Chifle dukan


Chifle Dukan – Retete culinare dukan

Chifle dukan detaliu sectiune

Bune, putin spus! Pot spune ca o data cu aceste chifle dukan, am redescoperit gustul painii adevarate. Nu ma asteptam in niciun caz sa fie atat de delicioase si acum imi pare foarte rau ca nu mi-am comandat mai mult gluten de grau, ingredientul principal al acestei retete dietetice de chifle. Se pot consuma in dieta dukan, incepand cu faza de croaziera.

Se fac simplu, se coc rapid si se termina si mai rapid.

Ingrediente pentru 5 chifle Dukan

  • 125 g gluten de grau
  • 35 g amidon de porumb
  • cca 90-100 ml apa
  • sare (optional)
  • 1/2 plic de praf de copt

Mod de preparare Chifle Dukan

  • Punem glutenul, amestecat cu praful de copt si amidonul, intr-un vas, iar in centrul lui adaugam treptat apa rece. Mie mi-au intrat cam 96 ml apa.
  • Framantam pana la omogenizarea ingredientelor. Vom obtine un aluat elastic si cu personalitate. Spun asta, pentru ca exact ca in cazul painii dukan, aluatul nu poate fi modelat asa cum ne-am dori.
  • Rupem bucatele de circa 25-30 gr si incercam sa le dam o forma cat mai asemanatoare formei chiflelor traditionale.
  • Le asezam in tava de cuptor, cu o distanta de 5-6 cm intre ele si le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 30-35 minute.
  • Consistenta finala este aproape identica cu cea a chiflelor cu ulei.

Chifle Dukan detaliuPofta buna!

Reteta dukan (croaziera) – contine un aliment tolerat, amidonul, care se poate consuma intr-o cantitate de 20 gr/zi.
Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Chifle Dukan
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
4.51star1star1star1star1star Based on 32 Review(s)

78 comentarii la “Chifle dukan

  1. Poliana spune:

    Reteta ta e minunata, ca toate retetele pe care le faci, le pozezi si le postezi pentru noi. Felicitarile pe care vreau eu sa ti le adresez acum sunt pentru toata munca ce o faci, nu doar pentru aceasta ultima postare. Esti minunata Laura draga, mereu o sursa de inspiratie pentru mine…iar pentru ca azi este o zi speciala, iti urez din suflet ‘La multi ani’, sa fii fericita si iubita, si sa ai parte de tot binele din lume! te pup cu drag!

  2. Cristina spune:

    Stiu ca azi, 4 august este ziua ta, motiv pentru care iti spun La multi ani si iti doresc o viata frumoasa, linistita si senina.

    Cu drag,

    Cristina

  3. Anastasia spune:

    La multi ani draga Laura, iti doresc tot ce-i mai bun pentru tine si sa fii fericita langa cei dragi, sa te ocoleasca necazurile si sa continui sa ne imparti si sa ne incanti cu bunaciunele tale, te pup cu drag :-* !

  4. Sidy spune:

    „….Se fac simplu, se coc rapid si se termina si mai rapid….” daca tu spui, normal ca te cred !
    Dar gluten de grau unde ai gasit ???
    Deci nu numai eu am o sarbatorita in casa ??? Este si ziua ta dupa cum am aflat….
    LA MULTI ANI cu sanatate si multa fericire. Sa ti se implineasca toate visurile !
    Te tzuc cu mare drag !

  5. Zsuzsa spune:

    Hooray!!! 🙂 A apărut şi pâinica cu gluten de grâu, mă duc acasă şi încerc şi eu. La muţi ani şi toate cele bune!

  6. Cristina Elena spune:

    Laura, draga mea, nu-mi vine să cred cît de delicioase au ieșit! Să îți dea Dumnezeu sănătate și minte luminată ca să mai vii cu idei din acestea minunate :*

  7. Adina spune:

    Buna Laura,

    Poti sa-mi spui, te rog daca glutenul de grau este acceptat in dieta dukan? Am cautat peste tot dar n-am gasit nici o mentiune in acest sens. Multumesc pentru raspunsul tau.

    • Laura spune:

      Adina, draga mea, da, este acceptat. Glutenul de grau este instant seitan si seitanul este un aliment permis in orice cantitate.
      Ai grija sa folosesti gluten pur (in comert se gaseste si combinat cu faina si nu este bun).
      Te pup!
      P.S: Eu il folosesc absolut zilnic si nu m-a afectat cu absolut nimic.

    • Adina spune:

      Draga Laura,

      In primul rand vreau sa-ti multumesc pentru raspuns si pentru rabdarea ta si pentru lucrurile minunate pe care ni le impartasesti. Mai apoi vreau sa-ti spun ca ai fost inspiratia mea cu privire la dieta si m-ai ajutat sa ma decid si iti multumesc. Si in al treilea rand…si cel mai drag sufletului meu, vreau sa-ti multumesc pentru ca argumentele tale l-au decis pe sotul meu (care nu a tinut dieta in viata lui) sa o inceapa si sa se tina de treaba (a pierdut 10 kilograme intr-o luna si continua)! Ne-ai ajutat sa ne schimbam viata si iti suntem recunoscatori. Te imbratisam cu drag!

      • Laura spune:

        Adina, draga mea, iti multumesc mult pentru aprecieri!
        Ma bucur atat de mult ca v-ati decis sa urmati aceasta dieta si ca a dat rezultate.
        Pup cu drag si spor la slabit! O sa postez si alte retete dukan.

    • Adina spune:

      Chiar a dat rezultate si chiar sunt bucuroasa ca mi-am ascultat instinctul si am vorbit cu tine inainte 🙂 Te pup cu mult drag si asteptam toate retetele cu nerabdare!

      • Laura Adamache spune:

        Anca, nu, in dieta Dukan nu este admisa faian integrala pana in stabilizare, din cate imi amintesc.
        Daca nu urmezi dieta, poti incerca cu faina integrala sau secara, desi nu garantez ca vei obtine acelasi rezultat.

  8. Geanina spune:

    Laura as vrea sa te rog si eu ceva daca se poate…am vazut in retetela tale minunate diferite alimente care eu nu le-am vazut pe site-ul dietei dukan…as vrea sa ma ajuti te rog cu o lista de alimente permise sau daca aveti cartea in format electronic
    Va multumesc!!!

    • Laura spune:

      Geanina, draga mea, eu am editia veche a dietei dukan in format electronic. Am si editia noua a dietei, dar nu in format electronic. Daca doresti, iti pot trimite o lista cu alimentele tolerate, editia mai veche a dietei si cartea cu retete dukan prin email. Ambele sunt in limba italiana, dar sunt convinsa ca te descursi pt ca lb italiana seamna atare mult cu lb romana. Imi lasi o adresa de mail?
      Pup cu drag!
      P.S Amb

  9. Adina spune:

    Buna Laura, as vrea sa te rog ceva daca se poate. As vrea sa fac o placinta (tip strudel) cu branza (dukan – fara faina) dar nu stiu ce reteta as putea folosi pentru foi. Crezi ca aluatul de la chifle s-ar putea adapta astfel incat sa putem face foi de placinta din el? Sau ai cumva o reteta de foi de placinta pentru dieta dukan? Multumesc mult de raspuns!

    • Laura spune:

      Adina, draga mea, pana acum nu am incercat sa fac un aluat pt placinta, dar chiar ma gandeam sa incerc sa fac asa ceva.
      Momentan ma gandesc cam ce ingrediente sa folosesc si o sa pun reteta in aplicare imediat cum gasesc o combinatie care ar putea merge.
      Din pacate, aluatul chiflelor este destul de elastic, din cauza glutenului, si se intinde foarte foarte greu. Nu merge pentru placinta.
      Pup cu drag si revin in curand cu reteta, daca imi reuseste.

    • Adina spune:

      Te pup, multumesc! Sincer astept cu nerabdare, poate de sarbatori fac o placinta buna-buna si dukan! Multumesc mult!
      P.S. Uite, am gasit niste discutii interesante aici: , poate te inspira :). Eu cu partea de creativitate stau mai putin bine tu in schimb ai si experienta si idei!

      • Laura spune:

        Multumesc pentru link, draga mea! Din pacate, noi trebuie sa ne descurcam cu tarate, amidon, gluten si faina de soia. Trebuie sa gasesc o combinatie care sa mearga si pt foi.
        Zilele trecute am facut o pizza dukan fantastic de buna, numai ca am facut greseala sa nu notez ingredientele pt aluat. O sa incerc sa o reproduc zilele astea si de data asta clar o sa am langa mine o foaie de hartie si un pix.
        Pup!!

    • Adina spune:

      Perfect! Poate reusesti sa-l notezi sa apoi sa postezi! De asta ti-am dat tie link-ul, stiu ca nu avem voie faina integrala dar macar ca si inspiratie. Multumesc mult, te pup cu drag si te citesc mereu!

    • Adina spune:

      Am facut chiflele si au iesit cu adevarat fantastice! Aluatul a fost putin dificil, la mine a intrat apa mai multa (aprox. 125 ml). Au iesit nemaipomenite si au crescut….nu ma asteptam sa creasca atat de mult, sa aiba coaja ata de crocanta si sa fie atat de bune! Voiam sa te intreb daca tu crezi ca ar merge inlocuit praful de copt cu drojdie (si cam care ar fi cantitatea pe care o apreciezi) si ce greutate are pachetelul tau de praf de copt. Eu am pus ~ 8 g praf de copt si parca totusi a fost cam mult, gustul a fost cam pronuntat (sau poate ar fi trebuit sa „sting” praful de copt?). Ideea e ca oricum vorba sotului „voi mai face” pentru ca ne-au placut tare mult! Multumim mult de reteta si te imbratisam cu drag!

      • Laura spune:

        Adina, draga mea, ma bucur tare mult ca v-au placut! Cu drojdie ies foarte elastice si mult mai greu de mestecat. Daca vrei sa le incerci totusi, foloseste 3 g de drojdie uscata pe care o amesteci direct cu glutenul si amidonul, apoi lasi aluatul la dospit 1-2 ore.
        Eu folosesc un praf de copt la plic clasic de 7 g. Este un praf de copt nemtesc, cumparat de la Lidl. Daca simti gustul prafului de copt, pune doar 4-5 gr. Probabil praful folosit de tine este un pic mai puternic decat al meu si din cauza asta i se simte gustul.
        Pupicei cu drag si un weekend placut sa aveti!

    • Adina spune:

      Multumesc mult pentru sfaturi, problema a fost cantitatea de praf de copt deci :). Eu am plic de 16 grame si am folosit ~ 8 grame, deci dublu fata de cat ai folosit tu. Chiar si asa au fost super gustoase. Multumim mult si te pup!

    • Laura spune:

      Cristia, ma bucur ca-ti plac retetele.
      Eu il cumpar online, din Italia: tibiona.it.
      In Romania, il gasesti in magazinele bio. Daca nu il au pe stoc, roaga-i sa il comande. Eu asa am facut cand am fost in Romania.
      Cei de la Sano Vita au gluten de grau si, in general, magazinele bio au cataloage cu produse de unde poti face comanda.

    • Laura spune:

      Elena, draga mea, din pacate glutenul este ingredientul cheie al acestei retete si nu poate fi inlocuit.
      Pup cu drag!

  10. ioana spune:

    am facut si eu chiflele tale… superbune;mi-au mai alinat dorul de piine.nici eu nu am gasit nimic despre gluten in retetele dukan dar e bine ca ai gasit tu.
    multumesc.pa

  11. Elena spune:

    hey, de cand am gasit reteta ta tot fac aceste chifle, dar niciodata nu ies la fel, se ard pe dinafara si nu sunt facute in interior
    cred ca de cand le fac, o singura data mi-au iesit bine de tot 🙂
    ce pot sa fac? am cuptor din acela vechi, Arctic, si nu mai am carticica ca sa-mi dau seama de la cate grade porneste si unde se opreste…daca intelegi ce vreau sa zic
    poate ma ajuti cu un sfat
    mersi 🙂

    • Laura spune:

      Elena, draga mea, daca ai cuptor vechi pe gaz, preincalzeste-l bine bine (cca 10 minute la foc mediu spre mare), apoi introdu tava pe treapta din mijloc si regleaza focul la minim. In acest fel, chiflele se vor coace foarte bine.
      Timpul de coacere se va mari cu cca 15 minute daca le coci astfel.
      Pup cu drag!

  12. MADA spune:

    Buna Laura , am si eu o intrebare ..atata gluten este bun organismului? Pentru ca stiu ca se tot mediatizeaza produsele fara gluten.

    • Laura spune:

      Mada, draga mea, daca nu esti alergica la gluten, nu exista niciun pericol.
      Eu nu am nicio problema si inca mananc dulciuri si chifle cu gluten.
      Pup dulce!

  13. ralluk spune:

    O minunatie de paine!Nici nu este diferenta fata de painea normala..din contra este mult mai gustoasa ;)..Felicitari!
    !Mi-a iesit foarte frumos aerata inauntru si si-a dublat volumul in cuptor.Mii de multumiri!
    Te-am pupat!

  14. corina angela spune:

    Ce cantitate de painici se poate manca in faza de croaziera? Am citit unele comentarii legat de gluten, ca poate fi consumat in cantitati mici – 1 lingura/zi, la fel si amidonul de porumb.

    • Laura spune:

      Corina, draga mea, eu mananc 2 chiflute pe zi. Intr-adevar, se consuma zilnic 20 g de amidon de porumb, dar glutenul nu are nicio limita.
      Mare atentie sa nu fi alergica la gluten.

  15. tabeja spune:

    Le-am facut si eu si pe exterior mi-au iesit f. faine. De fapt si pe interior, dar eu am o problema cu gustul. N-am pus sare aproape deloc si se simte un gust pronuntat de ceva, nu stiu exact daca e praful de copt sau daca poate fi de la amidon sau gluten..dar imi strica toata pofta. Praf de copt am pus cam 4 gr jumate.
    Ma poti sfatui te rog cum sa le fac pe viitor. Oare as putea sa pun si putin zahar?

    Multumesc si felicitari pentru atatea retete care ne ajuta.

    • Laura spune:

      Draga mea, glutenul are un gust mai pronuntat. Daca vrei sa-l mascehzi, poti pune un mix de condimente in aluat sau fulgi de ceapa sau usturoi deshidratat, daca iti plac aceste doua arome.
      Zaharul nu este admis in dieta, dar poti folosi cateva picaturi de indulcitor lichid.
      Pupicei cu drag!

  16. Ana spune:

    Buna, Laura! Iti urmaresc de mult timp postarile si m-am indragostit de acest site…Toate retetele pe care le-am testat au iesit minunate… Le-as incerca pe toate, insa mi-e teama de kg. in plus… In prezent tin si eu dieta Dukan si ma limitez la retele specifice…Vreau sa te felicit pentru aceste preparate si pentru pasiunea ta pentru gatit!
    Revenind la postare as vrea sa te intreb de ce este necesara folosirea amidonului in aceasta reteta? Eu am incercat sa prepar o focaccia pornind de la acest aluat, insa nu am mai adaugat amidon (incerc sa reduc din tolerante) si a iesit ok. Multumesc! 🙂
    Incerc sa experimentez si o pizza cu blat obtinut din gluten, desi va fi mai greu de intins, sper sa ma descurc… 🙂

    • Laura spune:

      Draga mea, ma bucur tare mult ca-ti pac retetele mele.
      Amidonul reduce elasticitatea data de gluten. Cu siguranta ies si fara amidon, dar aluatul este foarte foarte elastic si putin placut la gust.
      Daca tie nu ti-a iesit focaccia elastica, inseamna ca ai folosit un gluten cu adaos de faina in el. Nu vreau sa te sperii, dar asigura-te ca glutenul tau este pur.
      Te pup!

  17. Miyamoto Bianca spune:

    Laura,aceasta reteta este buna si pt croaziera,nu?
    Eu am gasit gluten de grau pe iherb.com ,sper sa fie bun.Nici eu nu locuiesc in Romania si de pe site-ul asta mi-am comandat cam tot ce trebuie pt dieta Dukan.

    • Laura spune:

      Bianca, draga mea, da, se pot consuma si in croaziera. Daca glutenul este pur, fara adaos de faina, este excelent.
      Pup cu drag!

  18. Raluca spune:

    Tocmai le-am facut si eu. Sunt tare frumusele, cu glutenul se lucreaza f usor…m-am mirat. LE-am facut usor-usor. Gustul…:), rezonabil. Merge un sandwich, un hot-dog. Sunt de ajutor, ce sa mai. 🙂

  19. Nicol spune:

    Felicitari pentru blog, draga Laura ! Esti geniala cu deserturile astea.
    Dar am o singura nelamurire. Cantitatea de amidon permisa pe zi ai specificat-o, dar cea de gluten si lapte praf degresat ? Cate grame din fiecare avem voie pe zi ? Ma refer la faza de croaziera.
    Multumesc tare mult !:)

    • Laura spune:

      Raluca, draga mea, sigur ca merge, numai sa ai grija pentru ca o sa creasca foarte mult. Eventual, pune tava pe treapta a doua, de jos in sus, a cuptorului.
      Pup!

  20. alina spune:

    Buna, draga Laura!
    tocmai fac si eu aceste chifle…asa ca vroiam sa te intreb daca se pot pastra si la congelator, pt ca apoi sa fie incalzite, cum mai facem uneori cu painea normala..te pup, multumesc!

    • Laura spune:

      Bianca, draga mea, glutenul se poate consuma in orice cantitate, incepand din croaziera. Cei care sufera de intoleranta la gluten, nu il pot consuma.
      Pup cu drag!

  21. raluca spune:

    buna draga laura, am facut si eu chiflele dar cred ca ceva nu am facut bine (am cuptor vechi si le-am tinut 30 minute in cuptor la aceeasi temperatura) au iesit la exterior tari de tot si sunt foarte greu de mancat au compozitie ca de guma, mestec la ele de ma dor dintii, ce am gresit, multumesc mult, imi plac mult retetele tale, am facut si nutela si mi-a iesit perfect, o sa mai incerc si altele acum ca am gasit gluten (la plafar pt cei ce nu gasesc) si lapte praf (on-line)

  22. asandei ramona spune:

    Laura, te rog sa imi spui unde pot gasi gluten de grau? Nu gasesc nicaieri, nici la magazinele cu produse naturiste, mai mult, acolo nici macar nu au auzit de asa ceva! Eu locuiesc in Bacau. Multumesc!

    • Laura spune:

      Draga mea, din pacate nu stiu de unde se poate cumpara daca nu exista la plafar…ai incercat sa il cauti online? Sigur trebuie sa existe magazine de unde sa se poata comanda. Ma interesez si eu si daca gasesc, iti las aici un link, ok?
      Pup cu mult drag!

  23. Emilia spune:

    Draga Laura ,esti nemaipomenita…te urmaresc de ceva vreme si am incercat unele retete de la tine,care mi-au iesit super,mai ales acum ca am inceput dieta dukan tu ma inspiri…..de abia astept sa incerc si aceste chifle.Multumesc pt informatiile date si mai ales pt retetele tale.Felicitari!

  24. Oake spune:

    Draga Laura, de cand am descoperit blogul tau mai mult prin bucatarie stau :). Eu si sotul suntem la dieta si reteta ta de paine cu seitan a fost prima paine mai „umana” pe care am mancat-o in ultimele 50 de zile. Am avut ceva probleme la incorporarea amidonului in „bila” aia de gluten, dar pana la urma a iesit cat de cat. Astazi am facut comanda de faina de gluten la Casa Bio. Daca-mi dai voie, am sa pun si link-ul poate le e de ajutor si celorlalte fete. O zi buna iti doresc!

    • Cleopatra spune:

      Buna,eu am gasit gluten si amidon de porumb la plafarul din incinta kauflandului,daca nu gaseam acolo eram dispusa sa imi comand de pe net.

  25. Elena spune:

    delicioiase chiflele eu am pus si taratele de ovaz in compozitie….mi.am facut si covrigei din acest aluat (numai ca am pus o lingurita de indulcitor)

  26. Cleopatra spune:

    Super,le-am facut astazi,sunt cel mai bun substitut pentru painea clasica,am incercat si alte retete cu paine dukan de prin alte parti dar era aluatul umed de la faina de ovaz,dozajul la tine e perfect,la fel si aspectul f aratos!Multumim

    • Laura spune:

      Cleopatra, teoretic se poate folosi. Singurul impediment ar fi ca aluatul se intinde cam greu. Iti recomand sa il pui intre doi foi de hartie de copt si sa-l intinzi cu rabdare si grija.

  27. Lavinia spune:

    Aspectul e foarte aratos, dar gustul e groaznic de rau din cauza glutenului. Oricum, multumim pentru retetele postate. Am preparat deserturi dupa retetele tale, de nenumarate ori si sincer, felicitari, sunt minunate.

    • Laura spune:

      Draga mea, ma bucur ca ti-au placut retetele incercate.
      Glutenul poate sa placa sau nu. Nici mie nu mi-a placut mult la inceput, dar dupa aceea m-am obisnuit.
      Te pup!

  28. Anca spune:

    Salut Laura! Am facut si eu chiflele astea, au iesit bune, data vitoare o sa le adaug ceva condimente pentru ca si la mine s-a simtit putin acel gust, al glutenului cred. Dar am o nelamurire. Cum le pastrezi pentru a doua zi? Ale mele s-au intarit atat de tare incat nu le-am putut manca, atat erau de gumoase 🙁 Vreau sa mai fac pentru ca m-au picat foarte bine, insa daca nu le mananc pe toate (mi-au iesit 8) imediat, cum sa le tin (in punga, intr-o caserola etc)?
    Mersi si spor in tot ce faci :*

    • Laura spune:

      Draga mea, in punga se pastreaza cel mai bine. Oricum, a doua zi sunt mai gumoase decat imediat dupa ce le scoti din cuptor. O alta varianta ar fi sa le congelezi si cand vrei sa mananci o chifla sa o incalzesti in cuptor cateva minute sau in cuptorul cu microunde cca 1 minut.
      Pup!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor