Pizza cu porumb


Retete culinare Pizza – Pizza cu porumb

Pizza cu porumb Sun Food detaliu

In Italia intalnim destul de rar pizza cu porumb, dar cand o gasim in pizzerie, aceasta se numeste Pizza Mimosa. De ce acest nume? Pentru ca bobitele de porumb o fac sa semene foarte bine cu Torta Mimosa, un tort absolut delicios, umplut cu crema de vanilie si acoperit in intregime cu mici cubulete de pandispan. Tortul Mimosa se pregateste, de obicei, pe data de 8 martie, de Ziua femeii. Am mancat pizza cu porumb si in tara, dar nu m-a incantat deloc. Toppingul era mult prea incarcat, pe aceeasi pizza aveam porumb, ceapa, carnati, masline, ardei, ciuperci si inca alte cateva legume. Nu am inteles nimic din gustul ei, asa ca am lasat-o in farfurie. Pizza Mimosa este, aparent, saraca in ingrediente, dar extraordinar de gustoasa. Bobitele de porumb crocante Sun Food se combina de minune cu mozzarella si cubuletele de prosciutto cotto. Daca vreti sa o incercati, va recomand sa nu mai adaugati nimic in afara ingredientelor din reteta. Macar o singura data incercati-o in aceasta varianta si, daca vi se pare prea „saraca”, puteti sa o imbogatiti dupa gustul personal. Eu sunt convinsa ca o sa va placa asa cum e.

Ingrediente – Pizza cu porumb (4 pizza de 20 cm ø)

  • 500 g faina pentru pizza
  • 250 -260 ml apa calduta
  • 20 g drojdie proaspata/6 g drojdie uscata
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita rasa zahar
  • 2 lingurite pline sare
  • 200 g boabe de porumb Sun Food
  • 125 ml smantana densa pentru gatit
  • 150 g mozzarella din lapte de bivolita/vaca
  • 100 g prosciutto cotto/sunca de Praga
  • 1/2 lingurita ulei de masline + 1/2 lingurita pesmet (pentru tapetat tava)

Mod de preparare – Pizza cu porumb

  • Punem drojdia intr-un pahar, adaugam zaharul si amestecam pana cand se lichefiaza. Adaugam 2 linguri de apa calduta si 2 linguri rase de faina (din cantitatea toatala de faina) si amestecam bine. Acoperim paharul cu folie de plastic alimentara si il lasam intr-un loc caldut, ferit de curenti reci de aer, pentru cca 15 minute.
  • Punem faina intr-un vas, adaugam drojdia in centrul fainii, uleiul de masline si apa usor calduta (pa trebuie sa aiba o temperatura de cca 35°C). Framantam pana cand aluatul capata consistenta, apoi adaugam sarea.
  • Framantam pana cand obtinem un aluat elastic care nu se lipeste de mana (cca 15 minute).
  • Punem aluatul intr-un vas usor uns cu ulei, il acoperim cu folie de platic alimentara si il lasam sa dospeasca pana cand isi dubleaza volumul.

Pizza cu porumb Sun Food preparare aluat

  • Rasturnam aluatul pe planul de lucru usor pudrat cu faina si il impartim in patru bucati egale. Intindem fiecare bucata de aluat (intindem aluatul cu mana, nu cu facaletul) intr-o foaie rotunda, de cca 6-7 mm grosime.
  • Punem pizza in tava tapetata cu ulei de masline si pesmet. Ungem uniform suprafata pizzei cu smantana, apoi adaugam cubuletele de prosciutto cotto si boabele de porumb bine scurse.

Preparare pizza cu porumb Sun Food

  • Introducem pizza in cuptorul preincalzit la 200°C, pe treapta a doua de sus in jos, pentru cca 6-7 minute. Dupa 7 minute, deschidem usa cuptorului si, foarte rapid, adaugam mozzarella taiata cuburi, pe intreaga suprafata a pizzei.
  • Coacem pizza inca 5-6 minute, apoi o scoatem din cuptor si o servim. Este delicioasa!

Sectiune pizza cu porumb

Pofta buna!

Pizza cu porumb Sun Food

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Pizza cu porumb
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
4.51star1star1star1star1star Based on 40 Review(s)

19 comentarii la “Pizza cu porumb

  1. Nico spune:

    Este o pizza delicioasa.
    Ai dreptate in privinta toppingului pe care-l gasesti la pizza servita in restaurantele de la noi. In momentul cand au pus ceapa si cabanos intr-o pizza care are si porumb nu mai are gust deloc.
    Eu ca si topping folosesc sunca de pizza/praga, ciuperci, cascaval si boabe de porumb.

  2. Alex Stanciu spune:

    ce bine arata! initial am crezut ca e cu porumb de anul asta, ca tot am fiert cativa zilele trecute. Tocamai mi-am asigurat meniul de sambata! multam pentru reteta!

  3. Vale spune:

    Sigur o voi incerca! Arata delicious si imi place ca nu e incarcata cu muuuulte minuni. E prima oara cand vad o pizza fara sos de rosii pe blat 🙂 (in afara de pizza bianca) Felicitari pt tot ceea ce faci!

  4. Raluca B spune:

    La multi ani!multa sanatate,fericire si momente minunate petrecute alaturi de cei dragi! Succes in continuare pentru realizarea tuturor planurilor.pupici

  5. Andreea 28 spune:

    Laura, arata f bine, sunt convinsa ca e super buna; eu fac de multe ori pizza in casa, dar aluatul imi iasa destul de tare…sotul zice ca e ok, dar copii spun ca e prea crocanta…aluatul trebuie sa fie mai moale? sau sa pun mai mult ulei? nu stiu unde gresesc

    • Laura spune:

      Draga mea, nu iti pot da un raspuns exact, pentru ca nu stiu care este reteta pe care o faci tu. In general, aluatul trebuie sa aiba o consistenta elastica si sa fie usor de lucrat. Nu trebuie sa fie tare.

    • Laura spune:

      Dorotea, eu am folosu Gran Cucina si stiu ca se gaseste si in tara. Eu am vazut-o in Mega, Billa, Kaufland.
      Daca nu o gasesti, foloseste covalact sau napolact. Daca sunt prea lichide, pune smantana intr-o sita tapetata cu tifon si las-o la scurs cca 30-45 minute sau pana cand atinge consistenta celei din imagine.
      Te pup!

  6. Dorotea spune:

    Multumesc! acum am la dospit aluatul de la pizza margherita (pe care o gatesc a nu stiu cata oara) si curand am sa incerc si reteta aceasta!

  7. Ana spune:

    Deeeeeliciu!!!! Pe cat de sceptica eram cand m-am pus pe treaba, eu folosind foarte rar porumb in mancaruri, pe atat de multumita m-am declarat cand am terminat de savurat. Aluatul meu a iesit cumva mai pufos, adica mai gros, desi crocant, lucru nemaipomenit! Te lingi pe degete si nu te poti opri din mancat. Multumesc pentru ideea buna, buna de tot pentru cina!

  8. Elena spune:

    Este smantana fermentata sau din accea dulce de gatit? intreb deoarece in poza mi se pare foarte densa si nu stiu daca smantana dulce cea de gatit are o asemenea textura.
    Mersi frumos de raspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor