Varza de Bruxelles gratinata


Retete culinare de post – Varza de Bruxelles gratinata

Varza de Bruxelles gratinata - lauraadamache.ro

Astazi va propun o reteta delicioasa de post pe care o puteti pregati foarte simplu, penultima reteta de post, dupa care voi incepe sa postez retete pentru Sarbatori. Iubesc foarte mult varza de Bruxelles. Imi place atat de mult cum arata, micuta, verzulie si dragalasa, incat as manca-o chiar daca nu mi-ar place gustul ei. Din fericire imi place foarte mult, astfel incat o gatesc destul de des.

Ingrediente – Varza de Bruxelles gratinata

  • 500 g varza de Bruxelles
  • 4-5 linguri pesmet
  • 2 linguri nuci macinate
  • 1-2 catei usturoi
  • 3 linguri cascaval vegetal ras
  • 1/2 lingurita fulgi de chili
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • marar (optional)

Mod de preparare – Varza de Bruxelles gratinata

  • Curatam varzutele de frunzele exterioare, le taiem cotorul si le punem la fiert intr-o oala cu apa si 2 lingurite pline cu sare.
Varza de Bruxelles gratinata-pregatire
  • Le lasam sa fiarba pentru cca 10-15 minute (trebuie sa fie fierte, dar inca crocante), apoi le scurgem si le lasam sa se racoreasca 3-4 minute.
  • Dupa ce s-au racit putin, taiem fiecare varzuta in doua.
  • Separat, amestecam pesmetul cu usturoiul dat prin razatoarea cu gauri mici, nucile macinate, cascavalul, fulgii de chili si, daca doriti, mararul taiat marunt.
  • Tavalim jumatatile de varza de Bruxelles prin acest amestec si le asezam intr-o tava unsa cu 2-3 linguri de ulei de masline.
Varza de Bruxelles gratinata-asezare in tava
  • Le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 30 minute. Dupa 15 minute, zgaltaim tava astfel incat varzutele sa se intoarca pe cealalta parte.
  • Le servim cu pofta pentru ca sunt delicioase!

Varza de Bruxelles gratinata-prezentare final

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Varza de Bruxelles gratinata
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
31star1star1stargraygray Based on 6 Review(s)

34 comentarii la “Varza de Bruxelles gratinata

  1. Sara & Miki spune:

    Si mie imi plac vazutele de Bruxelles. Laura a sosit coletul cu bujuteriile alese cu vaucherul. Pot spune ca Mosul deja a sosit la mine. Pup si o seara frumoasa!

  2. Lavinia spune:

    Prima si singura data cand am incercat sa gatesc varza de Bruxelles a iesit o chestie groaznica imposibil de mancat. Cumparasem varza congelata, erau niste chestii pleostite. Asta arata super, aproape ca as incerca sa prepar iar varza de Bruxelles, insa pe aici nu se gaseste decat congelata si nu mai am incredere sa cumpar din aia. Imi place reteta, e foarte faina..

    • Laura spune:

      Lavinia, imi amintesc si eu ca am cumparat o data varza de bruxelles in vid si era intr-adevar o chestie absolut groaznica. Flescaita, fara gust si cumplit de amara.
      Aici, dar si in Italia, am vazut ca se gaseste cam peste tot si costa foarte putin. In Germania un saculet de 500gr, costa 0,99 centi.
      Pup cu drag si sper sa gasesti proaspata pentru ca este tare tare buna.

  3. andra spune:

    si mie imi place tare mult varza de bruxelles, am gatit-o in diverse feluri pana acum, dar gratinata n-am incercat! O sa incerc cu siguranta reteta aceasta! 🙂

  4. Torela spune:

    Arata excelent ,si sunt convinsa ca este buna. Din orice reteta faci un regal .Ma inspir des din retetele tale ,Multumesc si Sarbatori fericite!

  5. liana spune:

    Imi plac si mie varzutele astea mici si dragute, trebuie sa incerc reteta ta, cu usturoi si cascaval cred ca sunt foarte bune! 🙂

  6. Ana Maria Ciolacu spune:

    Eu am o relatie de love-hate cu varza de bruxelles, cand imi place, cand nu-mi mai place… :))) Dar nu-mi amintesc sa o fi gratinat… In felul asta trebuie sa fie super bunuta. 🙂 Pupici, scumpa!

  7. Mary spune:

    Interesant, am gatit si eu o singura data, a avut un gust bunut si cred ca mi-ar fi placut daca nu era si amara, insa cu mult mujdei de usturoi am reusit sa o mananc si asa:P Reteta ta suna tare interesanta si crocanta, cred ca ii mai dau o sansa…

    • Laura spune:

      Mary draga mea, ca sa nu iasa amara, trebuie sa ii cureti primele doua straturi de frunzulite apoi sa o fierbi in apa sarata bine si imediat dupa ce o strecori sa o treci rapid printr-un jet de apa rece.
      Pup cu mare drag!!

  8. institutul verde spune:

    simplu, usor de facut chiar si de un amator. ASTA DA reteta, Bravo
    doamnelor, ar merge cu smantana deasupra? sau propuneti altceva?

  9. Raluca spune:

    Le-am facut aseara, numai ca am folosit varianta congelata pe care am fiert-o si am uitat sa le tai pe jumatate. Cu toate astea, au iesit delicioase. Nu ma asteptam sa fie asa de bune, am vrut sa incerc reteta pentru ca sotul meu este fan varza de bruxelles iar mie nu imi place deloc. Varianta asta ne multumeste insa pe amandoi. Mi-a parut rau ca nu am facut mai multa 🙂

    • Laura spune:

      Carmen, draga mea, nici mie nu mi-a placut multi ani.
      Din cauza ca o fierbeam aiurea, imi iesea amara. daca se fierbe corect, este dulce si buna foc.
      Mai da-i o sansa pentru ca este incredibil de sanatoasa.
      Pup!

  10. VIKY spune:

    DANKE PT RETETA –EU LE PREGATEAM CU UN SOS DE USTURI;CU LAPTE;–SOTUL MEU ERA INCINTAT –DE ACUM O SA FAC SI RETETA TA –SURPRIZA ;;

  11. bianca spune:

    Buna Laura, tocmai am scos din cuptor aceaste varzute frumoase ador reteta asta nici nu ma asteptam la un gust atat de bun, felicitari .Te urmaresc de foarte mult timp cred ca in fiecare zi intru pe site , imi place enorm sa gatesc si apreciz mult ceea ce faci , mult succes in continuare, abia astept sa vad ce bunatati faci Craciunul acesta, te pup

  12. Omul Lava spune:

    E prima data cand voi face si voi manca varza de Bruxelles si as avea o intrebare. Cum imi dau seama ca sunt bine fierte si totusi crocante? Trebuie gustate sau se baga furculita in ele? Merci fain!

  13. Omul Lava spune:

    Am facut reteta, am gustat sa vad daca a fiert. Dar desi am respectat sfaturile tale este putin amara, dar cu niste piure e excelenta. Merci pentru reteta!

    • Laura spune:

      Ma bucur tare mult ca ti-a placut. Am intalnit si eu de varzute de Bruxelles care ramaneau usor amarui, chiar daca le preparam dupa indicatiile din reteta. Acest lucru se datoreaza varstei varzutelor si, din pacate, nu il putem elimina definitiv.
      Chiar si asa, la noi s-au mancat cu foarte multa placere.
      Sa iti fie de bine!

  14. sanda spune:

    Buna ziua. Am facut si eu aceste minunate varzute. Problema e ca nu ma mai puteam opri din mancat. Cred ca ar merge bine si sa pui deasupra smantana. Incerc. Multumesc mult de reteta. (nu se pot posta pozele cu mancarurile pe care le facem?? )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor