Biscuiti cu lamaie


Biscuiti pentru mic dejun, reteta de biscuiti simpla si delicioasa

Biscuiti cu lamaie detaliu
Biscuiti cu lamaie, reteta simpla de biscuiti fragezi

Biscuiti cu lamaie, o reteta ideala pentru micul dejun sau pentru orice moment in care simtim nevoia sa mancam ceva dulce si bun!  Daca ati incercat chocolate crinkles si v-au placut, sigur o sa va indragostiti si de acesti biscuiti fragezi cu lamaie.

Consistenta si aspectul sunt aproape identice, numai ca spre deosebire de chocolate crinkles, acesti biscuiti au un gust proaspat si usor acrisor. Am facut doua tavi de biscuiti cu lamaie in aceeasi zi, atat de mult ne-au placut.

Reteta de biscuiti crinkles cu lamaie este foarte simpla, trebuie doar sa avem grija sa ii tinem in frigider inainte de coacere. In acest fel, biscuitii isi vor pastra forma.

Biscuiti cu lamaie – Ingrediente (20 biscuiti)

  • 260 g faina
  • 100 g unt moale
  • 80 g zahar fin
  • 1 ou mediu
  • 4 g praf de copt
  • 1 lamaie (doar coaja rasa)
  • 30 ml suc proaspat lamaie
  • 1 varf cutit sare
  • 100 g zahar tos + 100 g zahar pudra (pentru tavalit)

Biscuiti crinkles cu lamaie – Mod de preparare

  • Punem untul intr-un vas, adaugam zaharul si coaja de lamaie si mixam pana cand obtinem o crema fina si omogena. Adaugam oul si mixam pana cand este perfect inglobat in crema de unt.
  • Amestecam faina, praful de copt si sarea si le cernem. Adaugam, treptat, faina in crema de unt si mixam pana la completa omogenizare.
  • La sfarsit adaugam sucul de lamaie si mixam pana cand obtinem o compozitie cremoasa si densa.
  • Invelim aluatul in folie de plastic alimentara si il punem in frigider pentru cca 2 ore (daca ne grabim, punem aluatul in congelator pentru cca 30 minute).
  • Dupa repaus, formam biscuiti de marimea unei nuci si ii bagam din nou in frigider pentru 30 de minute. Dupa 30 de minute, tavalim repede biscuitii intai prin zahar tos, apoi prin zahar pudra (biscuitii trebuie sa fie foarte bine acoperiti cu zahar pudra) si ii punem in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. Lasam o distanta de 2-3 cm intre biscuiti pentru ca se vor extinde in timpul coacerii.
  • Ii coacem in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 10 minute sau pana cand se formeaza crapaturile specifice acestui tip de biscuiti.

Biscuiti cu lamaie preparare

  • Ii scoatem din cuptor si ii asezam pe un gratar unde ii vom lasa sa se raceasca complet.
  • Ii gustam cu pofta. Sunt deliciosi!

Biscuiti cu lamaie preparare

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Biscuiti cu lamaie
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
41star1star1star1stargray Based on 89 Review(s)

43 comentarii la “Biscuiti cu lamaie

  1. Alexandra spune:

    Imi plac foarte mult toate prajiturile care contin lamaie. Imi plac lamaile in general dar daca nu ai o sursa de lamai sigura si 100% naturala ar fi bine sa evitam coaja lamailor. De ce?
    Pentru ca scrie inclusiv pe eticheta din supermarket: „Nerecomandată consumului uman”. Lamaile sunt conservate cu Imazalil, Orthophenylphenol, thiabendazol, și propiconazol iar coaja este ceruită.
    Acum nu zic ca se aplica tuturor lamailor din toate supermarketurile dar ceva mai multa atentie la etichete nu strica!

    • B. Georgeta spune:

      Alexandra,dumneavoastra mancati bio,netratat,bla,bla…Nu insirati aici teoriile dvs ca dna autoare stie foarte bine ce gateste si noi ,publicul ,alegem ce mancam,suntem si noi cativa cititi!!

  2. Alina spune:

    Buna dimineata Laura,
    Am incercat reteta si biscuitiii au iesit demential de buni.Data viitoare trebuie sa fac cantitate dubla.Multumesc de reteta.
    O zi buna!

    • Adriana Popescu spune:

      Bună seara, acum o săptămână tot navigând pe internet în lipsa de idei pentru cină, cu bucurie am descoperit nu numai rețetele căutate dar și cele de biscuiți. Și, cum spune-am de o săptămână le încerc pe toate. Foarte ușor de făcut dar mai ales gustoase, delicioase, adică într-un cuvânt wow!! Ai mei nu cred nici în ruptul capului ca sunt făcute de mine😆😆. Mulțumesc mult pentru ajutor!! Seara binecuvântată!!

  3. Ioana spune:

    Am incercat acuma dimineata si nu mi.a iesit. S.au intins ca o placinta in cuptor si tot zaharul s.a topit.Care ar putea fi problema.? Multumesc

    • Laura spune:

      Draga Ioana, ai urmat reteta pas cu pas? Ai lasat biscuitii la frigider dupa ce i-ai format?
      I-ai tavalit bine prin zahar tos si zahar pudra?

  4. Sorina spune:

    Buna, Laura!
    Am intrat sa iau reteta de chocolate crinkles, stiam ca e link direct de aici, si m-am gandit ca ar fi chiar urat din partea mea sa fac biscuitii astia cu lamaie cel putin o data pe saptamana, portie dubla, si sa nu iti multumesc macar o data pentru reteta 🙂
    Sunt minunati! Toata lumea ii adora! De la gustul acrisor de lamaie temperat de dulceata zaharului de deasupra, pana la textura deosebita. Acum ma duc sa mai pap unul 😉
    Multumim! 🙂

  5. geanina spune:

    Buna, am facut ieri biscuitii si sunt deliciosi dar si mie mi s-au intins si s-a topit zaharul . Am cuptorul pe gaz si este un pic mai puternic decat unul normal (din ce am mai observat la alte retete) asta sa fie motivul ?

    • Laura Adamache spune:

      Geanina, draga mea, este posibil sa fie din cauza cuptorului.
      Biscuitii erau foarte reci si i-ai tavalit bine bine prin ambele tipuri de zahar, da?

  6. Michael spune:

    Patania mea: Am pregatit doua aluaturi diferite, unul sarat, de saratele si aluatul de biscuiti cu lamaie in acelas frigider unul langa altul aluaturile stateau la rece. Dupa timpul indicat scot unul ditre aluaturi, crezand ca e cel pentru saratele(scot defapt cel cu lamaie). Taiat,uns presarat ca si saratelele la bag in cuptor. Vine urmatorul aluat , gust cu pofta(crezand ca e cel cu lamaie) si simt parmezanul… Mi-am tras vreo 5 palme si ii spun mamei mele… Ammmm incurcat aluaturile!!!!!! Nuuu! (inainte cu cateva ore presar peste glazura de ciocolata a unui chec cu fructe confiate… sare…pudra in loc de zahar pudra). le scot din cuptor, si siincurcate sunt suppper buni!!!
    P.S. Nu cred ca mai apuca dimineata….!
    Apropo, ador site-ul si retetele tale. Multumesc pentru toate sfaturile si ideile oferite. Sarbatori fericite!

    • Laura Adamache spune:

      Michael, stiu ca nu e deloc frumos, dar am ras cu lacrimi citind comentariul tau. Te rog sa ma scuzi.
      Mi s-a intamplat si mie ceva asemanator acum 1 an, am incurcat aluaturile, numai ca rezultatul meu final nu a putut fi mancat.
      pe moment m-am enervat teribil, dar acum imi vine sa rad cand imi amintesc.
      Un an nou minunat iti doresc!

  7. Eli spune:

    Bună.
    Eu am fc compoziția(aluatul)
    Dar mi a ieșit o compoziție ce se întinde-aluat nu e.sa vad ce o să iasă.
    La tine în rețetă am observat că ai spus că trebuie să fie o compoziție cremoasa si densă, după care era scris aluat.
    Nu prea am știut după care sa ma iau(ma lăsat în dubi)
    În rest f bune rețele!
    🙂

    • Laura Adamache spune:

      Draga Eli, aluat este un termen generic. Aluatul biscuitilor este cremos, dar dupa cele doua ore de repaus in frigider se intareste suficeint de mult pentru a-ti permite sa formezi biscuitii fara probleme.
      Ma bucur mult ca-ti plac retetele mele.

  8. Cristina spune:

    Buna Laura,nici eu nu ma pot abtine sa nu iti multumesc pentru retetele tale!
    A devenit deja un obicei sa fac acesti biscuiti minunati,desi de vreo doua ori am uitat sa pun ingredientul principal-lamaia ?
    Ii fac mereu pt fetita mea,si sunt convinsa ca si ea iti multumeste !
    Multa bafta sa ai !

  9. Adriana spune:

    Mulțumesc pentru rețeta,am dublat cantitatea din start 🙂 .
    I-am personalizat adăugând ghimbir ,ador combinatia lămâie-ghimbir.
    Azi ii încerc pe cei cu ciocolata…
    O zi buna,
    Adriana

  10. Raluca spune:

    Laura,
    Am facut aceasta reteta, precum si cea de chocolate crinkles anul trecut de Craciun. Ambele retete sunt foarte bune. S-au terminat si foarte repede. As vrea sa-i mai fac si anul acesta de Craciun, insa intrebarea este daca pot lasa aluatul peste noapte in frigider ? Intrebarea este pentru ambele retete.
    Iti multumesc.

  11. Oti spune:

    Buna Laura ! Iti multumesc pentru retetelel tale ! Imi ies toate , sotul meu ma lauda mereu si ma face sa ma simt foarte bine ! Iti multumesc!❤️

  12. Gina Cristea spune:

    Mi-nu-na- te !!! Gustul și aroma de 🍋 le face absolut divine. Le-am făcut de curând și au avut un succes nebun printre colegii de serviciu. Acum doar ce am scos din cuptor Chocolate crinkle Arată într-un mare fel,le gust după ce se răcesc. Ador sa prăjituresc 😃,iar tu ma inspiri enorm cu super rețetele tale. Mulțumesc și…felicitări !

  13. Iulia spune:

    După atâția ani și tot îmi plac rețetele tale draga Laura!
    De fiecare dată când cineva îmi cere rețete, ii trimit la tine pe website și le spun să încerce cu încredere că totul iese super bun.
    Mulțumesc frumos!
    Am încercat și eu biscuiții de câteva ori și au fost foarte apreciați. Au ieșit superbi, dar eu am lăsat aluatul in congelator peste noapte, din lipsa de timp.
    Le am făcut poze in tava abia scoasă din cuptor și toți ai casei mă întrebau dacă pozele sunt de internet.
    Te pup cu drag,

    Iulia

  14. Denise spune:

    Mulțumim pentru rețetă! Nu am crezut că pot fi atât de fragezi! Eu am mai adăugat și niște miez de nuca, jumate de tava a dispărut deja.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor