Campania respectului


Colaborari – Campania respectului

campania-respectului

In urma cu cativa ani, cand inca locuiam cu parintii mei, aveam o vecina care suporta aproape zilnic violenta sotului ei. Intrebata de ce accepta aceasta situatie, dadea invariabil acelasi raspuns: “Din cauza copiilor”. Mi se parea si inca mi se pare cea mai mare greseala sa iti folosesti copiii ca scuza pentru acest mod de viata extrem de periculos. Un copil nu se poate dezvolta normal intr-un mediu marcat de violenta si  are toate sansele sa se comporte la fel cand va atinge varsta maturitatii si isi va intemeia o familie. Violenta nu are scuze si nici tacerea in care traiesc femeile abuzate fizic si psihic. Pentru ca da, victimele violentei domestice o suporta tacit, crezand in sinea lor ca isi merita aceasta soarta. Ei bine, nu, nimeni nu merita sa fie abuzat! Cea mai sanatoasa atitudine care se poate lua in fata violentei este propria valorizare, recastigarea respectului de sine si iesirea definitiva din acest cerc vicios.

Datele despre violenta femeilor din Romania sunt absolut alarmante.  La fiecare 30 de secunde o femeie din Romania este victima violentei domestice. 61% dintre romani considera ca violenta in familie este o chestiune privata si numai 33% considera ca interventia politiei in aceste cazuri ar fi utila. Ingrijorator este faptul ca doar 40% dintre romani considera ca violenta domestica nu este justificata! Prin sustinerea acestei cauze, speram ca vom convinge si ceilalti 60% ca violenta nu este niciodata justificata! Absolut niciodata!

Avon sustine de 5 ani aceasta campanie si anul acesta a organizat prima editie a evenimentului anual CSR4WOMEN, primul din Romania dedicat exclusiv campaniilor sociale pentru femei. CSR4WOMEN inseamna recunoasterea nationala a campaniilor, proiectelor si personajelor care sunt alaturi de femei, prin sustinerea lor. Organizat sub forma unei conferinte cu gala de premiere, evenimentul  a promovat respectul de sine, frumusetea si sanatatea femeilor si drepturile acestora.

In aceasta campanie, ambasadori sunt Leonard Doroftei, Cornel Ilie, Andi Vasluianu, Razvan Fodor si Catalin Stefanescu. Gasim mai multe informatii pe pagina oficiala a campaniei si pe pagina facebook.

Voi ce parere aveti despre violenta domestica? Este justificata sau nu?

Print Friendly, PDF & Email

3 comentarii la “Campania respectului

  1. Adina spune:

    Buna ziua.Acum 2 zile am cunoscut o doamna care mi-a povestit de violenta cu care a fost tratata de fostul ei sot si la ce era supusa din partea celui care se presupunea ca o iubeste.Am ramas socata,dar mai socata am fost cand am intrebat-o de ce nu a divortat decat dupa 24 ani si dansa a raspuns ca din cauza copiilor.Sunt TOTAL impotriva sa-ti folosesti copii drep scut pt frica si neancrederea ta.Nu vorbesc in necunostiinta de cauza.In copilaria mea si tatal meu era violent,verbal e drept dar tremuram mereu cand venea acasa de la servici,si mama spunea mereu ca nu divorteaza din cauza copiilor,(dar sa stiti ca noi nu am trait bine ,copilaria a fost un cosmar si nu mai doresc sa fiu niciodata copil,e vorba aceea – ce imi doresc sa fiu din nou copil)iar acum ca am plecat de acasa gaseste mereu alte scuze.Eu personal am fost casatorita cu un om pt care scandalul era ca si hrana.Impreuna avem un copil.Cand m-am hotarat sa divortez copilul avea 2 ani,nu aveam unde ma duce,si nu aveam bani.Dar Dumnezeu a facut o minune.Am divortat ,m-am descurcat acum copilul este mare,m-am recasatorit cu o persoana minunata care imi iubeste copilul nespus,am mai facut inca un copil si totul este f bine,cum nu as fi visat niciodata.Nu zine nimeni ca este usor si NU vreau sa critic sau sa condamn persoanele aflate in aceasta situatie,pt ca le inteleg frica si neancrederea.Am fost si eu acolo,si nu este usor.
    Va doresc o viata linistita,pt ca o meritati si pt ca traim doar o data!Va pup si va imbratisez.
    CURAJ!

  2. Mihaela spune:

    Incostient, ele folosesc copiii ca motiv in a sta in relatii violente. Eu ma intreb ce se face pt ele, unde se pot duce, exite adaposturi pentru aceste femei?

  3. Betty spune:

    suna poate bizar, poate nu…dar exista si barbati abuzati in casnicii, care nu parasesc respectiva situatie datorita asa-zsei nesigurante, exista si batrani – parinti – abuzati. nu mai vorbim de copii…
    de ce apar in poza doar femei? si ele doar tinere, si frumoase…doar ca un pic triste.
    sorry…mi se pare iar…ca o campanie publicitara, in loc sa fie un semn de alarma 🙁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor