Panzanella, vinuri bune si multe produse Dukan!


Panzanella

Dragilor, astazi  va propun un articol mai bogat decat de obicei. Pe langa o delicioasa reteta de Panzanella, o salata de vara tipica toscana, o sa ne plimbam impreuna printr-un magazin online plin de bunataturi: Wine & Company.

Logo wine&company

Cei care iubesc vinurile de calitate, vor descoperi aici o colectie rafinata de vinuri (vinuri Franta, Italia, Romania, America, Spania etc), provenite de la podgoriile renumite prin traditie si standard, precum Toscana, Bordeaux sau Piemonte.

 Vin Rosso di Montalcino, San Angelo Pinot Grigio Toscana, Vin rose CHATEAU SAINTE ROSELINE

Si cei care urmeaza dieta Dukan  vor fi incantati de existenta acestui magazin. De ce? Pentru ca printre deliciile prezente aici, se afla si o multime de produse dukan: tarate dukan, tarate de ovaz organic (ideale pentru o gustare cu tarate dukan), batoane de tarate de ovaz cu diferite arome, biscuiti dukan, gustare cu caramel  etc.

Produse Dukan de la wine&company

Pe pagina lor veti mai gasi si sugestii de cadouri deosebite pentru cei dragi si, nu in ultimul rand, multe promotii!

dert

Si pentru ca v-am promis si o reteta, astazi va propun o salata de vara tipica toscana, Panzanella sau Panmolle, parfumata, racoroasa si foarte simplu de facut. In reteta originala se foloseste paine toscana (pane sciocco – paine fara sare), dar eu am folosit paine integrala, astfel incat sa poate fi consumata si de cei care se afla in faza de consolidare a dietei dukan.

Ingrediente – Panzanella

  • 4 rosii medii
  • 6-7 frunze de busuioc proaspete
  • 1 ceapa rosie medie
  • 1 castravete mediu
  • 4 linguri otet de mere/otet de vin
  • 250 ml apa rece
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 4 felii de paine uscata integrala
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  • Curatam ceapa, o spalam si o taiem julienne. Punem feliutele de ceapa intr-o farfurie adanca, le acoperim cu apa rece si cu 2 linguri de otet de mere. Lasam ceapa in apa si otet pentru 30 de minute.
  • Spalam rosiile, le taiem in doua pe lungime, eliminam samburii si apoi le taiem in cubulete potrivite.
  • Curatam castravetele, il spalam si stergem  foarte bine, apoi il taiem in feliute subtiri.
  • Punem o cana cu apa rece intr-un vas de plastic si adaugam cele 2 linguri de otet ramase. Eliminam coaja feliilor de paine si scufundam fiecare felie in amestecul de apa si otet pentru cca 40-50 secunde sau pana cand feliile sunt perfect imbibate cu apa, dar isi pastreaza inca forma.
  • Stoarcem cu grija painea si o rupem in bucatele potrivite. Punem bucatelele de paine intr-un vas, adaugam cubuletele de rosii, ceapa scursa bine, bine si feliile de castravete.
  • Condimentam salata cu sare, piper si 2-3 linguri de ulei de masline (atentie! In dieta dukan, putem consuma doar 1 lingurita de ulei de masline/persoana. In acest caz, reduceti cantitatea de ulei. Eu am folosit 2 linguri cu ulei de masline pentru ca 1 lingurita mi se pare prea putin).

Panzanella - Salata italiana de vara ingrediente

  • Amestecam salata cu grija, o acoperim cu folie de plastic alimentara si o lasam la frigider 30 minute. O servim cu pofta pentru ca este delicioasa!

Salata Panzanella

Celor care nu urmeaza dieta dukan, le recomand sa serveasca un pahar de vin rose Chateau Sainte Roseline – Perle de Roseline 2011 alaturi de aceasta salata.

 

Vin rose Perle de RoselineAcest vin dezvaluie arome de fructe de padure rosii si grapefruit. Atacul este direct si vivace, un amestec al aromelor de citrice cu prospetimea unui rosé specific regiunii Provence.

Este un vin bine echilibrat, putand fi servit ca aperitiv sau alaturi de salate sau carne la gratar.

Strugurii sunt presati usor de prese pneumatice pentru a se evita extractia taninurilor. Mustul este apoi clarifiat, pentru a se obtine un suc limpede, inaintea fermentatiei alcoolice. Temperaturile sunt monitorizate si mentinute la 18°C, pe durata procesul de fermentatie, ce durează cateva zile (10-14 zile).

Se folosesc soiuri traditionale de struguri pentru a obtine rafinamentul si tipicitatea vinurilor provençale. Se practică metodele traditionale de cultivare a viilor, respectand caracteristicile naturale ale terenului, insa tinand cont si de subtilitatile fiecarui soi de struguri. O parte din vin este vinificat pe proprietatile Chateau Sainte Roseline, iar cealalta parte provine de la partenerii Chateau Sainte Roseline, fiind permanent monitorizata de vinificatorii companiei.

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Panzanella
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

10 comentarii la “Panzanella, vinuri bune si multe produse Dukan!

  1. Angela B. spune:

    Arata delicios salata ta. In curand vreau sa incep si eu dieta asta atat de laudata si chiar aveam nevoie de un loc de unde sa pot cumpara produse dukan. Multumesc pentru articol.

  2. Catia spune:

    Panzanella e prima salata pe care am gustat-o in Italia si mi-a placut mult. O s-o refac zilele astea.
    Foarte interesant articolul. Multumesc si o zi buna!

  3. Sebastian spune:

    Pare extraordinar de racoroasa si foarte usor de facut salata ta… Stiu ce salata fac la gratarul din weekend! Bine ca nu tin dukan, desi nu vad legatura, dar as degusta si un pahar din vinul cu pricina. Culoarea din sticla imi face cu ochiul. Am intrat la ei pe site dar nu inteleg, au si magazin(e) in Bucuresti sau este doar vanzare online?
    Multumesc pentru idee, Laura!

    • Laura spune:

      Sebastian, ma bucur mult ca iti place salata!
      Este vorba despre un magazin online. Pe pagina lor gasesti cu siguranta mai multe informatii despre metoda de cumparare.

      O zi excelenta iti doresc!

  4. Mary spune:

    Buna, Laura. Am observat in reteta ta busuiocul. Imi place foarte mult aroma pe care o lasa in salate, deci sunt convinsa ca o sa-mi iasa o salata pe placul meu 🙂 Cum sunt destul de ocupata (ca sa nu zic comoda) ma bucur foarte mult ca am descoperit si un loc de unde pot sa comand produsele dukan, aveam bataie de cap cu procurarea lor si, de multe ori, am fost obligata sa improvizez/inlocuiesc.
    Multumesc pentru reteta!
    Pupici!
    P.S. Tu tai sau rupi frunzele de busuioc? Am inteles ca asta conteaza, ca afecteaza gustul sau aroma

    • Laura spune:

      Mary, draga mea, ma bucur tare mult ca iti place articolul.
      Cel mai bine este sa rupi busuiocul cu mana, in acest fel isi pastreaza aroma.
      Pup!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor