Ciorba de pui cu tarhon


Ciorba de pui cu tarhon – o reteta pur si simplu delicioasa, extrem de parfumata

Ciorba de pui cu tarhon

Ciorba de pui cu tarhon nu am mai mancat de o vesnicie si asta din cauza ca tarhonul se gaseste foarte dificil in Italia, iar cel uscat, la pliculet, nu are absolut nici o aroma. Anul acesta, cand am fost in Romania, am gasit tarhon proaspat intr-o piata din Harghita si, bineinteles, am cumparat o punga mare mare de tarhon, transformat ulterior in tarhon in otet. Imi place enorm parfumul si gustul lui, asa ca am facut o delicioasa ciorba de pui cu tarhon.

Daca sunteti amatori de ciorbe va recomand si ciorba radauteana, ciorba de perisoare si ciorba de burta, sunt retete clasice, traditionale, usor de facut.

Ingrediente – Ciorba de pui cu tarhon

  • 500-600 g pui (pulpe/piept)
  • 1-2 linguri ulei
  • 1 ceapa
  • 1 morcov mediu
  • tarhon in otet
  • 2 galbenusuri
  • 3-4 linguri smantana/iaurt
  • 2-3 linguri de otet din borcanul de tarhon
  • sare
  • 2-3 l apa calda

Mod de preparare

  • Taiem puiul in bucati, le spalam si le stergem cu hartie absorbanta de bucatarie.
  • Tocam ceapa marunt si morcovul in mici cubulete.
  • Punem in oala in care vom face ciorba, 1-2 linguri de ulei. Adaugam bucatile de pui si le calim cca 3-4 minute. Cand puiul si-a schimbat culoarea, adaugam ceapa tocata si patratelele de morcov. Amestecam bine si le mai lasam pe foc inca 2-3 minute.
  • Adaugam apa calda peste pui si legume, acoperim oala cu capac si lasam ciorba sa fiarba pana cand puiul este complet patruns.
  • Scoatem bucatile de pui din ciorba, curatam carnea de pe oase si o taiem in bucatele potrivite pe care le adaugam din nou in ciorba.
  • Stingem focul si lasam ciorba sa se linisteasca putin.
  • Intr-un vas separat, amestecam 2 galbenusuri cu 4 linguri de smantana sau iaurt. Turnam peste acest amestec 1-2 polonice de supa. Amestecam bine si il varsam in oala cu ciorba.
  • La sfarsit, adaugam tarhonul (dupa gust) si 2-3 linguri de otet din borcanul cu tarhon.
  • Acoperim oala cu capac si o lasam acoperita cca 15-20 minute.
  • Servim ciorba cu pofta pentru ca este delicioasa!

 

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email

23 comentarii la “Ciorba de pui cu tarhon

  1. Laura Nechita spune:

    Oh, ce nebunie aromata! Nici nu ai idee cat de mult imi place ce gasesc aici de fiecare data; iar azi, cu atat mai mult sunt cucerita 😉 seara placuta !

  2. Angi spune:

    Hmmm, la noi nu exista zi fara supica sau ciorbita…Asa ca acum voi servi de la tine, deoarece sunt sigura ca este ffff buna! 🙂
    O saptamana minunata, te pup!

    • Laura spune:

      Angi, scumpa, si eu am inceput sa gatesc ciorbite mult mai des decat inainte. Uitasem cat sunt de bune si sanatoase!
      Pup cu mare drag si serveste-te cu incredere!!

    • Laura spune:

      Licuta, scumpa, e buna foc!! De fapt, nu stiu daca exista vreun fel de mancare gatit cu tarhon care sa nu-mi placa.
      Pup dulce!!

  3. Monica spune:

    Buna Laura,

    Sunt la a 3-a sau a 4-a reteta pe care o fac „sub indrumarea ta” si imi place foarte foarte mult, atat mie cat si logodnicului meu care acum a descoperit aroma minunata a tarhonului. Iti multumesc si ma bucur mult ca exista blogul tau pe care il urmaresc cu consecventa pentru a invata si a ma inspira in bucatarie!

    O zi frumoasa,
    Monica

    • Laura spune:

      Draga Monica, sa va fie de bine!! ma bucur mult ca ti-au placut retetele incercate pana acum.
      Pup si o zi excelenta iti doresc!

  4. catkitchen spune:

    La noi nu exista saptamana fara o ciorbita !!!Ce superb e bolul !!! <3
    O saptamana frumoasa iti doresc din suflet !!

    • Laura spune:

      Magda, iubita, si noi am inceput sa mancam muuult mai des ciorbita.
      Bolul l-am „arestat” in vara de la ai mei.:))
      Pup dulce!

  5. Ina spune:

    Draga Laura..La receta asta putem folosi otet cu tarahon care este deja in comert?Am gasit azi si ma intrebam daca il putem folosi..Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor