Chifle rapide fara drojdie


Chifle rapide fara drojdie – Retete culinare Paine

Chifla rapide fara drojdie detaliu
Chifle rapide fara drojdie, reteta pentru sandvisuri delicioase

Daca nu avem paine, drojdie, chef sau timp de gatit, putem sa apelam cu incredere la aceasta reteta de chifle rapide fara drojdie.

Mie mi s-a intamplat chiar zilele trecute sa raman fara paine si cum nu aveam nici drojdie si nici prea mult timp, am framantat repede aluatul si in 10 minute am bagat chiflele in cuptor.

Am facut doar patru chifle care au disparut imediat, asa ca am mai facut inca o tava imediat dupa ce le-am terminat pe primele. Desi au o consistenta diferita fata de painea cu drojdie, painicile fara drojdie sunt excelente. Daca va place painea irlandeza, cu siguranta o sa va placa si aceasta reteta de chifle rapide cu praf de copt.

Alte retete de paine rapida si delicioasa pe care vi le recomand cu drag:

Chifle rapide fara drojdie – Ingrediente (4 chifle)

  • 200 g faina alba de grau
  • 3 g praf de copt
  • 130 g iaurt natural
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita mica sare (2 g)
  • 1 lingura mix de seminte (susan, floarea soarelui, dovleac, in)
  • 2 lingurite rozmarin tocat
  • 1 lingurita mica sare grunjoasa (2 g)
  • 1 ou mic

Chifle rapide fara drojdie – Mod de preparare

  • Amestecam faina cu praful de copt si o cernem intr-un vas. In centrul fainii adaugam iaurtul, sarea si uleiul de masline. Framantam pana cand obtinem un aluat omogen.
  • Impartim aluatul in 4 bucati egale si formam chiflele. Le punem in tava de cuptor, tapetata cu hartie de copt, si le ungem cu un ou, amestecat in prealabil cu furculita.
  • Pudram chiflele cu rozmarin, sare si seminte. Practicam o taietura adanca de cca 2 mm in centrul fiecarei chifle.
  • Coacem chiflele in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 30 de minute sau pana cand se rumenesc uniform.

Chifle rapide fara drojdie preparare

  • Scoatem chiflele din tava, le asezam pe un gratar si le lasam sa se raceasca.
  • Le gustam cu multa pofta!

Chifle rapide fara drojdie, cu praf de copt

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Chifle rapide fara drojdie
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
41star1star1star1stargray Based on 121 Review(s)

39 comentarii la “Chifle rapide fara drojdie

  1. Doina spune:

    Cate chifle u iesit din cantitatea din reteta?? noi suntm mancaciosi si pofticosi ca sa stiu daca dublez reteta cantitativ.

  2. alina spune:

    Buna Laura,
    Am facut chiflele in aceasta seara si au iesit foarte bune si pufoase.O reteta simpla, usoara si gustoasa.
    Doina la inceputul retetei, Laura a trecut in paranteza ca ies 4 chifle.Imi cer scuze ca am raspuns .Multumesc de reteta data viitoare o sa fac o portie dubla.

  3. Daniela spune:

    Laura, ma scuzi ca insist, dar pot face aceasta reteta cu faina de orez, hrisca etc, adica fara gluten? Sunt abonata la Newsletter, de aceea nu am mai bifat optiunea.

    • Laura spune:

      Draga Daniela, mii de scuze pentru raspunsul intarziat. Nu se pot face chiflele doar cu faina fara gluten. Poti incerca sa folosesti o parte faina fara gluten si o parte faina cu gluten. Eu as incerca cu cca 60-70 g faina fara gluten si restul, pana la 200 g faina, cantitatea specificata in reteta, faina alba de grau.

  4. Daniela spune:

    Laura, multumesc pentru raspuns. Am sa incerc cum mi-ai spus, pentru ca am incercat si cu 100% faina fara gluten si nu mi-au iesit.
    Dar stii sa-mi spui cum pot obtine, nu neaparat chifle ci si lipii etc., doar din faina fara gluten? Am incercat diverse variante dar nu am reusit.

    • Stela spune:

      Azi m-am hotărât să fac paine acasă pentru că afară era urât și cheful de a ieși să cumpar din supermarket lipsea ch desăvârșire. Dar ce să vezi cand am inventariat ingredientele, am observat că nu mai aveam nici un stop de drojdie de bere( folosesc doar deshidratata). Nu m-am lăsat descurajată și am pornit căutările pe google convinsă că macar o rețetă de pâine cu praf de copt tot voi găsi. Am găsit câteva dar pe niște site uri necunoscute de mine până la ora actuală, până când am dat de a dvs. Vă știu rețetele, am și făcut câteva, așa că mi-am zis să incerc neavând nimic de pierdut. Sinceră să fiu nu aveam mari speranțe, dar așteptările mi-au fost depășite de rezultat . Incredibil de pufoase și gustoase ,nu te putei sătura de ele. Nu numai că le voi mai face ,dar cred că voi renunța la rețetele clasice cu drojdie și voi face doar cuvpraf de copt. Timpul de frământat este scurt, aluatul nu mai trebuie lăsat la dospit și se pot baga imediat in cuptor. Mulțumesc pentru minunata rețetă!

      • Laura Adamache spune:

        Draga Stela, ma bucur din toata inima ca ti-au placut chiflele.
        Te astept cu drag sa incerci si alte retete.

      • Laura Adamache spune:

        Maya, inainte de a citi comentariul Adei, ar fi trebuit sa ma intrebi pe mine daca ies sau nu doar cu faina integrala. In reteta chiflelor am specificat ce tip de faina am folosit, faina alba de grau, nu faina integrala.

        • Adina Budan spune:

          Bună ziua!
          Ieri le-am făcut, au ieșit perfect, exact ca în imagine…Aș dori să mai fac si astăzi, dar nu mai am iaurt…pot pune kefir? Vă mulțumesc frumos❣

    • Laura Adamache spune:

      Addda, daca respectai reteta si le incercai cu faina alba de grau, iti ieseau sigur. Ar fi trebuit sa ma intrebi inainte de a face aceasta modificare. Exista diferente mari intre aluaturile cu faina alba de grau si cele cu faina integrala, nu este posibil sa obtii niste chifle pufoase, fara drojdie, cu 100% faina integrala.

  5. Cismaru Korina spune:

    Draga Laura ,cu faina SPELT (alac ) alba ai incercat ? Eu imi prepar adesea clatite cu faina spelt dar inca nu am incercat nici chec ,nici paine …Graul spelt desi are gluten (dar alta forma de gluten ) este indicat si celor cu intoleranta la gluten ,celor cu probleme intestinale ,si chiar si celor cu cancer …Exista trei tipuri de faina alac ,de 650,de 800,de 1000 …Este produsa in special in Germania (de unde o si comand (7 Ron /kg ) ,si numai cea de 650 este faina alba ,cea de 000 este integrala ,invers ca la faina de grau romaneasca …

    • Laura Adamache spune:

      Draga mea, nu am incercat cu faina de alac, dar sigur vin cu rezultatul dupa ce le incerc cu acest tip de faina.

    • Elena spune:

      Am facut eu cu Spelt dar nu reteta Laurei (asta o incerc azi) si au iesit f bune. 400 gr White spelt, 350 gr iaurt, 1 lingurita praf de copt. Le framanti si le lasi 10 minute sa stea. Apoi le pui in cuptor intr-un vas de lut sau ceramic cu capac ptr 20 minute dupa care iei capacul si mai pui 20 min timer.

  6. Kat spune:

    Draga mea, iti recomand sa incerci bolo de caco. Sunt cu cartofi dulci. Mi-ar placea sa vad reteta pe site-ul tau. Te pup.

  7. Andreea Dinca spune:

    Buna Laura,
    Am facut si eu chiflele dar ingredientele s au legat f greu ,am impresia ca nu au crescut aproape mai deloc dar la gust sunt bune. Nu inteleg unde am gresit.

    • Laura Adamache spune:

      Draga Andreea, poate ca faina ta cerea mai mult iaurt. Daca le refaci, mai adauga 1 lingura de iaurt in plus, or sa iasa foarte bine.

    • Laura Adamache spune:

      Draga mea, as merge pe chifle. Poti incerca sa faci si paine, dar acest aluat merge mult mai bine sub forma de chifle.

  8. Adelina spune:

    Bună Laura! Ma tenteaza reteta ta, insa as vrea sa te întreb trebuie folosit neapărat iaurt sau se poate de exemplu si chefir. Eu stiam ca la aluaturile de genul trebuie aciditate/lactate mai acre, insa nu as vrea sa dau gres, poate reteta ta este diferita. Mulțumesc 😘

  9. Elena spune:

    Am facut eu cu Spelt dar nu reteta Laurei (asta o incerc azi) si au iesit f bune. 400 gr White spelt, 350 gr iaurt, 1 lingurita praf de copt. Le framanti si le lasi 10 minute sa stea. Apoi le pui in cuptor intr-un vas de lut sau ceramic cu capac ptr 20 minute dupa care iei capacul si mai pui 20 min timer.

  10. Denise Olteanu spune:

    Bună, Laura! Am făcut această rețetă de câteva ori și au ieșit perfecte de fiecare dată. În această seară le-am făcut din nou. Sunt o soluție foarte bună când nu mai ai pâine și nu vrei să te duci să iei. Sunt gustoase și aromate! O rețetă must-do! Mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor