Ossobuco de curcan in sos de mustar


Retete culinare Mancare – Ossobuco de curcan in sos de mustar

Ossobuco de curcan

Ossobuco este o mancare traditionala italiana, din zona Lombardiei, care are ca ingredient principal carnea de vita. Nu exista niciun restaurant in Milano unde sa nu putem servi un delicios Ossobuco alla milanese.

Este o reteta italiana delicioasa si deloc complicata, dar care necesita un timp de preparare un pic mai lung. Chiar daca reteta de astazi nu are nimic in comun cu cea originala, in afara modului in care este taiata carnea, rezultatul este absolut delicios. Vom folosi pulpa de curcan, taiata in felii potrivite, cu tot cu os. Pentru sos, am folosit doua dintre tipurile de mustar care nu-mi lipsesc niciodata din casa: Mustar Maille original si Mustar Maille a l’Ancienne. Iubesc mustarul atat de mult, incat de multe ori il mananc gol.

Si pentru ca imi place atat de mult, am incercat foarte multe tipuri de mustar de-a lungul timpului. Unele mai bune, altele mai putin bune, cert este ca mustarul Maille nu m-a dezamagit niciodata.

Mustar Maille

Ingrediente – Ossobuco de curcan in sos de mustar

  • 6 ossibuchi curcan (felii de pulpa cu tot cu os)
  • 1 lingura rasa mustar maille original
  • 2 linguri rase mustar maille a l’ancienne (cu boabe intregi)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 30 ml vin alb demisec
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei de usturoi
  • 150 ml apa/supa vegetala
  • 1/2 lingurita rasa amidon de porumb
  • sare
  • piper
  • patrunjel

Mod de preparare

  • Punem uleiul intr-o tigaie antiaderenta, pe foc mic, si cand este incins, adaugam feliile de pulpa. Le prajim pe ambele parti pana cand se rumenesc putin, apoi adaugam ceapa si usturoiul tocate marunt. Amestecam bine si le lasam pe foc mic, pana cand ceapa devine transparenta.
  • Adaugam vinul alb  si dupa ce alcoolul s-a evaporat total, adaugam circa 50 ml apa. Acoperim tigaia cu un capac si lasam carnea sa se patrunda foarte bine. Daca dupa ce apa s-a evaporat, carnea nu este perfect patrunsa, mai adaugam putina apa.
  • Intr-un vas separat, amestecam mustarul cu apa/supa vegetala.

Ossobuco curcan si sos mustar

  • Cand carnea este complet fiarta, adaugam amestecul de mustar si apa, putin patrunjel tocat marunt si amestecam.
  • Fierbem mancarea inca 4-5 minute, la foc moderat, apoi stingem focul.
  • Punem bucatile de carne pe o farfurie, le acoperim cu capac si strecuram sosul intr-o craticioara mica. Dizolvam amidonul in sos si il fierbem pe foc mic, 1-2 minute, pana se ingroasa putin. In cazul in care este prea dens mai puteti adauga putina apa calda sau supa vegetala.
  • Cu ajutorul unui blender pasam sosul pana devine cremos si fin.
  • Servim ossobuco de curcan cu sosul de mustar si, daca ne place, cu mamaliga calda alaturi. Eu am facut o mamaliga taragna, specifica zonei de nord a Italiei, care, pe langa faina de malai, contine si hrisca.

Ossobuco curcan

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Ossobuco de curcan in sos de mustar
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
41star1star1star1stargray Based on 20 Review(s)

13 comentarii la “Ossobuco de curcan in sos de mustar

  1. dana11 spune:

    Imi place prezentarea , imi place si reteta numai ca de multe ori folosesti ingrediente pe care nu le-am vazut nicaieri iar ca sa le inlocuiesc cu altceva cred ca as strica tot

    • Laura spune:

      Dana, ma bucur mult ca iti plac retetele. Spune-mi, te rog, la ce ingrediente te referi? Poate te pot ajuta cu un raspuns.
      Te pup!

  2. Hana spune:

    Ce bine arată! Am venit la tine să caut niște idei pentru o masă cu invitați și uite că am găsit chiar pe prima pagină 🙂 Multumesc 🙂

    • Laura spune:

      Ana, draga mea, se gaseste absolut peste tot. In orice magazin, supermarket, hypermarket. Marca cea mai buna este Dr. Oetker.
      Te pup!

    • Laura spune:

      Irina, ma bucur mult ca iti place. Pe langa ossobuco am avut o mamaliga taragna, specifica zonei de nord a Italiei, care, pe langa faina de malai, contine si hrisca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor