheta cate un strat de pesto de fasole verde, iar peste el, adaugam cate 1-2 lingurite de topping. Sunt delicioase!

Bruschette cu pesto de fasole verde si macrou Lotka

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Bruschette cu pesto fasole verde si macrou
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
41star1star1star1stargray Based on 8 Review(s)

2 comentarii la “Bruschette cu pesto de fasole verde si macrou

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor