Supa mexicana de rosii


Supa mexicana de rosii cu galuste de malai – Retete culinare Supe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Cred ca niciodata nu am suferit mai rau de cald ca in aceasta vara. Nu stiu voi cat de mult iubiti caldura, sunt persoane care se simt excelent la temperaturile acestea cumplit de ridicate, dar eu prefer de o mie de ori mai mult frigul.

In ultimele saptamani nu am reusit sa gatesc cat si ce as fi dorit, dar acum cateva zile mi-am luat inima in dinti si am facut aceasta supa mexicana cu rosii si galuste de malai. Neaparat sa incercati galustele, sunt cel putin la fel de gustoase ca cele de gris.

In luna iunie, Laura Laurentiu, omul frumos si talentat din spatele blogului Retete ca la mama, a fost gazda retetelor mexicane, din cadrul proiectului The Food Connection, lansat de fetele de la Savori Urbane. Asadar, va invit sa incercati aceasta reteta de supa mexicana, sigur o sa va placa.

Supa mexicana de rosii – Ingrediente (4 persoane)

  • 1,5 l supa vegetala/apa
  • 1 ceapa alba medie/2 salote mici
  • 2 linguri ulei de arahide/porumb
  • 400 g pulpa de rosii (cantarita dupa curatarea rosiilor)
  • 200 g boabe porumb conservate
  • 1/4 lingurita rasa chili fulgi
  • 2 catei usturoi
  • 1 lingurita rasa oregano proaspat/uscat
  • 1-2 lingurite sare
  • 1 lngura patrunjel tocat (optional)

Galuste de malai pentru supa – Ingrediente (20-22 galuste)

  • 300 ml lapte
  • 100 g malai extra
  • 10 g unt
  • 20 g parmezan ras
  • 1 ou mic
  • 1/4 lingurita rasa sare
  • 1/4 lingurita piper (optional)

Supa mexicana de rosii – Mod de preparare

  • Umplem o oala cu apa calda si o punem pe foc mediu. In momentul in care apa incepe sa fiarba, punem rosiile intregi, crestate la capete, in apa, si le oparim pentru cca 30 secunde. Le scoatem din apa si le curatam coaja, apoi le taiem in jumatati si eliminam samburii. Taiem pulpa in bucatele potrivite.
  • Scurgem boabele de porumb, le trecem printr-un jet de apa rece si le lasam sa se scurga bine.
  • Punem uleiul intr-o oala, pe foc mic, si cand s-a incins, adaugam ceapa si usturoiul, tocate marunt, si fulgii de chili. Le sotam cca 2 minute, apoi adaugam pulpa de rosii si amestecam bine.
  • Dupa cca 3-4 minute, adaugam supa vegetala/apa, boabele de porumb si oregano.
  • Acoperim oala cu un capac si fierbem supa cca 20 minute, la foc mic spre mediu.

Galuste de malai pentru supa – Mod de preparare

  • Punem laptele si sarea intr-o craticioara, pe foc mediu. In momentul in care laptele incepe sa fiarba usor, reducem focul la minim si adaugam malaiul, in ploaie.
  • Amestecam, cu un tel, pana cand mamaliga se ingroasa si se desprinde de pe marginile si fundul cratitei (cca 10 minute).
  • Stingem focul, adaugam untul si amestecam pana la omogenizare.
  • Lasam mamaliga sa se raceasca, o amestecam din cand in cand, ca sa impiedicam formarea crustei la suprafata.
  • In momentul in care a atins temperatura camerei, adaugam oul, parmezanul ras si, daca dorim, putin piper proaspat macinat.
  • Amestecam bine pana la completa omogenizare. Compozitia finala a galustelor trebuie sa fie densa, nu lichida.
  • Cu mainile usor umede, formam galuste de malai rotunde, de dimensiunea unui ou de prepelita.

Supa mexicana de rosii, preparare galuste

  • Dupa ce supa a fiert 20 minute, adaugam galustele de malai si le fierbem pana cand se ridica toate la suprafata.
  • Stingem focul, adaugam patrunjel tocat si inca putin oregano, acoperim supa cu capac si o lasam sa se odihneasca 10 minute.

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai, fierbere

  • O gustam cu pofta, calda sau rece, este delicioasa!

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai detaliu

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Supa mexicana de rosii
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
41star1star1star1stargray Based on 91 Review(s)

39 comentarii la “Supa mexicana de rosii

  1. Lidia spune:

    Draga Laura. Mereu ma inspiri la dulciuri. Dar trebuia sa fac ceva de mancare si mia facut cu ochiul reteta asta. E….e delicioasa. Nu am pus porumbdar e foarte racoritoare. Succes

  2. Livia spune:

    Am venit dupa reteta. Voiam musai sa gust si varianta fara carne. Tare mult mi-a placut supa mexicana cu perisoare 🙂 O gatesc chiar acum.

  3. Simina spune:

    Tocmai ce am pregatit aceasta supa si e incredibil de gustoasa! Aveam emotii ca nu imi va reusi, fiind inca novice in prepararea supelor/ciorbelor, dar mi-a iesit grozav 🙂 galustele sunt minunate 🙂 multumim ptr reteta!

  4. Tenuță dela Cetatea Tighina spune:

    Salutare !
    Mulțumesc, dragă Laura, pentru acest site !
    Unul din cele mai bune !
    M-am inspirat de mai multe ori de aici și toate rețetele sunt grozave !
    Supa mexicană arată delicios, o voi pregăti negrești în curând, căci azi am pregătit deja o supă
    din conopidă / preferata mea. Dar văd că aș mai putea găsi și alte supe preferate.
    Oricum, cred că folosirea mămăligii în tandem cu această supă e o invenție / sigur reușită/ românească.
    Cunosc bine bucătăria mexicană, da, ei folosesc produse produse cu baza din porumb,
    dar pt. ei mămăliga noastră / polenta e necunoscută.
    De multe ori, la supele mele, eu pregătesc și mămăligă, o puneam și în supă,
    dar acum am văzut cum se face acest lucru mai fin , mai delicat, mai reușit.
    Poftă Bună la toată lumea de la Nistru peste tot în lume !

    • Laura Adamache spune:

      Draga Tenuta, iti multumesc mult pentru apreciere! In supa se folosesc galuste din faina de malai, nu mamaliga noastra clasica. Sunt absolut minunate, ti le recomand cu mare drag. Pofta buna si te mai astept pe la mine.

    • Simona Ciani spune:

      Tenuța draga,
      Mamaliga nu este a noastra ci a Americii de Sud.Noua ne-a adus-o Columb.Inainte de 1500 la noi se facea terci de linte si alte legume si cereale inferioare.Cresteau niste subspecii de grau din care se facea nu paine ci terci.

  5. Gabriela spune:

    O intrebare: in loc de rosii se poate pune bulion ? Sau sa combini rosiile cu bulionul? Daca da, cat bulion trebuie pus?
    Multumesc!

  6. Elena spune:

    Pur și simplu delicioasă! Perfecta pentru zilele toride de vara și nu numai . Mulțumesc Laura încă odată pentru retetele tale minunate , pentru răbdarea de a explica totul pe întelesul oricui și nu in ultimul rând pentru fotografiile tale care te fac sa visezi cu ochii deschiși la minunea ce urmează sa o gătești sau sa o coci. Ești minunata 🧡

  7. Andreea spune:

    Cea mai delicioasa supa de rosii din toate cate am facut. Galustele sunt geniale, este foarte buna atat calda cat si rece. Eu si toate prietenele mele iti multumim pentru reteta!!!

  8. Laura spune:

    Tot am vrut supa de rosii cu galuste fara gluten, si este o idee extrordinara. Tot ma gandeam poate nu se potriveste, dar merge de minune!

  9. AndaT spune:

    Wow, foarte buna aceasta supa! Am pus mai puțin chili, dar în rest am respectat rețeta, este minunată. Sigur o păstrez in repertoriu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor