Prajitura cu crema de vanilie si ananas


Prajitura cu crema de vanilie si ananas, reteta delicioasa si rapida pentru sarbatori

Prajitura cu crema de vanilie si ananas

Prajitura cu crema de vanilie si ananas este o idee excelenta pentru masa de sarbatori. Daca va place cremsnitul, aceasta prajitura ii seamana foarte mult ca gust.

De cateva zile am inceput probele pentru dulciurile de Craciun, iar aceasta delicioasa prajitura cu crema de vanilie a fost prima pe lista. Din prima tava nu am reusit sa gust decat un mic colt, a disparut foarte rapid, asa ca am refacut-o si am facut repede poze inainte de a fi devorata. Am folosit o conserva de ananas bucati de la prietenii mei de la Sun Food. Sunt sigura ca o sa va placa si voua aceasta rapida si delicioasa reteta de prajitura cu crema de vanilie si ananas.

Prajitura cu crema de vanilie si ananas – Ingrediente (forma 20×18 cm)

Aluat sfaramicios – Ingrediente 

  • 300 g faina
  • 150 g unt rece
  • 1 ou mare
  • 100 g zahar
  • 1 varf cutit sare

Crema de vanilie si ananas – Ingrediente

  • 250 ml lapte
  • 25 g amidon porumb
  • 60 g zahar
  • 1 ou mediu intreg + 1 galbenus mediu
  • 1 pastaie vanilie
  • 125 g ananas bucati Sun Food
  • 2 linguri fulgi de migdale

Crema de vanilie si ananas – Mod de preparare

  • Punem cubuletele de ananas intr-o sita si le lasam sa se scurga bine, cca 30 de minute.
  • Punem laptele intr-o craticioara, pe foc mic, adaugam pastaia de vanilie despicata in doua pe lungime. Cand este fierbinte, stingem focul si acoperim craticioara cu un capac. Dupa cca 15 minute, eliminam pastaia de vanilie.
  • Intr-un vas separat, punem oul, galbenusul, zaharul, amidonul, si doua linguri de lapte fierbinte si amestecam pana la omogenizare.
  • Turnam treptat laptele ramas peste mixul de oua, zahar si amidon si amestecam bine.
  • Punem crema intr-o craticioara antiaderenta si o fierbem pe foc mic, amestecand continuu, cca 10 minute.
  • Stingem focul si acoperim crema cu folie de plastic alimentara (folia de plastic trebuie asezata in contact direct cu suprafata cremei). Lasam crema sa se raceasca complet.
  • Taiem bucatile de ananas in cubulete micute si le adaugam in crema de vanilie rece. Amestecam pana le incorporam perfect in crema.

Aluat sfaramicios – Mod de preparare

  • Punem faina intr-un vas, adaugam in centrul ei oul, sarea, zaharul si untul taiat in cubulete. Framantam pana cand obtinem un aluat sfaramicios.

Asamblare prajitura cu crema de vanilie si ananas

  • Formam in tava tapetata cu unt si hartie de copt un strat cu jumatate din aluatul sfaramicios obtinut. Il presam bine cu o lingura, apoi adaugam crema de vanilie si ananas.

  • Nivelam stratul de crema si il acoperim cu aluatul sfaramicios ramas. Il presam cu grija pana cand se compacteaza. Pudram prajitura cu fulgii de migdale si o coacem in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 30 de minute sau pana cand se rumeneste uniform.

  • O lasam sa se racesaca 10 minute in tava, apoi o pudram cu zahar pudra vanilat, o taiem in cuburi si o servim.

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Prajitura cu crema de vanilie si ananas
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
3.51star1star1star1stargray Based on 34 Review(s)

6 comentarii la “Prajitura cu crema de vanilie si ananas

  1. lavinia spune:

    Wow <3<3<3 abia astept sa o încerc. Saptamana asta am căutat o prajitura cu crema de vanilie anans si migdale si nu am gasit nimic.
    P.s. Foarte multe din retetele tale sunt in meniurile noastre.

    • Laura Adamache spune:

      Draga mea, ma bucur mult sa aud ca iti plac retetele mele. Neaparat sa incerci si parjitura asta, este atat de buna!
      Te pup!

  2. Irina spune:

    Foarte buna prajitura!
    Va multumesc frumos pt toate retetele si ajutorul acordat in 2016 si va doresc un an nou plin de sanatete,
    noroc si tot ce va doriti!
    2017 Fericit

  3. Anca spune:

    Draga Laura,
    Felicitari pentru toata munca depusa in primul rand:)
    In al doilea te rog sa imi spui cu ce as putea inlocui amidonul de porumb, nu il gasesc in magazinele din uk sau cel putin nu ii stiu denumirea de aici.
    Multumesc!!!

    • Laura Adamache spune:

      Multumesc pentru apreciere, draga mea.
      Poti inlocui amidonul de porumb cu aceeasi cantitate de amidon de cartofi sau cu 35g de faina.
      Cu drag!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor