Fursecuri Sarate de Cartofi


Retete culinare aperitive – Fursecuri sarate de cartofi

Fursecuri sarate de cartofi detaliu
Fursecuri sarate de cartofi, aperitiv pentru sarabatori

Ador aceasta reteta de fursecuri sarate de cartofi! Sunt un aperitiv delicios si simplu, ideal pentru mesele festive.

Inainte de Craciun am facut o portie micuta de fursecuri sarate de cartofi, de proba, si am tot amanat postarea retetei pentru ca speram sa apuc sa le refac de Craciun, bineinteles cu poze mai reusite si un aspect un pic mai dragalas.

Din pacate, Craciunul nostru a fost foarte aglomerat si planurile mele au cam fost date peste cap. Nu puteam totusi sa nu postez aceasta reteta simpla de fursecuri, pentru ca este deosebit de gustoasa si foarte potrivita pentru Revelion.

Ingrediente – Fursecuri sarate de cartofi (cca 20 bucati)

  • 350 g cartofi fierti 
  • 10 g unt
  • 1 ou mediu
  • 30 g parmezan
  • sare
  • piper
  • cascaval
  • sunca/mortadella/salam/muschi afumat
  • crema de branza (mascarpone/philadelphia)

Mod de preparare – Fursecuri sarate de cartofi

  • Fierbem 2-3 cartofi mari necuratati (cca 400 g), intr-o cratita cu apa in care adaugam 2 lingurite de sare.
  • Dupa ce sunt patrunsi complet, ii scoatem pe un fund de lemn si ii lasam sa se raceasca cca 20 minute.
  • Ii curatam de coaja si cat sunt inca calduti, ii dam prin razatoarea cu gauri mici. Adaugam oul, untul, parmezanul, sare si piper dupa gust si ii amestecam pana cand obtinem un piure  fin si omogen.
  • Umplem un sac à poche cu piureul obtinut si formam in tava de cuptor, tapetata cu hartie de copt, fursecuri micute cu un diametru de 2-3 cm.
  • Le coacem in cuptorul preincalzit la 200°C, pentru 10-15 minute, sau pana cand se rumenesc uniform.

Fursecuri sarate de cartofi mod de preparare

  • Le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca in tava, dupa care le scoatem si le asezam pe o farfurie.
  • Cu o forma rotunda, taiem cerculete de cascaval si sunca. Cerculetele si fursecurile de cartofi trebuie sa aiba acelasi diametru.
  • Ungem fiecare fursec cu putin mascarpone sau philadelphia, adaugam cerculetele de cascaval si sunca (unse intre ele cu putin mascarpone sau philadelphia) si inchidem cu un alt fursec, uns si el discret cu crema de branza.
  • Punem fursecurile in hartiute mici pentru bomboane si le servim.

Fursecuri sarate de cartofi detaliu platou

Note pentru reteta de Fursecuri sarate de cartofi

  • Asa cum va spuneam, fursecurile din imagini au fost de proba. Daca vreti sa le incercati, nu le faceti inalte, ci un pic mai plate decat ale mele.
  • Folositi felii egale, ca grosime, de cascaval si sunca. Eu nu am avut decat niste felii subtiri de sunca si o bucata de cascaval care nu mai putea fi taiata.
  • Le puteti umple cu ce doriti dumneavoastra si, daca vreti, le puteti face inainte cu 2-3 zile inainte. In acest caz, dupa ce s-au racit, le puneti in frigider, intr-un recipient de plastic, inchis ermetic. Inainte de a le servi, le incalziti putin, daca doriti, si apoi le umpleti.

Spor la pregatiri!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Fursecuri Sarate de Cartofi
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
31star1star1stargraygray Based on 8 Review(s)

29 comentarii la “Fursecuri Sarate de Cartofi

  1. Simo spune:

    Buna Laura..Arata grozav aceste fursecuri..oare ar merge, in loc de cuptor, sa ii prajesc in ulei? Un an nou plin de realizari!!!

  2. Anita spune:

    Ce bine arata si cat de simple sunt ! Te felicit pentru ideile inepuizabile !!!
    Multumesc, pentru ca le impartasesti tuturor !
    Sa fii sanatoasa si fericita, alaturi de cei dragi ! La multi ani, Laura !!!

  3. Germinia spune:

    Buna Laura, daca nu am parmezan pot pune orice alta branza care sa lege?
    Un an nou frumos si plin de impliniri!
    Multumesc

  4. maria elena spune:

    Sunt tare aratoase aceste fursecuri sarate, iti apreciez mereu talentul culinar dar, la fel de mult si cel de fotograf.
    Un An Nou fericit cu multa sanatate si retete incantatoare.

  5. Sanda spune:

    Buna Laura,
    Fursecurile tale dau impresia ca sunt crocante. Asa este? Caci eu le-am incercat si dupa ce se racesc nu raman crocante, foarte gustoase, dar nu crocante… Asa trebuie sa fie?
    Multumesc!

    • Laura spune:

      Sanda, draga mea, nu sunt crocante. Dupa ce sunt scoase din cuptor,au o crusta usor crocanta, dar dupa ce se racesc, se inmoaie.
      Pup cu drag!

  6. cosmina spune:

    am facut reteta exact cum ai spus tu,dar dupa ce am scos fursecurile din cuptor erau goale pe dinauntru si moi.si s-au mai si plostit.de ce oare?

    • Laura spune:

      Draga mea, este posibil sa se fi intamplat asta din cauza temeperaturii la care le-ai copt. Ce cuptor ai? Electric sau pe gaz?

  7. TATIANA GRAMADA spune:

    Foarte interesant si cred ca si delicios ca aperitiv…in mod sigur le voi face si nunmai pentru revelion.Sunt convinsa ca vor deveni un „obicei culinar’ al casei.
    Multumim de sugestie Laura si asteptam si altele la fel de bune.
    Sa ai un An Nou fericit!

  8. ANCUTA spune:

    Ai cumva si o sectiune taiata prin aceste minuni? Doar as vrea sa stiu daca am inteles bine umplerea lor. Multam mult si un an plin de bogatii!

    • Laura Adamache spune:

      Ancuta, draga mea, fursecurile nu se taie. Pur si simplu pui feliuta de cascaval si sunca intre doua fursecuri unse, gen sandvis.
      Cu drag! Sarbatori fericite iti doresc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor