Tarta rustica cu salata si flori de dovlecel


Retete culinare – Tarta rustica cu salata si flori de dovlecel

Tarta sarata cu salata si flori de dovlecel detaliu felie

Astazi va invit sa incercati o reteta de tarta rustica cu salata si flori de dovlecel. Simpla, rapida, lejera, buna si calda si rece, merita sa fie incercata. In perioada asta, am bucataria invadata de dovlecei, flori de dovlecei si salata si oricat de mult le-as iubi eu pe toate trei, de cele mai multe ori, nu reusim sa le facem fata. Tocmai din aceasta cauza, incerc mereu sa le gatesc in diferite moduri. De data aceasta, legumele mele si-au gasit sfarsitul intr-o delicioasa si rapida tarta rustica.

Ingrediente – Tarta rustica cu salata si flori de dovlecel (26 cm)

Ingrediente aluat de tarta sarata

  • 250 g faina integrala
  • 130 ml apa
  • 60 g ulei de masline/floarea soarelui
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 1 lingurita cu sare

Ingrediente umplutura 

  • 150 g fulgi degresati de branza/ricotta/urda
  • 250 g salata verde
  • 30 g parmezan/cascaval
  • 2 oua medii
  • sare
  • piper
  • 1 catel usturoi
  • 2 ardei uscati mici iuti (optional)
  • 2 lingurite ulei de masline
  • 50 ml apa calduta
  • 5-6 flori de dovlecel
  • 6-7 mozzarella mici (ciliegine)

Mod de preparare aluat

  • Amestecam faina si praful de copt si le cernem intr-un vas de plastic. In centrul fainii adaugam apa usor calduta, amestecata cu uleiul si sarea.
  • Framantam pana cand obtinem un aluat compact. In cazul in care aluatul mai cere faina, mai adaugati 1-2 linguri, cate una pe rand.
  • Invelim aluatul in folie alimentara si il punem in frigider pana facem umplutura.

Mod de preparare umplutura

  • Spalam salata, o stergem bine si o tocam potrivit. 
  • Punem 2 lingurite cu ulei de masline, un catel de usturoi necuratat dar usor zdrobit, 2 ardei iuti uscati, intr-o tigaie teflonata, pe foc mic. Cand uleiul s-a incins, eliminam usturoiul si ardeii iuti si adaugam salata. O sotam pentru cca 1 minut, apoi adaugam apa.
  • Lasam salata pe foc mediu, pana cand se inmoaie si apa este complet evaporata.
  • Punem salata intr-o sita unde o lasam pana se raceste si se scurge bine.

Tarta sarata cu salata si flori de dovlecel preparare aluat si umplutura

  • Intr-un vas, adaugam fulgii de branza bine scursi, ouale, parmezanul ras si salata complet rece. Amestecam pana la omogenizarea completa.

Asamblare tarta 

  • Intindem aluatul intr-o foaie rotunda, groasa de cca 0,4 cm si o asezam intr-o forma rotunda teflonata/yena (peretii formei trebuie sa fie imbracati pe jumatate cu foaia de aluat).
  • Intepam foaia din loc in loc, o pudram cu 1 lingura rasa de tarate de ovaz sau pesmet si adaugam umplutura.

Tarta sarata cu salata si flori de dovlecel preparare

  • Asezam florile de dovlecel in centrul tartei, iar printre ele, mozzarella bine scursa si tamponata cu hartie absorbanta de bucatarie.
  • Inchidem tarta, aducand marginile aluatului peste umplutura.

Tarta sarata cu salata si flori de dovlecel preparare tarta

  • Stropim tarta cu putin ulei de masline si o coacem in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 30 minute.

Tarta sarata cu salata si flori de dovlecel detaliu tarta

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Tarta rustica cu salata si flori de dovlecel
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
51star1star1star1star1star Based on 8 Review(s)

7 comentarii la “Tarta rustica cu salata si flori de dovlecel

  1. Liliana spune:

    Minuni ies din mainile tale.
    Tarta arata senzational si sunt convinsa ca este delicioasa.
    Te rog sa nu uiti de propunerea mea referitor la cursuri de gatit pentru adolescenti.
    Sunt sigura ca ar fi un succes,in Romania nu exista.

    • Laura spune:

      Liliana, draga mea, ma bucur mult ca iti place!
      Sigur nu uit de cursuri. Problema este ca nu locuiesc in tara, dar asta nu inseamna ca renunt la idee.
      Te pupic!

    • Laura spune:

      Michela, se poate si cu faina 000. Daca o incerci asa, este posibil sa mai trebuiasca sa adaugi 2-3 linguri de faina.
      Te pup!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor