Crochete de orez umplute cu cascaval


Retete culinare – Crochete de orez umplute cu cascaval

Crochete de orez umplute cu cascaval prajite

Crochetele de orez umplute cu cascaval sunt absolut delicioase atat calde cat si reci si se fac extrem de rapid. Eu le-am facut cu un orez fiert care mi-a ramas de la o salata cu peste (reteta salatei o puteti gasi in numarul din iunie al revistei Bucataria de Azi) si au fost atat de bune, incat au disparut foarte rapid din farfurie. Sotul meu nu iubeste orezul foarte mult, dar aceste crochete i-au placut extrem de mult. Si acum sa vedem cum se fac crochetele de orez.

Ingrediente – Crochete de orez umplute cu cascaval

  • 250 g orez (orezul parboiled este ideal pt aceasta reteta)
  • 1 ou
  • 100 g parmezan ras/cascaval
  • 1 lingura rasa pesmet
  • 100 g cascaval pt umplut
  • 2 oua
  • faina, pesmet pt tavalit
  • sare

Mod de preparare – Crochete de orez

  • Punem cca 1 l de apa intr-o oala, adaugam 1-2 lingurite de sare si orezul spalat in 2-3 ape si clatit foarte bine. Il fierbem pentru cca 30-40 minute ( bobul trebuie sa ramana intreg dar sa fie bine patruns) apoi il scurgem cu ajutorul unei site dese si il trecem rapid printr-un jet de apa rece.
  • Il lasam sa se scurga si sa se raceasca foarte bine dar avem grija ca din cand in cand sa-l amestecam cu o lingura astfel incat boabele de orez sa nu se lipeasca intre ele.
  • Daca vreti sa obtineti niste crochete perfecte, orezul trebuie lasat sa se scurga extrem de bine si sa fie foarte rece. De aceea va sfatuiesc sa-l fierbeti seara si sa-l lasati la frigider pana a doua zi. 
  • Amestecam orezul cu 1 ou, parmezanul sau cascavalul ras si 1 lingura rasa de pesmet. Aluatul final trebuie sa fie moale, dar usor modelabil.
  • Cu mainile usor unse cu ulei formam bilute mari cat o minge de ping pong in centrul carora introducem cate un cubulet mic de cascaval.
  • Trecem crochetele de doua ori prin faina si ou si la sfarsit, o singura data, prin pesmet (faina, oua, faina, ou, pesmet).

Crochete de orez umplute cu cascaval preparare

  • Prajim cca 3-4 minute crochetele in baie de ulei bine incins, apoi le scoatem si le asezam pe o farfurie tapetata cu hartie absorbanta de bucatarie.
  • Va sfatuiesc sa folositi un ulei de arahide care este excelent pentru prajit.
  • Le servim calde sau reci. Sunt delicioase!
Crochete de orez umplute cu cascaval detaliu
Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Crochete de orez umplute cu cascaval
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
3.51star1star1star1stargray Based on 20 Review(s)

34 comentarii la “Crochete de orez umplute cu cascaval

  1. cristina iacob spune:

    ce bine arata si ce usor sunt de facut. Daca nu citesti reteta ai impresia ca sunt dulciuri 🙂 Multumim :*

  2. Adriana Lupu spune:

    Laura draga am o intrebare:se pot face si la cuptor?Le-as face sambata viitoare pentru pitici,si vor fi multi ca sarbatorim unul din baietii mei.Toate retetele sunt de la tine ,atat aperitivele cat si dulciurile.Pupici si sa ai o zi superba.

    • Laura spune:

      Adriana, draga mea, nu le-am incercat niciodata la cuptor dar sunt convinsa ca ies bune. Daca vrei sa le coci la cuptor, dupa ce le-ai tavalit prin faina, ou, pesmet, aseaza-le in tava de cuptor tapetata cu hartei de copt si stropeste-le cu putin ulei de masline sau floarea soarelui. Coace-le in cuptorul preincalzit la 180°C, cca 20 minute sau pana cand se rumenesc frumos pe ambele parti.
      Pup cu drag si La Multi Ani baietelului tau! Sa creasca mare si sanatos si sa aiba parte numai de clipe fericite!

  3. Vero spune:

    Draga Laura, reteta e super (ca multe altele). Te urmaresc de ceva vreme si pot spune ca mi-ai redat placerea de a gati (am 2 puiuti care ma cam storc de energie si faceam rapid doar ce trebuia facut prin bucatarie). Cum ai reusit? Pai ai „lucrat”pe mai multe planuri: retete accesibile, foooarte bine explicate, povestea de la inceputul le da un „gust” personal si iti marturisesc ca imi face o deosebita placere sa lecturez cele cateva randuri pe care le impartasesti cu noi la fiecare bunatate noua si nu in ultimul rand pozele de prezentare care ar face invidios si un fotograf renumit (poza de azi m-a cucerit, lingurita parca striga uite cat sunt de frumoasa, nu-i asa ca vrei sa ma lauzi? incerc sa te vad cu ochii mintii cum asezi „la intamplare” fiecare detaliu).Ce sa mai spun…. FELICITARI si sincere aprecieri pentru daruirea si pasiunea ta. Cu mult drag, Vero

    • Laura spune:

      Vero, draga mea, iti multumesc din suflet pentru aprecieri! Ma bucur tare tare mult ca iti plac retetele si fotografiile mele!
      Te mai astept cu mare drag sa ma vizitezi!
      O zi execelenta iti doresc!

  4. Roxana spune:

    O alta reteta delicioasa! Un aperitiv excelent cu care sper sa ii surprind pe cei dragi in weekend! Multumesc pentru idee! 🙂

  5. Adriana Lupu spune:

    Multumesc pentru sfaturi si pentru urari.Baietelul meu implineste 14 ani dar eu tot „pitic” il consider.Te pup si multumesc inca o data

  6. Sanda spune:

    Draga Laura,

    Si eu fac parte din grupul care apreciaza foarte tare stilul tau de a pune in valoare mancarea!
    In legatura cu reteta aceasta, in loc de pesmet pot pune gris? Nu locuiesc in Romania si aici inca nu am descoperit pesmetul in magazine.

    Multumesc!
    Sanda

    • Laura spune:

      Sanda, draga mea, din pacate nu poti inlocui pesmetul cu grisul dar, asa cum spune si Ionela mai jos, il poti obtine in casa.
      Te pupic cu drag!

  7. Ionela spune:

    Minunat! Imi notez si eu reteta. Sanda, eu fac in casa pesmetul: tai painea bucatele, o bag la cuptor si apoi le macin la robot.

  8. Lacramioara spune:

    Tocmai le-am terminat de făcut împreună cu soţul meu şi pot spune că au ieşit grozave. Mulţumim Laura pentru încă o reţetă extraordinară!

  9. Ionela spune:

    M-am hotarat sa le fac si eu saptamana viitoare la pitici, dar am o nelamurire, care e orezul parboiled? In pozele tale cu lngurita cea frumoasa parca ar fi un orez brun cu bob lunguiet, iar la crocheta tavalita prin faina parca ar fi un orez cu bob rotund.

    • Laura spune:

      Ionela, draga mea, este vorba despre acelasi tip de orez, numai ca dupa fierbere isi schimba forma.
      Il gasesti in orice magazin, sigur.
      Pup cu drag!

  10. Nicoleta Sandea spune:

    Par foarte apetisante și mi-ar plăcea să le încerc însă am restricție la calorii :((( Sunt aceste crochete foarte calorice?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor