Chifle integrale pentru hamburger


Chifle integrale pentru hamburger – Retete culinare Paine

Chifle integrale pentru hamburger

Daca doriti sa gustati un delicios hamburger de casa in compania unei chifle cu faina integrala, va recomand sa incercati aceasta reteta. Bineinteles ca nu trebuie neaparat sa facem hamburger pentru aceste chifle, le putem umple cu legume, branzeturi, mezeluri, gemuri, in concluzie, cu tot ce va place. Chiflele integrale sunt ideale si pentru pachetelul pentru scoala al celor mici.

Chifle integrale pentru hamburger – Ingrediente (9 chifle)

  • 500 g faina integrala de grau
  • 7 g drojdie uscata/25 g drojdie proaspata
  • 225-250 ml lapte
  • 30 g unt moale
  • 1 ou mare
  • 1/2 lingurita rasa zahar
  • 1 lingurita plina sare
  • 1 ou mic+2 linguri lapte (pentru uns chiflele)
  • 3 linguri mix seminte (pentru pudrat chiflele)

Chifle integrale pentru hamburger – Mod de preparare

  • Punem faina integrala intr-un vas incapator, adaugam drojdia uscata si zaharul si amestecam.
  • Turnam in centrul fainii laptele caldut (atentie, laptele trebuie sa fie caldut, nu fierbinte) si amestecam putin. Adaugam untul moale si oul si framantam pana cand aluatul incepe sa capete consistenta. Adaugam sarea si framantam pana obtinem un aluat elastic si omogen. In cazul in care aluatul mai cere faina, mai putem adauga 1-2 linguri.
  • Punem aluatul chiflelor integrale intr-un vas, il acoperim cu folie de plastic alimentara si il punem intr-un loc cald, ferit de curenti reci de aer. Lasam aluatul sa dospeasca 1 ora sau pana cand isi dubleaza volumul.
  • Formam chiflele, de cca 80-90 g fiecare, si le punem in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. Le lasam sa dospeasca inca 30 de minute.
  • Amestecam oul intreg cu laptele si ungem chiflele. Le pudram cu mixul de seminte si le coacem in cuptorul preincalzit la 200°C, pentru cca 25-30 minute sau pana cand se rumenesc uniform.

preparare chifle integraleciorba

  • Le scoatem din cuptor, le asezam pe un gratar si dupa ce s-au racit putin, le putem manca.

chifle hamburger ciorba

  • Pofta buna!

chifle integrale detaliu

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Chifle integrale pentru hamburger
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
41star1star1star1stargray Based on 31 Review(s)

9 comentarii la “Chifle integrale pentru hamburger

  1. Alina Danciu spune:

    Buna Laura,
    Daca folosesc drojdie proaspata, trebuie sa o amestec cu putina apa inainte? Coaja chiflelor iese moale sau crocanta? Trebuie umezite cu apa chiflele inainte de a fi bagate in cuptor? Trebuie sa crestez chiflele inainte sa le bag in cuptor? Temperatura de 200 grade C este cu ventilatie sau nu?

    Scuze multitudinea de intrebari, insa sunt curioasa si de aceste detalii. Le-am facut si mi-au iesit un pic prea crocante si mai maronii ca ale tale dupa 20 de min. Daca le lasam 25 cat programasem, se ardeau. Le-am lasat la 200 de grade C, cu ventilatie

    Mersi frumos de ajutor! Grozava reteta!
    Alina

    • Laura Adamache spune:

      Draga Alina, daca folosesti drojdie proaspata o freci cu zaharul, apoi o amesteci cu apa la temperatura camerei si o adaugi in centrul fainii. Coaja se inmoaie dupa ce se chiflele se racesc complet. Nu, chiflele nu trebuie umezite si nici crestate. Temperatura de 200°C este pentru un cuptor electric cu functia traditionala, adica cu caldura de jos si de sus, nu functie ventilata. Daca folosesti ventilatia, le coci la 170°C pentru 20-25 minute.
      Cu mult drag!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor