Negresa cu naut


Negresa cu naut, prajitura negresa fara faina

Negresa cu naut cuburi
Negresa cu naut, cu o consitenta umeda si un gust minunat

Negresa cu naut, da, da, chiar cu naut, mai exact naut boabe, este una dintre cele mai gustoase prajituri mancate pana acum. Stiu ca suntem obisnuiti sa vedem nautul in retete sarate, dar va grantez ca si dulciurile in care regasim aceste minunate boabe de naut sunt incredibil de delicioase. Nautul nu se simte absolut deloc, negresa are un gust perfect, de ciocolata, si o consistenta umeda, tipica prajiturii negresa. Prajitura nu contine faina, deci se poate consuma si de catre persoanele intolerante la gluten. Nautul boabe este de la prietenii mei de la Sun Food, bineinteles. Este o prajitura care ne poate insoti cu succes la picnic, sigur o sa va indragostiti de ea daca o s-o incercati.

Negresa cu naut – Ingrediente (forma 22×20 cm)

  • 2 conserve naut boabe (480 g naut scurs)
  • 125 g zahar
  • 4 oua medii
  • 6 g praf de copt
  • 40 g cacao
  • 6 linguri ulei de arahide/floarea soarelui
  • 100 g ciocolata neagra/lapte
  • 1 pastaie vanilie (doar semintele)
  • 1 varf cutit sare

Preparare pas cu pas – Prajitura Negresa fara gluten

  • Scurgem boabele de naut, le spalam sub un jet de apa rece si le lasam sa se scurga bine.
  • Punem in robot boabele de naut scurse, adaugam zaharul, ouale, praful de copt, cacaua, uleiul de arahide, semintele pastaii de vanilie si sarea.
  • Actionam robotul la viteza medie. In momentul in care obtinem o consistenta omogena (2-3 minute), stingem robotul, adaugam ciocolata taiata in bucati potrivite si amestecam.
  • Tapetam forma cu unt si hartie de copt si adaugam compozitia.

Negresa cu naut preparare

  • Coacem prajitura negresa in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 20-25 minute.
  • O scoatem din cuptor, o lasam cca 10 minute sa se raceasca in tava, apoi o scoatem cu grija si, dupa ce s-a racit complet, o taiem in cuburi.
  • Eu am ornat-o cu putina ciocolata alba topita la bain-marie.

Negresa cu naut detaliu

  • Incercati-o neaparat, nu o sa va vina sa credeti cat este de gustoasa.

Negresa cu naut Sun Food detaliu

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Negresa cu naut
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
41star1star1star1stargray Based on 37 Review(s)

33 comentarii la “Negresa cu naut

  1. Gabriela spune:

    Poti sa imi spui te rog dimensiunile tavii in care ai copt negresa ? Felicitati pentru blog ! Respect pentru munca ta !

    • Laura Adamache spune:

      Draga Gabriela, ma bucur mult ca iti plac retetele mele. Dimensiunile tavii sunt intotdeauna mentionate in dreptul ingredientelor, in acest caz este vorba despre o tava de 22×20 cm.

  2. Izabela spune:

    Este cea mai buna negresa pe care am mancat-o vreodata…am facut deja 2 intr-o saptamana…nu ma asteptam sa fie atat de buna si faptul ca nu are faina…nu pot sa cer mai mult. Am dus si la serviciu…Este excelenta,.
    Multumim frumos Laura si mai vrem retete din-acestea.

  3. Elena spune:

    O reteta nemaipomenita. Ingrediente simple, usor de preparat, iar gustul intrece orice asteptare. Nu obisnuiesc sa fac de doua ori aceeasi reteta chiar daca rezultatul e pe gustul meu dar asta m-a fermecat. Acum o fac cred ca a 5 a oara.

  4. Daniela R. spune:

    Este absolut delicioasa! Nimeni nu a ghicit din ce e facuta. Multumesc mult, Laura! Multumesc pentru toate retetele. Azi chiar mi-a trecut prin gand ce m-as face daca n-as mai avea acces la blogul tau si aproape sa intru in panica la gandul asta *_*. Chiar acum am in cuptor chec cu naut si spanac dupa reteta ta.

    • Laura Adamache spune:

      Draga Laura, ingredientul principal al acestei negrese este chiar nautul boabe. Nu se poate inlocui cu faina de naut.

      • Roxana Ilina spune:

        Bună, oare cu banană și unt de arahide merge? Mulțumesc din suflet pentru rețetele tale. Cu siguranță voi încerca rețeta de negresă, dar aș dori să înlocuiesc zahărul.

    • Andra spune:

      Buna! Am incercat si eu aceasta reteta absolut delicioasa si, in loc de zahar, am pus 2-3 banane foarte coapte, cateva prune uscate si cateva curmale. Rezultatul a fost perfect. Multumiri, Laura, pentru inspiratie! 🙂

  5. Ana spune:

    Buna,
    Oare cu ce pot inlocui ouale? sau pot sa nu le pun deloc?
    Zahar o sa pun de cocos, am vazut ca intreba cineva mai sus..
    Multumesc

  6. Alecu Irina spune:

    Buna ziua,

    Am o întrebare : 480g naut scurs de la ambele conserve ? Arata f bine negresa si as dori sa o pregatesc si eu
    Multumesc mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor