Chiftelute de peste la cuptor


Chiftelutele de peste la cuptor – reteta simpla si delicioasa

Chiftele de peste la cuptor
Chiftelute de peste coapte, reteta simpla si dietetica

Chiftelutele de peste la cuptor imi plac mult mai mult decat chiftelele prajite si asta pentru ca au o consistenta aparte, mult mai lejera, si un gust delicios. Cand eram mica, ai mei faceau tot posibilul sa ma convinga sa mananc peste si din cand in cand chiar reuseau.

Nu ma atragea nici gustul, nici mirosul si nici aspectul pestelui si nu pricepeam cum de ai mei mancau cu atat pofta ciorba de peste, de exemplu, in care mereu se afla capul cu tot cu ochisorii lor mici care, mi se parea mie, ca ma fixeaza.

Ei bine, acum pestele nu imi lipseste din frigider si il mananc de cel putin 3 ori pe saptamana. Imi place gatit in orice fel, iar una dintre modurile in care-l gatesc destul de des, este sub forma de chiftelute la cuptor. De data aceasta am folosit merluciu si cateva batoane de surimi, dar puteti folosi orice fel de peste si puteti renunta la surimi daca nu va place.

Ingrediente – Chiftelute de peste la cuptor

  • 500 g merluciu
  • 6 bastonase de surimi (175 g)
  • 2 oua
  • 1 lingura ricotta/iaurt grecesc/philadelphia/crema de branza
  • 1 catel mare de usturoi
  • sare
  • piper
  • ardei iute uscat (optional)
  • patrunjel
  • 1 frunza dafin
  • 1 frunza salvie (optional)
  • 5-6 boabe de piper
  • 1 lingurita sare grunjoasa
  • 2 lingurite cu ulei de masline

Cum preparam chiftelele de peste la cuptor

  • Curatam pestele, il spalam bine si il punem intr-o oala, impreuna cu dafinul, salvia, boabele de piper si sarea grunjoasa. Il acoperim cu apa si il fierbem cca 10-15 minute.
  • Cand apa este fierbinte, adaugam si batoanele congelate de surimi pe care le tinem in apa doar pentru 1-2 minute. Surimi nu trebuie fiert pentru ca devine pastos. Se tine in apa fierbinte doar ca sa se dezghete rapid.
Chiftelute de peste la cuptor
  • Scoatem surimi si il lasam sa se scurga intr-o sita iar dupa 10-15 minute, depinde de marimea pestilor folositi, scoatem si pestele. Ii curatam oasele si pielita si il lasam sa se raceasca.
  • Punem pestele si surimi complet reci in robot, adaugam ouale, 1 lingura de ricotta, un catel de usturoi dat prin razatoare, sare, piper, patrunjel si putin ardei iute. Le mixam pentru maxim 1 minut, la viteza minima, astfel incat ingredientele sa se omogenizeze dar pestele sa isi pastreze partial textura.

Chiftelute de peste la cuptor

  • Formam chiftelute cam cat o nuca si le asezam in tava de cuptor, tapetata cu hartie de copt.
  • Le stropim cu foarte putin ulei de masline, cate 2-3 picaturi pe fiecare chifteluta.
Chiftelute de peste la cuptor
  • Coacem chiftelutele de peste in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 20 de minute sau pana cand se rumenesc frumos si uniform.
  • Le servim cu pofta pentru ca sunt delicioase!

Chiftelute de peste la cuptor

Pofta buna si weekend minunat sa aveti!

Print Friendly, PDF & Email

58 comentarii la “Chiftelute de peste la cuptor

    • Laura spune:

      Marcela, draga mea, multumesc ca mi-ai spus. Le-am incarcat eu pe vechiul server si din cauza asta nu se vedeau.
      Acum este totul in ordine!
      Pup cu drag!

    • Laura spune:

      Cristina, draga mea, le-am incarcat eu unde nu trebuia. Imi cer scuze pentru neatentie. Acum am rezolvat problema.
      Pup cu drag!

  1. Alina spune:

    Buna Laura arata delicios si nu pare greu de facut , nu stiu ce e surimi poate ma lamuresti .Eu mor dupa chiftelute de peste ,pa pa pupici si o zi buna ;o)

    • Laura spune:

      Alina, draga mea, surimi este o pasta obtinuta din peste. Se gasesc in comert sub forma de batoane portocalii, congelate.
      Te pupic si ma bucur ca iti place reteta!

    • Laura spune:

      Elena, draga mea, surimi nu trebuie fierti. Se pun in apa pentru maxim 1-2 minute, ca sa se dezghete rapid.
      Te pup!

  2. Nicoleta spune:

    Buna Laura ,arata nemaipomenit chiftelele astea ! Am sa le execut cu siguranta mai ales ca sunt la cuptor si nu prajite,astfel le pot da si baietelului meu sa pape.
    Spor la bucatarit si imi place blogul tau nespus pt ca postezi retete cat mai sanatoase .

  3. Lady Shoes spune:

    Arata foarte bine. Noua ne place foarte mult pestele. Chiftelute din peste nu am mai mancat de prin 2005 cand mergeam la Gura Portitei. Mi-ai facut pofta. I-am, i-am Laura =P~

  4. catkitchen spune:

    Ador chiftelutele de peste !!! Eu de cand am descoperit ca pot face orice fel de chifteluta la cuptor , nu le mai gatesc altfel !!!! 😉 O saptamana frumoasa iti doresc !!!

    • Laura spune:

      Magda, scumpa, si mie imi plac tare mult!! Eu recunosc ca inca iubesc chiftelutele prajite in ulei, dar cele la cuptor sunt de o mie de ori mai sanatoase. Nu cred ca am mai mancat chiftele prajite cam de un an. Desi imi plac mult, le faceam foarte rar inainte, maxim de 3 ori pe an.
      Pup dulce dulce si o saptamana minunata sa ai si tu!

  5. The Wandering Oltean spune:

    Arata foarte bine dar trebuie sa ghicesc ce gust au pentru ca chiftelute de peste nu am incercat pana acum 🙂

  6. Andy spune:

    Minunate, multumim pt inca o reteta simpla, sanatoasa si mai mult ca sigur, gustoasa. In plus, este si Dukan 🙂 Intrebare: se poate face cu orice fel de peste? ma gindesc la cod sau chiar salmon. Stiu, pare risipa sa folosesti somon la chiftele, dar am mult in congelator si nu vreau sa-l tin congelat prea mult timp.

    • Laura spune:

      Andy, draga mea, abia astept sa-mi spui cum au iesit cu somon. Si eu o sa le fac in curand cu somon si sunt convinsa ca vor fi foarte gustoasa.
      Pup cu drag si spor!

  7. Andy spune:

    Sorry Laura, citind mai cu atentie ce ai scris mai sus, am vazut ca specifici deja ca se poate folosi orice fel de peste :-).

  8. olimpia spune:

    Buna Laura !vroiam doar sa iti spun ca imi plac mult retetele tale ….si in acelasi timp ,eu personal te consider o adevarata artista , nu doar prin felul in care gatesti , ci si prin felul in care iti prezinti retele ! multumesc!

    • Laura spune:

      Dina, draga mea, daca nu gasesti surimi (desi eu l-am vazut prin lidl) il poti inlocui cu aceeasi cantitate de peste.
      Te pup!

  9. elena spune:

    buna..imi place mult reteta..vroiam sa te intreb daca ouale le pun crude sau trebuiesc fierte….si le pot pisa si cu blenderul daca nu am robot?multumesc!!!

    • Laura spune:

      Elena, draga mea, ouale se pun crude. Daca nu ai robot, poti folosi blenderul daca le doresti foarte foarte fine, daca nu, framanata aluatul cu mana.
      Pup!

  10. Dorothea spune:

    Laura, m-am indragostit de site-ul tau! Nu sunt o bucatareasa fenomenala, insa asta este deja a treia reteta pe care am furat-o de la tine si am preparat-o cu bine!

    • Laura spune:

      Doro, draga mea, ma bucur mult ca-ti plac retetele mele!
      Pupicei cu mult mult drag si te astept sa mai incerci si alte retete.

  11. GEORGIANA spune:

    tocmai ce am terminat de facut chiftelutele ! sunt ft ft ft bune! imi plac enorm! am gustat 1..2..3 🙂 poate mai multe 🙂 si am fugit sa va multumesc doamna Laura pt retetele minunate! va felicit si va doresc succes in continuare !

  12. Noemi spune:

    Buna, eu deseori consult site-ul tau cand e sa gatesc ceva nou, gustos si care vreau sa arate bine 🙂
    Mi-a placut reteta asta, am incercat-o ieri si vreau sa iti spun ca are un grad redus de dificulatate, cel mai mult a durat asteptarea pana la racirea pestelui 🙂 ; restului feteleor le zic ca se gasesc surimi in Auchan (in sectorul peste congelat – la bucata), iar in restul supermarketurilor in sectoarele cu peste si fructe de mare congelate; o mica remarca: cred ca data viitoare am sa pun o picatura de ulei de masline pe care sa pun chitelutele pentru ca de data asta s-au lipit un pic pe foaia de copt; in rest, iti urez mult succes si sper sa ne mai oferi idei interesante de gatit! O zi buna tutror!

    • Laura spune:

      Draga mea, ma bucur tare mult ca ti-au placut si iti multumesc ca ne-ai spus unde se gasesc surimi.
      Te pup cu drag!

  13. diana spune:

    hei…minunata reteta. De fapt, minunane retete, minunat site…alaptez, nu pot urma un dukan ca la carte dar…cu cat e o reteta mai dietetica, mai sanatoasa si mai gustoasa, cu atat mai mult voi fi fanul ei. Multumesc pt retete si te pup

  14. Kmi spune:

    Am facut si ei chiftelutele tale si sunt minunate, e drept ca am adaugat mai multa ricotta si am pus oua de prepelita si nu am reusit sa le fac asa mici ca ale tale. Am facut piure de telina la ele merge excelent.
    Felicitari inca o data pentru reteta si blog!

    • Laura spune:

      Alina, draga mea, nu le-am incercat cu ton, dar sigur ies bune. Tonul trebuie scurs fff bine si iti recomand sa il folosesti pe cel in suc propriu.
      Te pup!

  15. Aura spune:

    Draga Laura ,

    Esti foarte bravo!!! . Imi plac mult recetele tale . Am fost placut surprinsa sa gasesc recete pentru dieta Ducan , pe care urmez si eu actualmente . Si cred ca ar fi foarte util , daca ai mentiona , in descrierea sau in etichete , etapele la care poate fi consumata mancarea din receta.

    Iti urezi multa sanatate, fericire si bafta !!!

  16. Monica Bratu spune:

    Ma incanta postarea,arata demential ! Se pot manca la croaziera PL ? ….Doresc sa le probez si la facut si la degustat!

  17. violeta spune:

    imi place foarte mult reteta insa as putea sa folosesc altfel de peste si surimi as putea sa-l inlocuiesc sau sa nu-l mai pun?…si ar merge sa le omogenizez la mixer de mana

    • Laura spune:

      Draga mea, poti folosi orice tip de peste doresti. Daca doresti poti inlocui surimi cu aceeasi cantitate de peste fiert. Te pup!

  18. Dragomir Patricia spune:

    Sunt delicioase !! Chiar azi le-am facut ; cred ca niste chiftelute mai sanatoase ca astea n-am mai mancat ! Felicitari ! Imi plac foarte mult retetele dumneavoastra !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor