Chiftele umplute cu oua de prepelita


Chiftele umplute cu oua de prepelita, ideale pentru o gustare sau un picnic

chiftele-oua-prepelita-sectiune

Am oftat dupa oua de prepelita mult timp. In Bucuresti se gasesc in aproape toate supermarketurile, dar aici nu exista. Am avut o perioada in care chiar eram un pic obsedata de acest lucru si intram special in magazine sa vad daca au oua de prepelita. Chiar si cand mergeam in alte orase italiene, le cautam. In timp am abandonat ideea si mi-am vazut linistita de treburi, cumpar oua de prepelita cand ajung in Romania si sper ca intr-o zi sa le gasesc si aici. Zilele trecute am primit de la o vecina, care creste prepelite, cateva oua. M-a bucurat foarte mult acest cadou si chiar in ziua respectiva am facut aceste chiftele umplute cu oua de prepelita.

Chiftele umplute cu oua de prepelita – Ingrediente (18 chiftele)

  • 600 g carne tocata de vitel
  • 18 oua de prepelita
  • 3 oua medii de gaina
  • 1 ceapa mica alba
  • 2 linguri pline parmezan ras
  • 50 g mar ras
  • 1 lingura patrunjel tocat
  • 2 felii de paine alba veche de 2 zile
  • sare
  • piper
  • pesmet
  • 2-3 linguri ulei de masline

Chiftele umplute cu oua de prepelita – Mod de preparare

  • Punem ouale de prepelita intr-o craticioara si le acoperim cu apa calda. Punem craticioara pe foc mic si fierbem ouale 3 minute, calculate din momentul in care incepe sa fiarba apa. Le scoatem din craticioara, le punem intr-un vas cu apa rece pentru cca 5-6 minute, apoi le scoatem din apa, le stergem cu grija si le curatam.
  • Curatam coaja feliilor de paine, punem feliile intr-o farfurie adanca si le acoperim cu lapte. Le lasam sa se inmoaie, cca 10 minute.
  • Punem carnea tocata intr-un vas, adaugam ouale de gaina, ceapa data prin razatoarea cu gauri mici, parmezanul ras, marul ras, patrunjelul tocat marunt, feliile de paine stoarse foarte bine, sare si piper proaspat macinat dupa gust.
  • Framantam 2-3 minute sau pana cand obtinem o compozitie omogena.
  • Cu mainile usor umede formam chiftele de marimea unei mingi de ping pong. Le aplatizam si punem in centrul fiecarei chiftele cate un oua de prepelita.

preparare-chiftele-umplute

  • Rulam chiftele intre palme si le asezam pe o farfurie intinsa.
  • Tavalim chiftelele prin pesmet si le asezam in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.

chiftele-umplute-cu-oua-tava

  • Le stropim cu ulei de masline si le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 30 de minute sau pana cand se rumenesc uniform.
  • Chiftelele umplute cu oua de prepelita se servesc calde sau reci.

chiftele-umplute-detaliu

Pofta buna!

 

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Chiftele umplute cu oua de prepelita
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
3.51star1star1star1stargray Based on 58 Review(s)

4 comentarii la “Chiftele umplute cu oua de prepelita

  1. Ileana spune:

    Mi-am adus aminte draga mea de primele chiftele pe care le-am facut si pe care nu le-am putut minca pentru ca erau prea sarate .Intr-o reteta sunt f importante si cantitatile de condimente si mai ales sarea ,cred ca ar fi bine daca ai putea scrie si acest lucru.Ca incepator este f greu sa apreciezi aceste lucruri si numai dupa o buna peroada lucrezi dupa ochi si poti aprecia corect.
    In rest multe multumiri si aprecieri din partea mea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor