Amintiri de vara


Amintiri de vara din Romania

Bine v-am regasit! Dupa un drum foarte greu si lung, ieri ne-am intors in Italia. Si daca anul trecut am revenit cu o multime de amintiri minunate, concediul de anul acesta ne-a oferit extrem de multe momente pe care ni le vom aminti intotdeauna cu cea mai mare dragoste.

In Bucuresti nu prea am avut timp de relaxare pentru ca am alergat toata ziua, dar am fost fericita sa gasesc apartamentul pus la punct, aproape in totalitate. Am gatit pentru prima data o supica buna buna in propria bucatarie si, tot pentru prima data, am avut unde sa ne asezam frumusel hainele,

Dupa o saptamana de Bucuresti, simteam o nevoie acuta de putina liniste si relaxare, asa ca ne-am facut bagajele, ne-am luat la revedere de la casuta noastra si am pornit spre Harghita.

Vremea a tinut cu noi si ne-a bucurat cu mult soare si caldura. Dupa ce ne-am revazut parintii si am mancat un gratar bogat si delicios, am plecat intr-o lunga plimbare spre Izvorul Olt. Natura, minunata ca intotdeauna,

Atata liniste si frumusete nu am intalnit decat acasa,

Am salutat casutele adorabile intalnite pe drum,

si apoi ne-am continuat drumetia prin superba padure harghiteana,

Padurea reprezinta pentru mine locul ideal pentru relaxare. Marea, statiunile aglomerate, orasele mari, nu ma emotioneaza in aceeasi masura in care o face padurea.

Si pentru ca nu exista nici o vara fara o vizita la Lacul Rosu si anul acesta am fost sa-l vedem. Prima oprire am facut-o exact la intrarea in statiune, de unde am cumparat kürtős kalács.

Gustul extraordinar de delicios ne-a facut sa ne intoarcem inca de 2 ori la Lacul Rosu, la un interval de nici 3 zile.

Terasele au fost pline anul acesta de turisti, lucru care m-a bucurat foarte mult,

iar lacul era colorat de barcute,

Nu am ratat nici Cheile Bicazului,

de unde m-am intors, ca in fiecare an, cu o multime de suveniruri.

Cele 2 saptamani de liniste s-au scurs extrem de rapid si, cu multa durere, ne-am luat la revedere de la parinti si tara. Pana la anul, ne vom hrani sufletul cu amintirile minunate ale acestei veri.

Va pupic cu drag si va astept, in zilele urmatoare, cu noi retete!

Print Friendly, PDF & Email

51 comentarii la “Amintiri de vara

  1. NicoBo spune:

    Ce vacanta frumoasa ati avut! Pozele sunt superbe! Ne mai alina si noua dorul de casa. Bine ai revenit in Italia! Eu abia saptamana asta reusesc sa fug acasa! Asteptam cu nerabdare retete noi! Te pup

  2. Dana spune:

    Superb…ce pot sa mai zic?M-ai emotionat si m-am bucurat pentru tine.Locuri minunate, pe care astept sa le vad/revad, alaturi de fetita mea…recunosc ca am lacrimat…de dor!Te imbratisez si iti doresc o toamna frumoasa si calda!

  3. adriana spune:

    Buna Laura,ma bucur ca ai avut parte de liniste si fericire in acest concediu.Imi plac enorm de mult pozele facute de tine si astept cu nerabdare sa ne incanti cu minunatele tale retete.Pupici multi

  4. Poliana spune:

    Laura, mi-ai incantat privirea cu aceste poze superbe! Ma bucur mult ca ai avut parte de o vacanta reusita, relaxanta si nu in ultimul rand…acasa! Zambetul tau din ultima poza spune totul. Pupici draga mea!

  5. Koman Maria spune:

    Foarte frumos totul, intr-adevar nicaieri nu e mai frumos decat „acasa”. Totusi iti recomand cand mai vii in concediu sa vizitezi si Maramuresul! Te pup cu drag si abia astept noi retete!

    • Laura spune:

      Maria, draga mea, ador Maramuresul!! Nu am mai fost acolo de cativa ani buni, din cauza lipsei de timp, dar, cu siguranta, il voi vizita in urmatorul concediu.
      Pup cu drag!

  6. Nemes spune:

    Pozele sunt foarte frumoase.
    Cand mai vii in tara, daca ai timp ai putea merge la manastirea Prislop. E in judetul Hunedoara. Acolo se afla mormantul parintelui Arsenie Boca.
    Pentru mine e un loc de suflet. Un loc perfect, intr-o lume imperfecta.
    Te astept cu noi retete de prajituri si torturi.
    Te pup

    • Laura spune:

      Andra, draga mea, multe persoane mi-au vorbit de Prislop. Sa stii ca data viitoare merg cu siguranta acolo.
      Pupicei dulci!!

  7. Simona spune:

    Bine ai revenit! Pozele sunt superbe!! De curand am ajuns si eu la Lacul Rosu, si la fel ca si tine m-am oprit direct la kurtos kolak 🙂

    • Laura spune:

      Simona, scumpa, cred ca toata lumea se opreste la kurtos.:))
      Sunt prea buni ca sa treci indiferent pe langa ei.
      Pup dulce!

  8. Flo spune:

    urmaresc de ceva vreme blog-ul tau si e foarte interesant.
    foarte dragutze pozele din vacanta…daca poti sa-mi spui ce aparat foto ai folosit, pt. ca vreau sa-mi achizitionez si eu unul…

    pup!

  9. Timea spune:

    Superbe poze, super concediu, super locuri. Si super kurtos-ul facut pe jar…am mancat si eu de curand la Sovata :). Iar tu esti frumoasa si plina de veselie :). Pup

    • Laura spune:

      Timea, scumpa, tare ma bucur ca-ti plac pozutele!
      Mi-e atat de dor de Romania si, nu il ultimul rand, de un kurtos facut pe jar. Este atat de bun!!
      Pup dulce!!

  10. Liliana Varban spune:

    Bine ai revenit printre noi! Arati minunat! Super poze ai facut! Avem o tara asa de frumoasa..!!!
    Abia te astept iar cu retete simple si gustoase ca i-am obisnuit pe ai mei cu retetele de la tine!
    Pup cu drag!

  11. Geta spune:

    Laura, bine te-ai reintors in tara noastra adoptiva. Cu numele tau de familie (dupa casatorie cred) imi aduci mereu aminte de satul meu natal.Am avut colegi si multe persoane din sat se cheama Adamache. Ma bucur pentru voi si pentru finalizarea lucrarilor la apartamentul din Bucuresti.O intrebare daca-mi este permisa. Cand mergeti in tara si daca prima destinatie este Bucurestiul pe unde mergeti de obicei, ma refer in principal la tarile prin care treceti si inclusiv in Romania pe unde intrati si mai apoi ce drum preferati pt a ajunge in Bucuresti. Multa sanatate si numai bine, Geta

    • Laura spune:

      Geta, draga mea, bine te-am regasit! Intr-adevar, numele Adamache este cel al sotului meu. I-am citit comentariul tau si este tare curios despre ce sat este vorba. Bineinteles, numai daca doresti sa faci public numele lui.
      Cand plecam in tara, trecem prin Austria-Ungaria-Romania, dar exista si o alta varianta, pe care am incercat-o anul acesta, prin Slovenia-Ungaria-Romania. A doua varianta este mai scurta cu cca 150 Km si chiar mi-a placut tare mult. In Slovenia exista autostrada si este o tara foarte frumoasa.
      In Romania intram prin vama Nadlac si de acolo mergem spre Arad-Deva-Sibiu-Ramnicu Valcea-Pitesti-Bucuresti.
      Pup cu drag!

  12. Geta spune:

    Buna Laura, sunt Geta si-ti multumesc pentru traseu. Da, pe acela prin Slovenia l-am facut si noi, mai scurt bun si foarte frumos. Am inca dubii de cel prin slovenia si mai apoi prin Serbia pe la Drobeta si mai scurt dar nu stiu in ceea ce priveste vama la sarbi. Satul meu se numeste Garvan din jud.Tulcea. Numai bine va doresc.

    • Laura spune:

      Geta, draga mea, din pacate nu am trecut niciodata pe la sarbi. Iti doresc drum bun si linistit!!
      Pup cu mult drag si o sa-i spun sotului meu cum se numeste satul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor