Biscuiti fragezi cu mac


Retete Culinare Aperitive – Biscuiti Fragezi cu Mac

Biscuiti fragezi cu mac

Biscuitii fragezi din imagine au batut recordul celor mai incercati biscuiti de pe blog. Acum cateva saptamani i-am facut pentru o masa organizata de mami. Dintre toate aperitivele, biscuitii cu mac au disparut primii. Una dintre prietenele mamei mele s-a indragostit atat de tare de ei, incat m-a rugat sa ii fac si ei o portie, un pic mai consistenta, de biscuiti fragezi cu mac. Bineinteles ca nu am refuzat si cu ocazia asta am mai facut o tava pentru noi si inca una pentru mami. Deci, in decurs de o saptamana, am facut biscuitii cu mac de 4 ori. Sunt foarte buni si tare frumosi pe mesele festive. Puteti sa ii ornati cu orice, eu am folosit pate de casa din ficat de pui si icre.

Ingrediente – Biscuiti fragezi cu mac (35 bucati)

  • 200 g faina
  • 100 g unt sarat
  • 2 galbenusuri
  • 75 g parmezan ras
  • 2 linguri rase seminte de mac
  • 1 varf cutit sare (optional)

Mod de preparare – Biscuiti fragezi cu mac

  • Cernem faina printr-o sita cu gauri dese, direct intr-un vas. Adaugam untul moale, la temperatura camerei, galbenusurile, parmezanul ras si semintele de mac.
  • Framanatam pana cand obtinem un aluat omogen. Daca aluatul este prea dens, adaugam 1-2 lingurite de apa foarte rece.
  • Invelim aluatul in folie de plastic alimentara si il punem in frigider pentru 30 de minute.
  • Dupa perioada de repaus, aluatul o sa aiba o consistenta destul de dura. Il punem pe planul de lucru, pudrat cu faina, si ii aplicam cateva lovituri cu facaletul, astfel incat sa se aplatizeze putin.
  • Intindem aluatul intr-o foaie de cca 7-8 mm grosime si il decupam cu ajutorul unei forme rotunde de cca 2 -2,5 cm Ø.
  • Punem biscuitii in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si ii coacem in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 15 minute sau pana cand se rumenesc discret pe margini. Suprafata trebuie sa fie si ea foarte foarte putin rumenita.

Biscuiti fragezi cu mac detaliu preparare

  • Ii lasam sa se raceasca complet, asezati pe un gratar.
  • Ii ornam cu icre, pate de ficat, salata de vinete, humus, pate de masline, mousse de ton, etc.

Biscuiti fragezi cu mac si parmezan

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Biscuiti fragezi cu mac
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
41star1star1star1stargray Based on 91 Review(s)

30 comentarii la “Biscuiti fragezi cu mac

  1. geta spune:

    draga Laura,

    arata foarte bine biscuitii si as dori sa ii incerc zilele astea. inainte sa ma apuc as avea o intrebare 🙂 . nu trebuie deloc praf de copt? si daca nu trebuie, atunci vor ramane la aceeasi dimensiune ca si atunci cand i-am taiat si i-am pus la copt? ma intereseaza asa orientativ ca sa stiu cam ce dimensiune au dupa coacere.
    multumesc!!

    • Laura spune:

      Draga mea, nu se foloseste deloc praf de copt. Cu toate acestea biscuitii aproape isi dubleaza inaltimea dupa coacere.
      Te pup cu drag si astept sa imi spui daca ti-au placut.

  2. Vale spune:

    Arata demential si tre’ sa fie deliciosi! O sa-i incerc foarte curand 🙂 Copilasii mei sunt lesinati dupa asa ceva. Felicitari pt toate retetele super mega bestiale! Am incercat cam 70% din retetele de pe site-ul tau si de fiecare data au iesit ca la carte 🙂

  3. Anca spune:

    Buna Laura
    Foarte bune retetele tale….am incercat Focacia, pizza si biscuitei pentru cei mici.
    As vrea sa incer si biscuitii cu mac – ai spus in reteta unt sarat – niciodata nu m am uitat sa vad daca scrie pe el sarat sau nesarat..de care sa iau.. Ce folosesti in general la tarte…ce fel de unt….am incercat covalact 80%…si tarta nu s a putut manca …avea un gust tare neplacut…..asa ca am adunat merele…si am facut aluatul cu margarina…asta folosesc si la biscuiti..in loc de unt

    • Laura spune:

      Draga mea, eu am folosit un unt sarat cumparat de la Lidl, dar daca nu ai la dispozitie, poti folosi un unt normal, cu 80% – 82% grasime.
      Eu nu folosesc margarina, nu sunt deloc obisnuita cu gustul ei, plus ca nu este deloc sanatoasa. In general, recomand untul Napolact si Covalact, ambele au un gust foarte bun din punctul meu de vedere.
      Pup cu drag!

  4. ramona asandei spune:

    Draga Laura, imi plac multe din retetele tale, cand verific e-mail-ul deschid prima oara mesajele de la tine sa vad ce ne mai propui nou. Te rog mult, poate ne mai oferi ceva retete dukan? Si mancare si deserturi. Te imbratisez!

  5. Jana spune:

    Laura, nici nu știi de când aștept o rețetă de biscuiți fără praf de copt.
    Zilele astea îi încerc și eu.
    Felicitări pentru blog – este o minunată combinație de rețete delicioase și fotografii apetisante!

    Cu drag,
    Jana

  6. elena spune:

    Draga laura am incercat multe din retetele tale toate supr bune, o sa incerc si biscuitii cu mac dar te rog din suflet sa mai postezi si ceva pentru diabetici mai ales deserturi.
    Sanatate si toate cele bune,
    Multumesc,

  7. violeta spune:

    Buna, Laura.Interesanta reteta,dar am o nelamurire,pot folosi cascaval in loc de parmezan?si te-a mai intrebat cineva ce fel de unt folosesti?care e cel su stima, Violeta

    • Laura spune:

      Draga mea, iti recomand un tip de cascaval mai uscat, daca nu poti folosi parmezan. Eu am cumparat un unt sarat de la lidl, dar se pot face si cu unt normal, fara sare. Te pup!

  8. violeta spune:

    Merci de raspuns.De la Lidl iau si eu unt,dar stiu doar 2 sortimente,cel cu 65 si cel 82% grasime.Margarina eu nu folosesc.Te-am intrebat daca pot folosi cascaval,deoarece vroiam sa-i fac azi si am in casa un cascaval mai moale.Pupicei,Violeta

  9. analia spune:

    Te rog, daca ai cumva vreo reteta de chec, dar sa nu fie inecacios, ti-as ramane recunoscatoare. Sotul meu adora checul, eu nu prea, dar daca este usor ‘umed’ mai mananc si eu. Multumesc anticipat.

  10. Mathe Ancuta Roxana spune:

    Ati putea sa postati si retete fara gluten?Am un baietel de 5 ani si avem nevoie si noi de diversitate in alimentatie.Multumesc.

  11. Hanelore spune:

    Buna Laura,

    Doresc sa pregatesc acesti biscuiti fragezi pentru masa de Craciun. Imi poti spune te rog daca ii pregatesc cu 2-3 zile inainte isi pastreaza fragezimea sau e important sa fie preparati cat mai aproape de eveniment?
    Ai un blog minunat! Felicitari si bafta in continuare!

    Te pup.

    • Laura spune:

      Draga mea, ideal ar fi sa ii pregatesti cat mai aproape de Craciun, dar ii poti face si cu 2 zile inainte. Ca sa-si mentina consistenta, trebuie sa ii pastrezi intr-un recipient metalic, inchis ermetic.
      Te pup!

  12. Pascu Anca spune:

    Draga Laura,
    Am incercat cateva retete de torturi dintre cele postate de tine, care au iesit extraordinare. Te urmaresc de ceva timp (nu mai stiu de cand 🙂 ), dar azi am incercat biscuitii fragezi cu mac. Sunt un vis. Duminica ii voi monta pentru aperitiv cu crema de branza si somon fume. Iti multumesc mult. Sarbatori fericite alaturi de cei dragi!

  13. Ema spune:

    Sub vraja fotografiilor tale, m-am încăpățânat și i-am făcut de patru ori. Gustoși, dar cu aspect de turte. Oare unde am greșit?

    • Laura Adamache spune:

      Draga Ema, daca nu au crescut suficient, inseamna ca ai intins aluatul prea subtire. Data viitoare, daca vrei sa-i mai faci, intinde foaia de aluat putin mai grosuta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor