Chec dukan cu mere


Retete culinare dieta dukan – Chec dukan cu mere

Chec dukan cu mere detaliu

Deliciosul chec dukan cu mere se poate consuma in consolidare, etapa a treia a dietei dukan. Daca primele doua faze ale dietei nu ne-au lasat sa ne bucuram de gustul delicioaselor fructe, in consolidare putem consuma aproape orice fruct, intr-o cantitate bine definita. Putem gusta 1 ceasca/zi de fructe de padure. Merele, perele, piersicile si celelalte fructe care au o dimensiune asemanatoare cu cea a fructelor mentionate mai sus, se pot consuma intr-o cantitate de 1 fruct/zi. Cand vorbim despre pepenii rosii si galbeni sau ananas, vorbim despre 1 felie/zi. Caisele si prunele au o dimeniune medie, deci avem voie cate 2 fructe/zi. Nu avem voie sa consumam cirese, banane si struguri.

Reteta de chec dukan de astazi este, bineinteles, extrem de simpla si rapida, ca de altfel toate retetele dukan pe care vi le-am propus pana acum. Textura checului este usor umeda, lucru care il transforma intr-un deliciu greu de refuzat chiar si de catre cei care nu urmeaza dieta dukan.

Ingrediente – Chec Dukan cu mere (forma dreptunghiulara de 20X9 cm)

  • 2 mere
  • 2 oua medii
  • 2 linguri indulcitor solid (xylitol/stevia)
  • 80 g amidon de porumb
  • 90 g faina integrala
  • 60 g tarate de ovaz
  • 115 ml lapte degresat
  • 2 linguri iaurt degresat
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingura rasa gluten de grau (optional)
  • 1-2 lingurite scortisoara

Mod de preparare 

  • Intr-un vas de plastic, punem ouale, indulcitorul, amidonul de porumb, glutenul si taratele macinate fin. Amestecam faina integrala cu praful de copt si o cernem direct in vasul de plastic.
  • Adaugam laptele degresat, iaurtul si scortisoara si amestecam pana obtinem o compozitie omogena.
  • La sfarsit, adaugam 1 mar curatat si taiat in cubulete potrivite si amestecam bine.

Chec dukan cu mere - preparare aluat

  • Tapetam forma de chec cu hartie de copt trecuta printr-un jet de apa rece si apoi stoarsa foarte bine.
  • Punem aluatul in forma, iar pe deasupra lui adaugam marul ramas, curatat si taiat in feliute subtiri.
  • Coacem checul in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 30-35 de minute.

Chec dukan cu mere - preparare

  • Il servim dupa ce s-a racit complet.

Chec dukan cu mere - felie

  • Pofta buna!

 

Alegeti mere nu foarte zemoase. Pentru ca nu mai aveam decat un mar in casa, in checul din imagine am folosit o para pe care am adaugat-o in aluat si un mar pentru suprafata checului.

Glutenul nu este necesar, dar ofera o consistenta mai pufoasa checului.

Faceti neaparat proba cu scobitoarea inainte de-a scoate checul din cuptor. Daca aceasta iese umeda, lasati-l inca 5 minute la copt. Daca se bronzeaza prea repede si nu este copt inca, acoperiti forma de chec cu folie de aluminiu si lasati checul astfel acoperit pana la sfarsitul coacerii.

 

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Chec dukan cu mere
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
3.51star1star1star1stargray Based on 26 Review(s)

20 comentarii la “Chec dukan cu mere

  1. Raluca B spune:

    Imi place mult cum arata, cred ca e delicios! Am o intrebare : ce indulcitor folositi din cele doua (xylitol sau stevie)?Am citit ca unul din ele, dar din pacate nu mai retin care, da un gust usor amarui.Multumesc anticipat, va pup.

    • Laura spune:

      Raluca, draga mea, eu folosesc xylitol si, uneori, DieteTic, un indulcitor lichid fara aspartam, foarte bun.
      Stevia lasa un usor gust amarui. Personal, nu ma deranjeaza, dar prefer xylitolul.
      Pup cu drag!

  2. PAUN LIVIU spune:

    UNDE GASIM SA CUMPARAM LAPTE PRAF DEGRESAT 0 SI CACAO CU CONTINUT FOARTE SCAZUT DE GRASIMI?????? SI ALTELE CARE MAI SANT PRIN RETETELE DUKAN .AA SI APROPO AVEM VOIE IN DIETA MERE?

    • Laura spune:

      Liviu, lapte praf degresata se gaseste in magazinele online. Cacao degresata exista in aproape orice supermarket. Eu am vazut in mega image, cora si kaufland.
      Mierea este interzisa in dieta dukan. Cat despre restul ingredientelor dukan, le poti gasi in diferite magazine online.

  3. Valentina Mihaescu spune:

    Ce bine arata checul . Uitandu-ma la ingrediente pot spune ca este si foarte bun pentru sanatate. O reteta care merita incercata.

  4. panamihaela spune:

    am facut si eu astazi și in fara de mere am adaugat si cateva mure si a iesit delicioasa!
    Felicitari Laura 🙂

  5. Adina spune:

    Buna, Laura! Te felicit si iti multumesc pentru toate aceste retete minunate! Este prima data cand las un comentariu, chiar daca intru pe blogul tau inca de cand am inceput dieta Dukan si incerc cam toate retele tale (in special deserturile). Abia asteptam sa incep consolidarea, ca sa pot testa si acest chec minunat.
    Eu am avut acasa doar faina graham si faina neagra de grau. Despre faina neagra am citit ca nu este acelasi lucru cu cea integrala, asa ca am folosit faina graham la aceasta reteta. Stii cumva care e diferenta intre cea graham si cea integrala? Dupa ce am cernut-o, a ramas destul de mult din ea in sita, asa ca nu stiu daca in final, a ajuns o cantitate suficient de mare in compozitia checului. Ma asteptam sa fie un esec; cu toate acestea, imi place rezultatul final. Am mancat aproape jumatate din el, cat inca era fierbinte 🙂
    Ca si unitate de masura – lingura pe care o folosesti tu, nu este o lingura din aceea de supa, nu? Am observat, comparand gramajele trecute in paranteza la checul cu cacao si vanilie, ca e mai degraba de dimensiunea unui polonic micut, decat a unei linguri normale. Asa e?

  6. Tatiana spune:

    Buna Laura, ai folosit vreodată in Rețetele de prăjituri faina fără gluten?
    Tare mi-as dori sa îmi iasă perfect rețetele de dulciuri cu astfel de faina. Sunt la început de drum ca sa zic așa in folosirea făinii fără gluten, deoarece tocmai am aflat ca băiețelul meu de 2 ani are intoleranta la gluten și lactoza.
    După 2 încercări ratate de chec in care am respectat niște rețete intr-u tocmai, am reușit a treia oară adaugănd după ochi faina respectiva.
    Te pup și îți doresc sărbători frumoase ca tocmai ce se apropie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor