Omleta la cuptor cu flori de dovlecel


Retete culinare – Omleta la cuptor cu flori de dovlecel

Omleta la cuptor cu flori de dovlecel si cascaval-sectiune

Omleta la cuptor a devenit una dintre retetele de baza in zilele cand nu am prea mult timp de gatit. Si daca am putea manca oua in fiecare zi si nu ar fi atat de cald in aceasta perioada, cred ca as face-o zilnic. Fata de omleta prajita, reteta de omleta la cuptor este mult mai dietetica, mai pufoasa si, dupa parerea mea, mai gustoasa. O putem face in zeci de combinatii, de multe ori eu folosesc micile bucatele de cascaval si legumele ramase in frigider. De data aceasta am facut-o cu flori de dovlecel, rosii cherry si cascaval.

Ingrediente – Omleta la cuptor cu flori de dovlecel (forma 20×14 cm)

  • 6 oua
  • 10 flori de dovlecel
  • 4-5 rosii cherry
  • 50 g bucatele de cascaval
  • 25 g parmezan/cascaval ras
  • 2 linguri lapte
  • sare
  • piper
  • 4-5 fire de iarba ciorii/2 codite de ceapa verde
  • 2-3 frunze mici de menta (optional)
  • 1 crenguta mica de maghiran (optional)

Mod de preparare

  • Spalam florile de dovlecel, le rupem piciorusul (o data cu el se va desprinde si filamentul galben din interiorul florii de dovlecel). Le tamponam cu hartie absorbanta de bucatarie si le taiem pe lungime, in fasii late de cca 2 cm.
  • Tapetam forma cu hartie de copt trecuta printr-un jet de apa rece, ulterior stoarsa foarte bine. Asezam florile de dovlecel in forma, din loc in loc asezam rosiile intregi si bucatelele de cascaval. Condimentam cu putin piper proaspat rasnit si putina sare.

Omleta la cuptor cu flori de dovlecel si cascaval

  • Intr-un vas, amestecam ouale cu laptele, parmezanul ras, iarba ciorii, menta si maghiranul, tocate potrivit. Amestecam pana cand toate ingredientele se omogenizeaza, nu mai mult. 
  • Turnam amestecul de oua in forma.

Omleta la cuptor cu flori de dovlecel

  • Coacem omleta in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 20-25 de minute sau pana cand capata o culoare aurie uniforma.

Omleta la cuptor preparare

  • O servim calda sau rece. Este delicioasa!
Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Omleta la cuptor cu flori de dovlecel
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

6 comentarii la “Omleta la cuptor cu flori de dovlecel

  1. Liliana spune:

    Arata spectaculos.De unde cumperi florile de dovlecel sau le ai in gradina?
    Un domn in piata mi-a explicat ca este un soi special de dovlecei de la care se pot consuma florile. Este adevarat?

    • Laura spune:

      Draga mea, stiu ca toate florile de dovlecei sunt comestibile. Eu le am in gradina, dar am vazut in Bucuresti in Cora, anul trecut, si la Real.
      Pup cu drag!

  2. Ruxandra @Gourmandelle spune:

    Minunata reteta! Chiar nu stiam cum altfel sa folosesc florile de dovlecei. Eu le umpleam cu un amestec de branza si verdeturi si le dadeam prin ou si faina, apoi le prajeam. Varianta ta e mai sanatoasa 😀

  3. www.retetedupaingrediente.ro/reteta/omleta-cu-dovlecei-la-cuptor/ spune:

    Chiar asa de unde flori de dovlecei ? eu am facut o omleta dar mai simpla. A ta este superba cred ca si gustoasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor