Ce sa mananc?


Colaborari – Ce sa mananc?

Lamai

Mancarea este una dintre preocuparile noastre zilnice. Nu cred ca exista vreo persoana care nu s-a  intrebat la un moment dat „Oare ce sa mananc eu astazi?”. Multi dintre noi, dupa ce gasesc raspunsul la aceasta intrebare, prepara mancarea, o servesc  si apoi se ridica de la masa si isi continua activitatile cotidiene, ignorand faptul ca in spatele anumitor tipuri de alimente se ascund substante care pot provoca eroziunea acida a dintilor.

Eroziunea acida, cunoscuta si sub numele de uzura acida, are loc zilnic in timp ce mancam sau bem. Alimentele cu acizi se gasesc peste tot si multe fac parte dintr-o dieta  sanatoasa.  Acizii naturali din alimente, vin si sucuri de fructe pot slabi smaltul si pot conduce la eroziunea acida a dintelui.

Sucul de portocale, una dintre cele mai iubite bauturi naturale consumate atat la micul dejun cat si pe parcursul zilei, poate provoca uzura dintilor datorita acizilor prezenti in portocale. Cand intra in contact cu smaltul dintilor, suprafata acestuia este afectata. De aceea este indicat sa nu ne spalam pe dinti imediat dupa ce l-am baut. Astfel dintii au timp sa isi recapete continutul mineral.  Toate alimentele si bauturile cu un nivel al pH-ului sub 5,3 pot supune smaltul dintilor la riscul de eroziune acida. Cateva dintre aceste alimente sunt:  merele, sucul de mere, dulceata de fructe, grapefruit, ananas, portocale, capsuni, vinul de masa, mierea, strugurii albi.

capsune

Dovezile timpurii ale eroziunii acide nu sunt vizibile, dar pot fi identificate cu usurinta de medicul dentist. Cu toate acestea exista cateva indicii care ar trebui sa ne ingrijoreze.  Semnele rotunjite de pe suprafata dintilor, dintii mati, decolorati sau ingalbeniti si dintii subtiati, sunt unele dintre primele semne ale eroziunii acide.

Ca sa evitam vizitele deloc placute la dentist, Sensodyne®  a creat o pasta de dinti dedicata acestei probleme, Sensodyne® PROSMALŢ™  cu o formula speciala pentru refacerea duritatii smaltului slabit de acizi. Eu consum multe alimente si bauturi acide si din aceasta cauza am ales sa folosesc aceasta pasta de dinti. O surpriza placuta din partea celor de la Sensodyne ® este proaspatul lor site: Ce sa mananc. Gasiti acolo o multime de retete delicioase, printre care se afla si cateva dintre retetele mele. Daca sunteti in pana de idei sau pur si simplu doriti sa incercati o reteta deosebita, va invit sa le faceti o vizita!

Pofta buna si nu uitati sa va spalati pe dinti!

Print Friendly, PDF & Email
Summary
Ce sa mananc
Article Name
Ce sa mananc
Description
Noua pasta de dinti Sensodyne combate eroziunea acida a smaltului.
Author

Un comentariu la “Ce sa mananc?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor