Labneh


Retete culinare Aperitive – Labneh

Labneh cu seminte

Astazi va propun o reteta atat de simpla si gustoasa incat ar fi pacat sa nu o incercati.  Este o crema de iaurt foarte populara in Liban. Practic, iaurtul se scurge foarte bine, circa 24 de ore, apoi se amesteca cu menta, usturoi si ulei de masline. In Grecia aceasta crema de iaurt poarta numele de iaurt grecesc, ingredientul principal al sosului tzatziki si al multor altor retete dulci si sarate. In Liban, labneh se conserva in ulei de masline, sub forma de mici sfere. Astazi va propun o varianta dietetica, cu iaurt degresat si un mix de seminte usor rumenite in tigaie. Puteti folosi un iaurt gras daca doriti.

Ingrediente – Labneh

  • 500 g iaurt degresat
  • ½ lingurita sare de Himalaya
  • ½ lingurita de iarba ciorii
  • 100 -150 g mix de seminte (floarea soarelui, dovleac, nuci, samburi de pin)

Mod de preparare – Labneh

  • Pentru inceput, prajim semintele intr-o tigaie antiaderenta neunsa, pe foc moderat, pentru 2-3 minute. Dupa ce semintele se racesc, le tocam cu cutitul in bucatele potrivite.
  • Tapetam o sita cu gauri mici cu o bucată de tifon usor umeda si o pozitionam deasupra unui vas adanc.
  • Punem iaurtul in sita si il lasam sa se scurgă 24 ore, in frigider.
  • Dupa perioada de repaus, iaurtul va capata o consistenta cremoasa. Amestecam crema de iaurt cu iarba ciorii tocata marunt si sarea.
  • Cu mainile usor umede, formam mici bilute de crema de iaurt si apoi le tavalim prin mixul de seminte.
  • Le asezam pe o farfurie si le punem in frigider. Le servim dupa circa 1-2 ore.
  • Pofta buna!
Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Labneh
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
4.51star1star1star1star1star Based on 17 Review(s)

5 comentarii la “Labneh

  1. PetitChef spune:

    A incercat si sotia reteta asta! Vreau sa spun ca le-am terminat pe toate fara sa stau prea mult pe ganduri :)) Foarte bune. Gustoase dar usoare in acelasi timp.

    • Laura spune:

      Dorotea, multumesc ca mi-ai atras atentia. Am corectat acum reteta. Iarba ciorii si sarea se adauga in crema de iaurt obtinuta, apoi se formeaza mici bilute si se tavalesc prin seminte. Te pup!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor