Tort Tiramisù Dukan


Tortul tiramisù dukan este un tort delicios si foarte lejer – Retete Dukan

Felie tort tiramisu dukan

O felie de tort tiramisù dukan va va satisface cu siguranta pofta de dulce in cazul in care urmati aceasta dieta. Si chiar daca nu tineti nici o dieta dar vreti sa va bucurati, fara remuscari, de gustul unui desert delicios si lejer, puteti incerca aceasta reteta dietetica de tiramisù. Pentru blatul de tort am folosit, cu mici modificari, reteta checului dukan, iar umplutura are la baza o crema dietetica de vanilie combinata cu quark. Va puteti delecta cu acest tiramisù dukan incepand cu faza a doua a dietei, croaziera.

In urma sondajului de ieri de pe facebook, tiramisù-ul dukan a iesit pe primul loc, fiind urmat de musacaua dukan si snack-ul picant , alte doua retete  pe care le voi posta saptamana viitoare. 

Ingrediente – Tort tiramisù dukan

  • 6 linguri lapte praf degresat
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 3 linguri gluten de grau
  • 1 lingura iaurt 0,1% grasime
  • 1 plic praf de copt
  • 3 linguri lapte 0,1% grasime
  • 1 lingura plina cafea solubila
  • 2 linguri indulcitor lichid/solid
  • 4 oua
  • aroma de unt
  • esenta de rom

Ingrediente – Crema de vanilie Dukan

  • 3 galbenusuri
  • 425 ml lapte
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 2 linguri indulcitor lichid
  • 1 pastaie vanilie
  • 450 g quark degresat
  • aroma unt
  • 3 foi gelatina (6 gr)

Ingrediente – Sirop tort tiramisù

  • cca 150 ml cafea decofeinizata lichida
  • 2 linguri indulcitor
  • esenta rom
  • esenta vanilie

Mod de preparare – Blat tiramisù dukan

  • Intr-un vas de plastic, amestecam amidonul, glutenul, praful de copt si laptele praf.
  • Dizolvam cafeaua solubila in laptele amestecat cu iaurt si indulcitor si o adaugam in vasul in care se afla ingredientele solide. Adaugam si cele 4 galbenusuri, aroma de unt si esenta de rom. Va recomand sa folositi un mixer ca sa evitati formarea cocoloaselor.
  • Separat, mixam cele 4 albusuri si apoi le incorporam cu grija, amestecand de jos in sus, in aluat.

Tort tiramisù dukan

  • Tapetam o forma de chec de cca 20×9 cm cu hartie de copt, trecuta printr-un jet de apa si apoi stoarsa foarte bine, si adaugam aluatul.
  • Coacem blatul in cuptorul preincalzit la 170°C, pentru 30-35 de minute. Dupa primele 15 minute de coacere, acoperim forma cu folie de aluminiu iar inainte de a scoate blatul din cuptor, faceti neaparat proba cu scobitoarea (daca iese curata, este copt, daca iese umeda, il mai lasam cca 5 minute in cuptor).

Tort tiramisù dukan

  • Desprindem cu grija hartia de copt si lasam checul sa se raceasca pe un gratar.
  • Dupa ce s-a racit, il taiem in 3-4 foi.
Tort tiramisù dukan
  • Preparam cafeaua si dupa ce stingem focul, adaugam esenta de rom, vanilia si indulcitorul. Lasam cafeaua sa se raceasca cat timp ne ocupam de crema.

Mod de preparare crema

  • Amestecam galbenusurile cu amidonul, semintele unei pastai de vanilie, aroma de unt si cca 25 ml lapte.
  • Peste acest mix, adaugam treptat restul laptelui, indulcitorul si amestecam foarte bine.
  • Punem crema pe foc mic si amestecam incontinuu pana cand se ingroasa.
  • Stingem focul, o acoperim cu o folie de plastic, asezata direct pe suprafata cremei, si o lasam sa se raceasca.
  • Punem la inmuiat foile de gelatina in apa rece.
  • Mixam crema rece de vanilie cu quark-ul.
Tort tiramisù dukan
  • Topim gelatina bine stoarsa la bain marie si o lasam sa se raceasca putin. In gelatina usor calduta, adaugam 2-3 linguri din crema, amestecam bine si apoi o ametsecam cu toata crema.

Asamblare tiramisù dukan

  • Tapetam forma de chec cu folie de aluminiu si asezam in ea o foaie de blat.
  • O insiropam bine si adaugam un strat de crema. Adaugam o alta foaie, o insiropam bine si un alt strat de crema. Acoperim cu ultima foaie insiropata si un strat de crema.

Tort tiramisù dukan preparare

  • Punem tortul in frigider pentru 3-4 ore. Cel mai bine il lasam pana a doua zi, cand blatul va fi perfect insiropat.
  • Il scoatem cu grija din folia de alumniu, il asezam pe un platou si il servim.
  • Felia gigant din imagine a fost a lui Cris.:)

Tort tiramisù dukan sectiune

Pofta buna!

Nota

  • Tortul dukan contine doua alimente tolerate: amidon de porumb (se poate consuma 1 lingura/zi) si laptele praf degresat (se pot consuma 3 linguri/zi).
  • Tortul se poate consuma in 4 zile de catre o singura persoana.

 

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Tort Tiramisù Dukan
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
41star1star1star1stargray Based on 48 Review(s)

57 comentarii la “Tort Tiramisù Dukan

    • Laura spune:

      Pansy, draga mea, sa stii ca si eu am fost speriata la inceput dar in timp te obisnuiesti asa de bine, incat uiti ca esti la dieta.
      Pup cu drag! ma bucur ca-ti place tortuletul!
      Sa ai un weekend minunat!

  1. Angi spune:

    Chiar daca este dietetica arata foarte bine si sunt convinsa ca este (aproape :P) la fel de buna ca si cea originala 🙂
    Mai ai mult pana termini aceasta dieta Dukan?
    Weekend frumos, te pup!

    • Laura spune:

      Angi, draga mea, ma bucur tare mult ca iti place.
      Dieta dureaza destul de mult in general pentru ca are mai multe etape si e mai bine asa. Nu am incredere in dietele scurte si cu rezultate teribil de rapide.
      Pup cu drag!

    • Laura spune:

      Poliana, scumpa, si mie mi-a placut tare mult aspectul. Chiar aveam emotii pentru ca nu stiam cum va arata sectiunea.
      Puuup cu drag!

  2. Andreea spune:

    Scumpa mea, nu imi vine sa cred ca un tort dietetic poate sa arate asa de bine 🙂 E grea dieta? Ce rezultate are? Vreau sa stiu si eu pentru mami 🙂

    Te pup!

    • Laura spune:

      Iubita, Cris m-a intrebat de vreo 3 ori daca e dukan.:)))
      Dieta e teribil de usoara. Atat de usoara, incat uiti de ea. Devine un stil de viata usor si placut de urmat.
      Da rezultate excelente! Daca mami a ta vrea sa o tina, sa isi faca un set de analize inainte si sa ceara si parerea unui nutristionist. E cel mai bine asa.
      Pupicei dulci!!

  3. Marin Ionela Livia spune:

    Buna Laura ! Am toata simpatia pentru tine si te felicit pentru toata daruirea ta in bucatarie ! Site-ul tau este minunat, reusesti sa imbini perfect frumosul (fotografia) cu practicul (sau deliciosul) ! As crede ca ai o intrega echipa de specialisti in spatele tau…:-)) ITI DORESC SUCCECS IN TOT CEEA CE FACI !

  4. Ligia spune:

    Buna Laura! As vrea sa incerc si eu aceasta reteta dar am o intrebare legata de quark.Am cautat pe internet si am vazut ca este un fel de branza.Dar ce branza ,mai exact?Si daca nu gasesc quark cu ce as putea sa-l/s-o inlocuiesc?

    P.S.Am incercat cateva dn retetele tale si au iesit delicioase.Multumesc ca le impartasesti cu noi!

  5. vrg spune:

    L-am testat. Am fost intr-o vizata si prietena mea foarte draguta stia ca sunt la cura si mi l-a facut. Foarte bun. Parca crema trebuia un pic mai dulce, pt gustul meu 🙂 O sa-l fac cat de curand si eu. Multumim Laura si asteptam si alte .. dulciuri Dukan!

    • Laura spune:

      Ma bucur mult ca ti-a placut!
      Sigur, cantitatea de indulcitor se poate ajusta in functie de preferintele fiecaruia.
      Pup cu drag si sa-ti fie de bine!

  6. adi spune:

    intrebare la aceasta reteta vad gluten de grau unde se gaseste, daca este permis in croaziera si daca poate fi omis din retetasau inlocuit care este proprietatea lui in aceasta reteta ..felicitari arata super…am mai avzut un ingredient aroma de unt aceasi intrebare…multumesc anticipat pt raspuns…si apropo am gasit amidon de porumb la kilogram cred ca aceeasi proprietate ca la gustin numa ca pretul si cantitatea 1kg=7 lei

    • Laura spune:

      Adi, glutenul de grau se gaseste in orice magazin naturist. Daca nu au pe stoc, intreaba daca nu-ti pot aduce.
      Glutenul de grau este admis in croaziera. Nu este nimic altceva decat instant seitan. Ai mare grija sa nu fi alergica la gluten si glutenul pe care-l cumperi sa fie pur, adica sa nu fie combinat cu faina.
      Nu se poate inlocui pentru ca el da consistenta tipurilor de faina slabe. Daca nu-l folosim, amidonul nu are destula forta pentru a sustine un aluat.

    • adi spune:

      multumesc pt informatii intr-adevar am intrebat la magazinul naturist de unde cumpar tarata de ovaz si doamna a fost draguta si mi-a comandat pt ca se apropie ziua mea am sa fac o portie de proba si sper sa surpind pin gust si calitate fara ca cei ce vor consuma sa stie ca mananca un tiramitsu dietetic …rulada a trecut testul cu brio…croasantele nu mi-au iesit asa aspectoase ca in imagine dar delicioase…
      Felicitari pt retetele delicioase.

    • Adina spune:

      Eu cred ca s-ar putea inlocui daca iti place cu tarate cu conditia sa le macini foarte fin. Tine cont totusi ca taratele absorb mult lichid si blatul va iesi mai uscat.

  7. Adina spune:

    Am facut tortul si a iesit minunat! L-am modificat putin (am folosit cacao in loc de ness in blat si l-am insiropat cu apa – fara cafea) dar a iesit nemaipomenit! Deosebit de usor si placut, lejer si totusi foarte foarte gustos, n-ai spune ca e fara frisca ci cu iaurt degresat! O reteta care chiar merita incercata (chiar si de cei care nu sunt la dieta)! Felicitari draga mea pentru ideile minunate!

  8. Claudia spune:

    Buna Laura,ma bucur tare mult ca ne impartasesti retetele si numai uitandu-ma la poze pot spune ca sunt delicioase .Sunt fan al prajiturei TIRAMISU si tare mult as dori sa incerc reteta ta,as avea totusi o intrebare :ce tip de indulcitor folosesti ?poate fi mierea un inlocuitor ?Multumesc si tot respectul pentru ceea ce faci.

  9. MADA spune:

    Buna Laura, pot spune ca esti un inger de om, ce iti poate iesi din maini e demn de un masterchef adevarat. Am si eu o intrebare..de cateva zile am inceput sa tin si eu regimul dukan si am incercat sa fac ceva dulce, insa am folosit indulcitor stevia si nu mi-a placut deloc acest indulcitor are un gust foarte ciudat. O fi din cauza ca eu nu sunt obisnuita cu indulcitor ( pt ca pana acum nu am consumat) sau asta are un gust ciudat. Si vroiam sa te intreb tu ce indulcitor folosesti la prajiturile dukan . :*

    • Laura spune:

      Daniela, din pacate nu stiu sa iti spun cu exactitate. La Lidl, Kaufland, Mega Image, gasesti aroma de unt si vanilie si seamana mult cu ce am folosit eu pt acest tort.

  10. Corina spune:

    Buna Laura!
    In primul rand vreau sa te felicit pentru retele postate, am incercat o mare parte din ele si sunt delicioase. Am incercat si acest tort l-am facut de 2 ori dar am o intrebare: mie blatul imi iese ceva mai intruncheat, adica zici ca e guma de mestecat. Cand am incercat sa il tai pur si simplu cutitul a impins miezul. Eu l-am asamblat asa insa as dori sa stiu unde gresesc:(. Si mai am o intrebare pentru tine legata de dieta. Eu saptamana asta am intrat in etapa de consolidare. Nu am inteles insa partea cu fructele. Am voie un sigur fruct pe zi ? Adica daca azi mananc un mar mai am voie si o ceasca de capsuni ? Te rog da-mi un raspuns pentru ca m-am chinuit foarte tare cu dieta, am dat jos 12 kg si chiar nu as vrea sa o dau in bara la sfarsit. (am slabit de la 65 kg la 53 kg). Iti multumim ca existi 🙂

    • Laura spune:

      Corina, draga mea, daca mananci 1 fruct de genul mar, para, portocala, piersica, nu mai poti manca o ceasca de capsuni sau mure, fragi, etc.
      Doar o singura portie de fructe pe zi avem voie.
      Cat despre blat, este posibil sa iasa atat de elastic di cauza tipului de gluten folosit.
      Ce gluten folosesti?
      Pup si bafta in continuare cu dieta!

  11. Corina spune:

    Iti multumesc tare mult pentru raspuns. In privinta glutenului pot sa iti spun doar ca este gluten de grau. Marca nu cred ca este cunoscuta in Romania (eu stau in US de ceva vreme). O sa gatesc din nou acest tort folosind alt tp de gluten. Oricum si asa fraged a fost demential :). Felicitari din nou.

    • Laura spune:

      Nelicica, cel mai sigur il gasesti online, insa nu stiu exact unde. Da un search cu „lapte praf degrasat” si sigur gasesti.
      Din pacate, nu-l poti inlocui cu lapte lichid.

    • Laura spune:

      Draga mea, sigur ca da! Am mai postat si retete de dulciuri „normale” in ultima perioada si o sa mai postez in curand.
      Te pupic!

  12. Carmen spune:

    Buna Laura!
    Eu nu tin dieta, dar sunt o mare fana a prajiturii tiramisu si imi doresc sa incerc si varianta ta pentru ca are mai putine calorii si as putea sa o mananc fara prea multe mustrari de constiinta 🙂 Poti sa imi spui te rog, in caz k nu gasesc aroma de unt, as putea folosi un pic de unt cu 65% grasime? Cam ce cantitate ar fi necesara pentru blat si pentru crema? Merge folosit ca atare sau topit pe foc?

  13. Georgiana spune:

    o doamne..blatul s-a facut dublu in primele 8-10 minute la cuptor..daca stiam puneam in 2 tavi. creste senzational..sa vad acum daca imi ajunge crema pt atata blat

  14. Criss spune:

    Am facut si eu tortul acesta saptamana trecuta. Mi-a placut, desi nu a fost chiar ca un tiramisu adevarat. 🙂 Vad ca place atat de mult si altora incat ti-au copiat pozele, le-au si decupat sa nu se vada semnatura :D. http.dieteketodukan.blogspot.ro/

  15. Marinela spune:

    Buna Laura.Tortul Arata arata minunat!!!trebuie SA-l fac!!!!te rog mult spune-mi ce indulcitor ar fi indicat?la cafea folosesc xylitol dar in prajituri n-am folosit inca.curand merg in vizita in Germania,imi poti recomnda un indulcitor ca sa-l procur de acolo?cu mult drag,Marinela.Multumesc mult!!!!

    • Laura Adamache spune:

      Draga Marinela, xylitolul se poate folosi si la prajituri.
      Cand am fost in Germania am cumparat Xucker, un indulcitor pe baza de xylitol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor