Prajitura de post cu dovleac


Prajitura de post cu dovleac, o reteta simpla si rapida cu dovleac si nuca

Prajitura de post cu dovleac detaliu
Prajitura de post cu dovleac, reteta de post dulce

Alaltaieri am primit jumatate de dovleac pe care l-am transformat, fara sa stau prea mult pe ganduri, intr-o delicioasa prajitura de post.

Ca sa-i dau un plus de gust, nu pentru ca ar fi avut neaparata nevoie, am adaugat niste nuca tocata pe deasupra si am taiat-o in forma de semiluna, sa-mi aduca putin aminte de copilarie si de delicioasa prajitura semiluna pe care ne-o facea mami.

Este o prajitura de post cu o consistenta usor umeda, foarte simplu de facut si foarte foarte gustoasa. Va recomand cu drag reteta si, in cazul in care nu va place dovleacul, il puteti inlocui cu aceeasi cantitate de morcovi.

Prajitura de post cu dovleac – Ingrediente (forma 26×22 cm)

  • 300 g dovleac ras
  • 300 g faina
  • 125 g zahar
  • 200 ml lapte de soia/migdale/orez
  • 70 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 100 g nuci tocate
  • 1 varf cutit sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • zahar pudra vanilat

Prajitura de post cu dovleac – Mod de preparare

  • Dam dovleacul prin razatoarea cu gauri mici si il stoarcem cat de bine putem (am cantarit dovleacul dupa ce l-am dat prin razatoare si dupa ce l-am stors). Il punem intr-un vas, adaugam zaharul, zaharul vanilat, sarea, laptele si uleiul si amestecam pana la omogenizare.
  • Amestecam faina si praful de copt si le cernem. Adaugam treptat faina in aluat si amestecam pana la omogenizare.
  • Tapetam forma cu ulei si hartie de copt si adaugam aluatul. Presaram pe intreaga suprafata a prajiturii, miezul de nuca tocat potrivit.
  • Coacem prajitura de post in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 30 minute, pe treapta a doua, de jos in sus, a cuptorului.

prajitura de post cu dovleac preparare

  • Scoatem prajitura din cuptor, o lasam sa se raceasca 5-6 minute in tava, apoi o scoatem pe un gratar, o lasam sa se raceasca complet si o pudram cu zahar pudra vanilat.
  • Dupa ce s-a racit o taiem, cu ajutorul unui pahar sau a unei forme rotunde, in semilune.
  • O servim cu pofta pentru ca este delicioasa.

prajitura de post cu dovleac detaliu

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Prajitura de post cu dovleac
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
3.51star1star1star1stargray Based on 126 Review(s)

34 comentarii la “Prajitura de post cu dovleac

  1. Cecilia spune:

    Scuze, am vazut dupa dimensiunile. A iesit bestiala. Am facut-o cu morcov si alune presarate deasupra, intrucat nu aveam nuci. Nici nu se simte gustul de morcov. Multumesc!

  2. elena spune:

    draga laura,
    am facut multe din retetele tale.
    acum doar ce am terminat de facut aceasta prajitura.
    din pacate am si aruncat-o.
    iti explic
    am inlocuit laptelecu apa si am pus in loc de vanilie coaja de lamaie si ghimbir.
    poate aici a fost greseala, nu stiu ce sa zic. problema este ca dupa 40 de minute era inca cruda.
    am bagat-o din nou la cuptor si s-a ars. oricum,nu crescuse deloc si nici nu avea un gust minunat. am vrut sa povestesc experienta mea, ca poate e gresit sa inlocuim ingredientele,si daca alte fete vor sa faca ca si mine, sa se gandeasca bine inainte.

    • Laura Adamache spune:

      Draga Elena, imi pare tare rau ca nu ti-a reusit prajitura.
      Iti recomand ca data viitoare, daca o mai incerci, sa storci foarte foarte bine dovleacul si sa folosesti lapte. Nu cred ca ghimbirul si coaja de lamaie au influentat rezultatul final, tind sa cred ca dovleacul nu a fost foarte bine stors.
      Multumim ca ne-ai impartasit experienta ta.

    • Laura Adamache spune:

      Draga Mioara, din cauza nucilor, nu se poate glazura. Daca vrei o glazura, trebuie sa renunti la nuci, dar in acest caz prajitura isi pierde mult di gust.

  3. Alexandra spune:

    Draga Laura, am incercat reteta, usor de facut si gustoasa! Totusi a iesit umeda la mijloc, de aceea te intreb – ce consistenta are aluatul inainte de a.l pune in tava? Cat de gros este? Multumesc!

  4. Nicoleta P spune:

    Am incercat prajitura si a iesit foarte buna.

    Am pus apa si 2 linguri lapte de soia instant. Cred ca merge si cu apa simpla.
    Am adaugat sortisoara, noua ne place mult combinatia de dovleac cu scortisoara.
    Cred ca e important sa fie stors dovleacul si sa nu punem strat gros in tava pentru a se coace bine.
    Multumesc pentru reteta!

  5. Daniela spune:

    Buna Laura, acum ma Pregătesc să încerc rețeta ta și pentru a preîntâmpina umezirea prăjiturii , am să pun nucă de cocos și stafide în compoziție știut fiind că ele absorb din umezeala si să sperăm că iese minunată abia aștept să vă scriu ce a ieșit 🤗😘

    • Laura Adamache spune:

      Constantin, ai stors bine bine dovleacul? Daca nu s-a copt, ar fi trebuit sa o mai lasi cateva minute in cuptor. Intotdeauna sa faci testul cu scobitoare inainte de a scoate prajiturile din cuptor. Daca scobitoarea iese umeda, prajitura mai trebuie coapta cca 5-6 minute.

    • Laura Adamache spune:

      Draga Andreea, nu am incercat-o cu dovleac copt. Poti face o proba cu jumatate din ingrediente ca sa vezi cum iese.

  6. Renate spune:

    Buna, am facut si eu prajitura si am o intrebare. Ce consistenta trebuie sa aiba coapta? Nu stiu daca e coca sau asa trebuie sa fie. Am respectat toate indicatiile si am stors dovleacul foarte bine. Daca trebuia sa iasa pufoasa ca o paine e departe de reusita. Multumesc anticipat pentru ajutor.

    • Laura Adamache spune:

      Draga Renate, asa cum am spus in introducerea retetei, aceasta prajitura are o consistenta umeda, nu este pufoasa.
      Cu mult drag!

  7. Teodora Boteanu spune:

    Buna ziua! Iti multumesc pt toate retetele!!! Tot ce am incercat a iesit „belea”🥰.Reteta aceasta am facut-o azi fiind post si vreau sa zic ca am aterizat in Rai!! Multumesc

  8. Gabriela spune:

    Multumesc de reteta. Nu am obiceiul să dau feedback-uri dar citind comentariile ma gîndesc că ar putea ajuta pe cineva. Nu am nici o treaba cu gatitul le prind pe toate din mers. În seara aceasta am făcut această prajitura si mi-a placut mult cum a iesit. Așadar am respectat toate ingredientele numa ca laptele de cocos (din asta am gasit prin casa) am avut doar 150 mi si am adaugat apa minerală 50 ml. Iar la faina am pus 300 si apoi am mai adăugat inca 50 in functie de cum simțeam aluatul. Intr-adevar cheia e la stoarcerea bostanului si probabil si la consistența aluatului ( la mine a fost asa mai gros ca cel de clătite). E un joc intre umiditatea bostanului si gradul de absorbție al fainii. În plus am pus un pic de scortisoara si esenta rom. Cuptorul 35 minute fără ventilatie si 5 minute cu ventilatie. Ce miros am avut prin casa…iam iam. Cam atît am vrut să transmit. Numai bine tuturor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor